Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, MrKetiw napisał(a):

Ja pierwszy raz zetknąłem się z serią właśnie jak wypuścili SH2 Remake i zakochałem się w tej grze dla mnie to najlepszy horror w jaki grałem a SH:F to totalna szmira, pograłem w to 2h i zrobiłem refunda. 

A ja przeszedłem i bawiłem się świetnie. Trochę znajdziek i zagadek, trochę straszyło ale nie jakoś mocno, walka nawet mi się podobała ale zawsze miałem dużo leczenia > co okazało się błędem ale to spoiler ;) 

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.02.2026 o 22:43, caleb59 napisał(a):

I już na starcie zakrzywiasz sobie ideę grania w horrory wybierając tego gniota. Jeśli już to zaczynaj od Silent Hill 2 Remake.

Po przejściu Residenta Requiem w końcu zrozumiałem, o co ci chodziło w tej wypowiedzi. 

Co prawda Silent Hill F jest straszniejszy i bardziej obrzydliwy od Resident Evil Requiem, ale cała reszta gry nie ma podjazdu. To jakby porównać Mercedesa S-klasę do Skody Fabii z przegnitymi progami. 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Po przejściu Residenta Requiem w końcu zrozumiałem, o co ci chodziło w tej wypowiedzi. 

Co prawda Silent Hill F jest straszniejszy i bardziej obrzydliwy od Resident Evil Requiem, ale cała reszta gry nie ma podjazdu. To jakby porównać Mercedesa S-klasę do Skody Fabii z przegnitymi progami. 

Ta gra powinna mieć inny tytuł, ponieważ SH w tytule to profanacja SH. 

• Upvote 2
Opublikowano
7 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Co prawda Silent Hill F jest straszniejszy i bardziej obrzydliwy od ResiRequiem, dent Evil ale cała reszta gry nie ma podjazdu. To jakby porównać Mercedesa S-klasę do Skody Fabii z przegnitymi progami. 

RER jest dla casuali, SHF nie.

• Upvote 1
Opublikowano

Wiadomo. SHF to nie wypolerowany, "płynący" lekko gameplay dla każdego jak w Resident Evil Requiem od którego ciężko się odbić bo jest wygładzony do oporu. Gówno nie survival, ale jako gra akcji super.

• Upvote 1
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Obejrzałem do 3 części ten film. Nie radzę tego oglądać jak ktoś nie zna serii a planuje zagrać. Materiał to po prostu klatka po klatce i po łebkach niekiedy opisywanie wydarzeń, które się dzieją na ekranie. Lub nie do końca prawdziwe, jak błędna informacja na temat śmierci Lisy. Szkoda, bo pierwsze minuty sprawiały wrażenie na coś ciekawego. Dalej nie chcę tego oglądać.

Opublikowano

@Necronom a co warto oglądnąć, aby poznać te całe lore czy jak to tam nazwać? Niby kiedyś tam grałem, w SH2,3 i 4 ale to premierowo i wsumie wuj wie o co w tym chodzi, a film który kiedyś tam wyszedł w moim mniemaniu miał :kupa: wspólnego z grami, choć przejawiały się wpisy że on dość fajnie nawiązuje do gier :) 

Co oglądnąć aby poznać ten świat od podstaw? 

Opublikowano (edytowane)

Christopher Falcon. Autor przechodzi każdą grę po kolei i opowiada wydarzenia dokładnie. Rzecz w tym, że każdy taki materiał to kilka godzin(cała gra na odcinek). Był jeszcze jeden, który opowiadał o kulisach powstania serii. Bardzo fajny, masę ciekawostek, ale muszę poszukać, bo nazwy zapomniałem. 😂 A tak poza tym to Lost Memories: Silent Hill Chronicle. Oficjalne kompletne lore trzech części wydane przez twórców przy premierze SH3. Co prawda tylko po japońsku, ale zostało przetłumaczone na angielski. To stamtąd m.in. autorzy tych różnych filmów biorą właśnie informacje. Lost Memories powinien znać każdy miłośnik serii 🙂 To po prostu jest zbiór informacji na temat bohaterów, symboliki potworów, wydarzeń w mieście, działania Otherworldu i mocach miasta.

Edytowane przez Necronom
  • Thanks 1