Federalizacja UE - mrzonka czy nieuchronna rzeczywistość?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez lukadd · Opublikowano
Obecnie na 4090 windforce mam wentyle noctua Windforce w v1 wersji po za tym, że nie ma RGB ma kawał radiatora z komorą parową. Więc nawet mając oryginalne wentyle dopóki nie wyszło w jednym z nich łożysko też akustycznie było bardzo spoko. Ta karta i te wentyle potrafiły schodzić do ~650rpm, ale ogólnie to były cienkie 95mm więc one i przy 1000rpm akustycznie dobrze wypadały. A to nie jest tak, że gra się non stop w CP z PT, a w masę strategii i innych mniej wymagających gierek gdzie te wentyle mogą sobie lecieć na low rpm po prostu. -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Gdzie tak napisałem? Napisałem że słowo rekreacyjnie nie pasuje do picia, może nie słowo w słowo, ale od początku chodzi mi o to że rekreacyjnie picie nie istnieje, sporadyczne, rzadkie, ale nie rekreacyjnie. -
Przez Kyle · Opublikowano
Ustaw w systemie profil monitora i włącz zarządzanie barwą (gamut ekranu tym samym ustaw na natywny, bez manipulacji "vibrance color" itp.). Gammę ustaw na rzeźniku tak, by była najbliżej 2.2 Kompensację pompowania bieli ustaw tak, by była w pełni stabilna. Poza tym i tak pewnie jakiś banding zostanie (tym większy im niższa jasność) - niestety OLED wymagają precyzyjnego sterowania (np. 20 bit internal LUT) a gamingowe ekrany mają LUT zapewne 10-max 12bit, co dobrze spisywało się na LCD, ale do OLED to za mało. ps. teraz widzę, że nie piszesz o bandingu w sensie color-banding, tylko o nierównomierności ciemnych odcieni - no to inna kwestia ... a może też powiązana z wewnętrznym LUT monitora -
Przez janek25 · Opublikowano
I ma to sens jak masz 4090 widforce? PC jest tak cichy jak jego najgłośniejszy element. pomijam alienów co maja 15 wentylatorów w budzie
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi