Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, voltq napisał(a):

Kolejny który popiera komunizm i totalitaryzm , zastanawiam się czy to nie jest tak że tak jak ja po dziadku który był w AK i walczył o Polskę wolna a nie pod butem komunistów czy nazistów mam nienawiść do komunizmu , tak wy po  swoich dziadach macie miłość do komunizmu , twój dziadek był w partii komunistycznej i UB? Pochwal się 

Mój Dziadek walczył w Powstaniu Warszawskim, był medykiem/sanitariuszem, tak samo jak Babcia, ale Ona była akurat specjalistką od materiałów wybuchowych. O dziwo Ojciec do końca swojego życia był zatwardziałym Lewicowcem/Komunistą. Jest kolejną ofiarą zapaści służby zdrowia w czasie Pandemii. A ja po Szczepionce na Covid najprawdopodobniej nabawiłem się jakiegoś zwapnienia na sercu i teraz muszę co roku to kontrolować i weryfikować czy mogę biegać Maratony.

Gdzie tu popieranie Komunizmu / Totalitaryzmu?

Bo mówię TAK dla szczepionek i wnerwia mnie wyzysk?

Edytowane przez Szambo
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

Mój Dziadek walczył w Powstaniu Warszawskim, był medykiem/sanitariuszem, tak samo jak Babcia, ale Ona była akurat specjalistką od materiałów wybuchowych. O dziwo Ojciec do końca swojego życia był zatwardziałym Lewicowcem/Komunistą.

Gdzie tu popieranie Komunizmu / Totalitaryzmu?

Bo mówię TAK dla szczepionek i wnerwia mnie wyzysk?

To hanbisz swoich dziadków popierając człowieka który reprezentuje komunizm 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

To hanbisz swoich dziadków popierając człowieka który reprezentuje komunizm 

Ciężka sprawa... bo moja druga Babcia pracowała w Niemieckich Obozach pracy, gdzie doświadczyła wielu potwornych rzeczy.

Jak bym poparł Mentzena to wtedy ją bym zhanbił, bo AFD to Naziści w nowych szatach.

I tak źle i tak niedobrze.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

Ciężka sprawa... bo moja druga Babcia pracowała w Niemieckich Obozach pracy, gdzie doświadczyła wielu potwornych rzeczy.

Jak bym poparł Mentzena to wtedy ją bym zhanbił, bo AFD to Naziści w nowych szatach.

I tak źle i tak niedobrze.

A czy ja ci pisze żebyś poparł mentzena? Stwierdzam jedynie że popierając zadnberga hańbisz swoich dziadków 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

A czy ja ci pisze żebyś poparł mentzena? Stwierdzam jedynie że popierając zadnberga hańbisz swoich dziadków 

A niby dlaczego?

Stalin był zbrodniarzem po prostu.

Tak samo jak Hitler.

System nie ma nic do tego, skoro wykonawca miał nierówno pod sufitem.

Zresztą ja wcale nie wyznaję Komunizmu.

Po prostu z mojej osobistej perspektywy postulaty Zandberga do mnie trafiają.

Chyba każdy z takiej perspektywy dokonuje wyboru.

Edytowane przez Szambo
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Na szczęście cała ta wymiana jest czysto teoretyczna. 👍

No wiadomo, że nie ma szans przebić POPISU po raz n-ty.

Prawdopodobnie nasze wnuki będą dokonywać tego samego wyboru pijąc latte za 200 zł, zarabiając 10000 zł i mieszkając w kawalerkach 10m2 za 1 bilion.

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Zamiast zarabiać 100000 i mieszkać w blokowiskach z wielkiej płyty.

Bo ta wasza wizja Szwecji rękami tych śmieci do tego by się sprowadziła.

Nie wiem jaka jest ta wizja Szwecji o jakiej mówisz?

Mnie przekonały proste postulaty typu:

- zwiększenie płac w służbie cywilnej

- budowa mieszkań komunalnych i podatek katastralny,

- walka z wyzyskiem pracowników i wypychaniem ich na działalność.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

@Szambo Dobre postulaty, tylko nie maja nic wspólnego z wyborami prezydenckimi a parlamentarnymi.

Wiem.

Ale ja wybieram po prostu kierunek.

Chociaż wybierając Zandberga mam pewność, że zawetuje REITy i inne szkodliwe ustawy.

Bo Tak, niestety nasza wspaniała Koalicja zaczyna produkować coraz więcej szkodliwych ustaw.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Kolejny który popiera komunizm i totalitaryzm , zastanawiam się czy to nie jest tak że tak jak ja po dziadku który był w AK i walczył o Polskę wolna a nie pod butem komunistów czy nazistów mam nienawiść do komunizmu , tak wy po  swoich dziadach macie miłość do komunizmu , twój dziadek był w partii komunistycznej i UB? Pochwal się 

1. Nie wiesz co to jest komunizm.

2. To kim był Twój dziadek nie ma znaczenia. Najmniejszego. Liczy się to kim jesteś ty, a to nie jest dla ciebie pochlebne.

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
56 minut temu, Szambo napisał(a):

No wiadomo, że nie ma szans przebić POPISU po raz n-ty.

Prawdopodobnie nasze wnuki będą dokonywać tego samego wyboru pijąc latte za 200 zł, zarabiając 10000 zł i mieszkając w kawalerkach 10m2 za 1 bilion.

Jakie wnuki ? Przy dzietności 1 ? I która cały czas spada 

Opublikowano (edytowane)

@voltq wnuki będą z importu ukraińskiego albo afrykańskiego :D Sorry, nie jestem jakoś mocno przeciw imigrantom, ale od napisania tego nie mogłem się powstrzymać :D

@Szambo dokładnie nie znam poglądów Zandberga, ale dla mnie to taki lewicowiec z krwi i kości w stylu socjalistów z krajów skandynawskich. Ma u mnie plus bo trochę walczy z korpo, widzi układziki jak np. teraz przy pomocy develeporpm, a nie ludziom, ale raczej jak reszta Lewicy każdy przedsiębiorca jest dla niego "bogaty" i nie widzi jak ciężko mają JDG uzależnione często jeszcze bardziej od korpo niż niewolnicy na etatach.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
17 godzin temu, crush napisał(a):

Czy dalej zamierzasz pajacować i udawać, że ściągnięcie tej dziczy nie zmniejszyło drastycznie bezpieczeństwa?

A ty z całej polityki społeczno-ekonomicznej Szwecji zapamiętałeś tylko wybuchające kozy. Wcześniej podawałeś za przykład komunizm w Chinach i na Kubie. Tam też kozy wybuchają? Czy może to aspekt od tego "komunizmu" niezależny?

Cytat

Nie. Jak państwo zbyt dużo. 

Sęk w tym, że dla prawaków wszystko to jest za dużo. Może poza wojskiem.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Jak miał być sparing pomiędzy tylko Trzaskowskim i Nawrockim, to Hołownia pierwszy protestował, że tak nie może być, że tylko dwóch kandydatów, a resztę się pomija. Teraz Hołownia sam proponuje coś podobnego.

Wiadomo, takie debaty 1 na 1 mają wypromować tylko tych uczestniczących w debacie. W przypadku Trzaskowski-Nawrocki miało to odsunąć na dalszy plan Mentzena, który był zagrożeniem dla Nawrockiego w I turze i zagrożeniem dla Trzaskowskiego w II turze.
Teraz Hołownia proponuje sparing "dwóch demokratów" zapominając o innych demokratach.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mam wrażenie, że Trzaskowski nie ma nic sensownego do powiedzenia.

Jego poparcie bierze się tylko i wyłącznie z "głosowania na mniejsze zło."

Pamiętajmy, że przepierdzielił poprzednie wybory z Człowiekiem Memem.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
5 godzin temu, 209458 napisał(a):

A ty z całej polityki społeczno-ekonomicznej Szwecji zapamiętałeś tylko wybuchające kozy. Wcześniej podawałeś za przykład komunizm w Chinach i na Kubie. Tam też kozy wybuchają? Czy może to aspekt od tego "komunizmu" niezależny?

A Ty ściągnij różowe okulary i przestań udawać, że nie widzisz gigantycznego problemu stworzonego rękami liberałów.

To jest aspekt zależny od zachodniej mutacji tej ideologii. Równie z******j, ale hołubionej przez jednostki takie jak Ty.

A tu masz świeży przykład tej mało istotnej części polityki socjalnej Szwecji:

https://twitter.com/visegrad24/status/1915106676879061025?t=tp3CelJVyRk5qfpFrZMWzPBB0TmhbcdI-wOH6kcwEB4&s=19

5 godzin temu, 209458 napisał(a):

Sęk w tym, że dla prawaków wszystko to jest za dużo. Może poza wojskiem.

Nie wiem co jest zbyt dużo dla prawaków. Wojsko to jest w dzisiejszych czasach nieszczęsny przymus.

Za to wiem co dla mnie jest zbyt dużo - pomoc nierobom i nieudacznikom oraz ściąganie ton zdziczałych pasożytów.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Szambo napisał(a):

Mam wrażenie, że Trzaskowski nie ma nic sensownego do powiedzenia.

Jego poparcie bierze się tylko i wyłącznie z "głosowania na mniejsze zło."

Pamiętajmy, że przepierdzielił poprzednie wybory z Człowiekiem Memem.

Od jakiegoś czasu jest moda na wystawianie "słabych" kandydatów. Tak jakby Tusk i Kaczyński bali się, że mogą zająć ich miejsce. Komorowski czy Kidawa to były słabe wybory. Nie było nikogo lepszego?. Teraz Batyr ma robić za nowego Dudę. Andrzej miał farta, że za przeciwnika miał Komorowskiego. II kadencja to też zasługa podmianki kandydata PO i rozdawnictwo przez PiS publicznej kasy na socjal. Aktualni kandydaci są tak słabi, że jak zrobiłem sobie test na Latarniku Wyborczym to właściwie nie ma większych różnic, moje odpowiedzi pasują do większości.

Zgodność:

66% Batyr

65% Zandberg

59% Czaskowski, Senyszyn, Biejat

56% Szymek

53% Memcen

i na samym końcu stawki Braun 41% (resztę pomijam) :D

• Upvote 2
Opublikowano

Głosowanie w prezydenckich to zawsze wybór mniejszego zła, bo generalnie wkład takich dudusiów i komoruskich w rozwój państwa jest de facto <0 - są jedynie gloryfikowanymi pieczątkami pod tym generuje wiejska - niczym więcej.

Czy duduś czy komoruski kiedyś czy czasku w momencie inwazji obsrają zbroję i udadzą się na emigrację tworząc żund na uhoćtwie :E  bo ani nie mają bladego pojęcia o pełnieniu de facto funkcji zwierzchnika czegokolwiek, ani predyspozycji. Ba, stawiam gruszki przed pietruszki że służby wojskowej też nie mają - chociaż tutaj mogę się mylić.

Generalnie prezydent RP w obecnym kształcie powinien zawsze być obowiązkowo bezpartyjny i realnie podchodzić do propozycji rządzących a nie klepać co popadnie. No ale tak nie będzie, bo trzeba mieć miliony za pazuchą by się przebić więc albo się jest z namaszczenia, albo się jest milionerem - czyli i tak namaszczonym albo umoczonym bo w polszczy posiadanie takiego majątku prawie zawsze wiąże się z umoczeniem w polityce :E 

A że jestem przeciwnikiem skrajnie prawicowych, nacjonalistycznych ruchów i partii pokroju PiSu czy , o zgozo, konfy - jak i skrajnie liberalnych zielono-usranych pomazańców pokroju naszej polskiej tfu lewicy - to wybór mam kurna mocno ograniczony :/ komediant albo inny komediant od ścieków . Bo stanowskiego to posłucham, i głosu na niego nie oddam :D 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...