Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ibizpl napisał(a):

Mazurka możesz nie lubić ale fakty pozostają faktami, zresztą sprawę wypluli inni dziennikarze, ale wg ciebie oni tez pewnie są propisowscy, więc udajesz że tematu nie ma.

Ciekawe skąd ten KOcjan miał tyle siana na te reklamy? No i on w ogóle się nie zna z Trzaskowskim i nie ma nic wspólnego z PO, nie? Sam z siebie wydał setki tysięcy tak kocha Rafała.

Nie udaję, że temat jest, ale zauważ, że tą aferę grzeją proPiS-owscy dziennikarze tylko dlatego, że dotyczy to drugiego obozu, którego nienawidzą. Gdyby to samo dotyczyło PiS-u, to siedzieliby cicho. Łącz kropki w odpowiednie miejsca.

Idealny przykład możesz zobaczyć, co było z aferą dot. Nawrockiego odnośnie mieszkania, którego przejął od dziadka w zamian za opiekę nad nim aż do jego śmierci i tak się nim zajmował, że finalnie w DPS-ie wylądował. Niemal wszyscy opisywali tą aferę, ale nie ci powiązani z PiS. Ci albo niemal zamilkli albo wybielali PiS i Nawrockiego albo wręcz coś absurdalnego, za to winili Tuska i całą KO :hihot:.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Nie ważne. Ważne będzie skąd pieniądze mieli.

Tego już się nie dowiemy, tam są jakieś powiązania ze służbami więc to już nie wypłynie.

Dla mnie istotne jest to że nie wierzę że Trzaskowski i jego sztab o tym nie wiedzieli, w NASKU też wiedzieli, dopiero jak wybiło to się zaczęli tłumaczyć z czapy, jeszcze w taki sposób żeby nie było wiadomo kto był opluwany a kogo promowano. Żenada.

18 minut temu, Spl97 napisał(a):

Nie udaję, że temat jest, ale zauważ, że tą aferę grzeją proPiS-owscy dziennikarze tylko dlatego, że dotyczy to drugiego obozu, którego nienawidzą. Gdyby to samo dotyczyło PiS-u, to siedzieliby cicho. Łącz kropki w odpowiednie miejsca.

No przecież to oczywiste. Jedni i drudzy mają swoich przydupasów i patrzą sobie nawzajem na ręce. Przecież nie będą opluwać swoich mocodawców, tak jest wszędzie i zawsze od lat. 

Ważne że to są fakty. A te są jakie są niezależnie od tego kto to ujawnił.

Podobnie było z kawalerką Nawrockiego tylko w drugą stronę i tam też fakty są faktami - ( wtedy to ci pasowało ) Nawrocki poległ na tłumaczeniach tak samo jak teraz Trzaskowski.

Za parę dni wybory i najgorsze jest to że jeden z tych dwóch pewnie wygra i dalej będzie trwała ta nawalanka PO Vs PIS. Mentzen jako alternatywa też mi nie pasuje a Zandberg ( muszę mu przyznać że bardzo dobrze wypadł ) jest za bardzo z lewej dla mnie.

Najbardziej pasowało by mi:

Część socjalna od Zandberga

Kompetencje od Senyszyn ( wybitna babka )

Rządzenie przez referenda od Bartosiewicza

Prawo podatkowei od Mentzena

Relacje z Unią od Jakubiaka ( wiem, wiem jakie ma poglądy na ten temat )

Edytowane przez ibizpl
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Prawo podatkowe od Memcena? :E Nastolatki na insta go wyjaśniają lepiej niż Petru. Rzadzenie przez referenda chce Hołownia. Socjal Zandberga jest zbyt socjalny, Biejat ma bardziej umiarkowany. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, TheMr. napisał(a):

Prawo podatkowe od Memcena? :E Nastolatki na insta go wyjaśniają lepiej niż Petru. Rzadzenie przez referenda chce Hołownia. Socjal Zandberga jest zbyt socjalny, Biejat ma bardziej umiarkowany. 

Wiadomo że cała ta lista się wzajemnie wyklucza, napisałem tak w skrócie bez wchodzenia w szczegóły, u Mentzena chodziło mi o uproszczenie tej gmatwaniny którą teraz mamy a u Zandberga o to żeby wreszcie wzięli się za te molochy i ich kreatywną księgowość to będzie z czego jakiś socjal budować bez dopieprzania małym firmom.

Hołownia i referenda, daj spokój, to megaloman jakich mało.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
6 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Forum działa, część offtopowa pójdzie spać.

Jednak za złamanie ciszy i jakieś polityczne wtręty, w wątkach lub na czacie, będą naprawdę surowe kary.

Dobre podejście. Na PCLabie przy każdych wyborach szopki odwalali i była blokada wszystkiego. Nie kojarzę, by ktokolwiek inny coś takiego robił.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Áltair napisał(a):

Dobre podejście. Na PCLabie przy każdych wyborach szopki odwalali i była blokada wszystkiego. Nie kojarzę, by ktokolwiek inny coś takiego robił.

I bardzo dobrze, to było zabezpieczenie przed złamaniem ciszy wyborczej.

Edytowane przez Pawcio
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Camis napisał(a):

Pisałem tutaj wielokrotnie że robią gruby błąd z tym skrętem na prawo bo nic to nie da a zrazi tylko swoich.

Zrazić to mogli tylko tych, którzy nie zdają sobie sprawy z tego, co jest stawką tych wyborów. Wygrana demokratycznego kandydata i w miarę stabilne rządy przez przynajmniej najbliższe 2 lata czy wygrana Rosji rękami brunatnych i panoszenie Rosji w tym kraju, w dalszej perspektywie powrót PiS-u do władzy wraz z Konfą jako koalicja brunatnych.

Od niemal samego początku to wygląda na plebiscyt za lub przeciwko Rosji w tym kraju.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, Camis napisał(a):

22XjSyq.png

Po 8 latach grabieży i 10 latach ośmieszania się Dudy, trzeba przyznać rację profesorowi. W każdym razie słabnący wynik Trzaskowskiwgo w ogóle mnie nie dziwi, dziwi mnie takie wzrost Nawrockiego. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

W każdym razie słabnący wynik Trzaskowskiwgo w ogóle mnie nie dziwi,

Mnie obecny wynik sondażowy Trzaskowskiego na poziomie 31-32% nie dziwi. To jest normalny wynik poparcia dla KO.

Jemu słabnie, ale rośnie Biejat, która początkowo była niedoszacowana.

Opublikowano
32 minuty temu, Pawcio napisał(a):

I bardzo dobrze, to było zabezpieczenie przed złamaniem ciszy wyborczej.

Dla mnie idiotyzm to był. Karę powinni ponosić łamiący tę ciszę, czyli sporadyczne osoby, a nie blokowało się absolutnie wszystkich. To jakby w ten dzień wyłączyć Facebooka na Polskę.  Inne fora jakoś nie miały z tym problemów.

Opublikowano

Widać, że jednak media głównego nurtu tak jechane pzez prawaków nie mają żadnych obiekcji żeby nasr.....ć we własne gniazdo... :) wp.pl ta wg wielu prawaków wyśmiewana, "niemiecka" agenda zrobiła materiał, który może dać Nawrockiemu prezydenturę :) Tak było po rozdmuchaniu tzw afery hazardowej jak i ośmiorniczek...

Natomiast taka TVPiS dawniej czy dzisiaj TV Republika i w Polsce.pl jedyne co potrafi to zadać pytanie: "jak możemy pomóc Panie Prezydencie?".... :rotfl:

Żeby już nikt nigdy nie pisał farmazonów o "niemieckich" mediach czy braku rzetelności mediów mainstremowych.

Opublikowano

Jest piątek, poniedziałek mam wolny, z kumplem rozkminialiśmy kto czego słucha. :E 

Braun - Batuszka

Trzaskowski - polskie reggae i Rammsteina

Nawrocki - prezesa i 2TM2 3

Mentzen - polski hip hop/rap

Biejat - k-popu i j-popu

:E  

Opublikowano
17 godzin temu, Umpero napisał(a):

Siorbaj lub :ssij:

Kolego,homoseksualizm którego nie lubisz siedzi w tobie bardzo mocno. Mam nadzieję zaakceptujesz siebie kiedyś i nie będziesz gnoić innych, podobnych do siebie.

20 godzin temu, voltq napisał(a):

10 lat był prezydentem i ogarniał rozmowy z zagranicznymi politykami 

Wybacz, kto beczy? Andrzej jest memiczny ale takw 80% ogarnia, choć czasem nie umiał sie wypowiedzieć. Ale mówimy o memcenie który jest kucem który nic nie potrafi.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Widać, że jednak media głównego nurtu tak jechane pzez prawaków nie mają żadnych obiekcji żeby nasr.....ć we własne gniazdo... :) wp.pl ta wg wielu prawaków wyśmiewana, "niemiecka" agenda zrobiła materiał, który może dać Nawrockiemu prezydenturę :) Tak było po rozdmuchaniu tzw afery hazardowej jak i ośmiorniczek...

Oni w tym WP przypomnieli, dzięki komu mieli największe profity, dlatego zaczęli zdecydowanie jechać na obecną władzę i sztab Trzaskowskiego oraz samego Trzaskowskiego :E. Przypominam jeszcze raz, że WP dostawało za PiS-u kasę z Funduszu Sprawiedliwości, co jest udowodnione.

22 minuty temu, TheMr. napisał(a):

No cóż. Polacy jak zwykle pokazują że ciągnie ich do Rosji. Mentalnie. 

Szczególnie Wschód tego kraju mentalnie nadal siedzi w PRL :P.

15 minut temu, Keller napisał(a):

Wybacz, kto beczy? Andrzej jest memiczny ale takw 80% ogarnia, choć czasem nie umiał sie wypowiedzieć. Ale mówimy o memcenie który jest kucem który nic nie potrafi.

Nawrocki również bardzo słabo w języki. A to spotkanie w Biały Domu u Trumpa i z tego zdjęcie samo w sobie jest memiczne. Choćby spojrzeć na uśmiech Trumpa, taki... bardzo sztuczny. Ciekawe jaki deal zrobili PiS-owcy z Trumpem, żeby ich wsparł. Na pewno to nie jest zniesienie częściowego embarga na chipy do AI dla pozostałych krajów, oprócz Chin rzecz jasna. Również nie jest temat wysłania polskich wojsk obok wojsk francuskich, niemieckich, brytyjskich w ramach misji pokojowej na Ukrainę po podpisaniu rozejmu między Rosją a Ukrainą.

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Raczej cały, tak nam po prostu łatwiej będzie, niestety ale potraficie się kłócić o wszystko, oraz wszędzie wsadzać politykę i/lub światopoglądy oraz sympatie polityczne.

A tak zupełnie poważnie to uszanujemy każdą decyzję jaką podejmiecie. O ile niektórym użytkownikom można by śmiało zaufać to niestety są i takie osoby, za które osobiście bym nie dał sobie obciąć nawet jednego włosa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...