Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, galakty napisał(a):

Trzask stabilny? Przecież on w ostatnich debatach i spotach się tylko ośmieszał... 

Lewaka z niego nie robię, ale dla mnie jest śmieszny i nikt za granicą go nie będzie traktował poważnie. A od tego jest prezydent. Ma mieć jaja, własne zdanie, a nie jeść Prince Polo. 

Oni już tak bardzo zamknęli się w tej bańce nienawiści i złości że do nich nic nie dociera , poszli nawet tak daleko w tej zawiści i awanturze ze doszli do kuriozalnego wniosku o tym iz rzekomo administracja jest w jakimś nieustalonym spisku

Edytowane przez voltq
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ty się nie zdziw że to Konfa ich ośmieszy i przemieli, że przychodzą do niego po głosy. Wystarczy mądrze to rozegrać i wygrają na tych wyborach najwięcej. 

no z calym szacunkiem, ale jesli ktos uwaza, ze konfa madrze rozegra druga ture oddajac glosy na czlowieka pisu, ktory przez 8 lat och spychal do kata, to znaczy, ze albo nie pamieta, albo udje. To nie polityka, to syndrom sztokholmski :hmm:

• Upvote 2
Opublikowano
20 minut temu, TheMr. napisał(a):

Jak to co ma nabazgrane? Gangsterskie malowidła :E Od samego Bu :E 

Czyli wg ciebie wszyscy którzy maja tatuaże to gangsterzy ? 

Teraz, michasm napisał(a):

Czyli jeśli tego nie chcę to powinienem głosować na Nawrockiego? 😅

Tak

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Decus napisał(a):

Tu się nawet nie trzeba zastanawiać czy KO czy PiS. Po prostu jeden z kandydatów to oszust, krętacz bez jakiejkolwiek moralności w dodatku mający szereg kontatków w półświatku. Dla myślącej jednostki nie ma tu wyboru. 

ma pan dowód ? przecież zostało już to wielokrotnie na tym forum powiedziane ze czyn z mieszkaniem mógłby być nieprzyzwoity lub niemoralny ale nie nosi znamion przestępstwa

Mogli byście przestać działać na szkodę Rafała Trzaskowskiego? czasami milczenie jest złotem...

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Tak

nie nie mowi, ze kazdy z tatuazem to gangster, ale jak kandydat na prezydenta nosi plecy jak z serialu Wiezien, to warto chociaz zapytac, co tam jest, skoro ukrywa to lepiej niz majatek z oswiadczenia :heu: bo moze nie gangster, a klaun polityczny, to juz bardziej trafione xD

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kubikolos napisał(a):

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

No a co ma piernik do wiatraka? Przecież prokuratura na podstawie obowiązującego prawa może już teraz postawić zarzuty i tu wetowanie ustaw nie ma żadnego odniesienia. No chyba, ze masz na myśli, że Nawrocki hurtowo ułaskawi wszystkich pisowskich bandytów. No to tak - wtedy masz rację. Dlatego nie wolno dopuścić Nawrockiego do władzy. Kolejny powód.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Ej. Ja całkowicie zapomniałem o ułaskawieniu... Nawrocki ułaskawi pisowców jeśli zostaną skazani... 

Kurde, najgorsze jest właśnie to że prezydent jest powiązany z partią. Do cholery on powinien być samodzielną jednostką... 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Kurde, najgorsze jest właśnie to że prezydent jest powiązany z partią. Do cholery on powinien być samodzielną jednostką... 

Trzeba było głosować na mentzena jego partii nie grozi w najbliższym czasie sprawowanie samodzielnej władzy

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie no, zagłosuj na tych którzy wprowadzili 100 obietnic w parlamentarnych, warto im zaufać. 

Dalej to lepsze, niz Nawrocki, ktory obiecuje nowa twarz pisu :E 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

no z calym szacunkiem, ale jesli ktos uwaza, ze konfa madrze rozegra druga ture oddajac glosy na czlowieka pisu, ktory przez 8 lat och spychal do kata, to znaczy, ze albo nie pamieta, albo udje. To nie polityka, to syndrom sztokholmski :hmm:

Za szybko wyciągasz wnioski. Kto powiedział że komuś je oddadzą? To by było totalne zaprzeczenie jego własnych słów sprzed bodajże tygodnia, że z szacunku dla wyborców nie będzie ich głosów sprzedawał.

Jeśli to rzeczywiście zrobi, to koleś momentalnie przegra poparcie, które właśnie sobie zrobił. Ale jeśli zamiast tego zaprosi obu Panów, a potem ich ośmieszy i oskarży o kupowanie głosów dla własnych korzyści, u siebie w studiu, we własnym programie, to wygra podwójnie.

Poczekajmy na rozwój sytuacji. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

nie nie mowi, ze kazdy z tatuazem to gangster, ale jak kandydat na prezydenta nosi plecy jak z serialu Wiezien, to warto chociaz zapytac, co tam jest, skoro ukrywa to lepiej niz majatek z oswiadczenia :heu: bo moze nie gangster, a klaun polityczny, to juz bardziej trafione xD

Jakie to ma znaczenie co ja mam na plecach? , ja mam nagą kobietę wytatuowana na plecach i co z tego ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

Tak

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. Dawaj emotkę confused lepiej, czekam. 

Edytowane przez TheMr.
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. 

Skoro ja jestem niewykształconym ciemnogrodem to może inni by zrozumieli i przekonali się do twoich argumentów których jeszcze ani razu nie podałeś , aktualnie twoje działania powodują ośmieszanie platformy obywatelskiej i rafała trzaskowskiego , jednocześnie zachęcają do głosowania na Karola Nawrockiego , chyba że to twój cel

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Za szybko wyciągasz wnioski. Kto powiedział że komuś je oddadzą? To by było totalne zaprzeczenie jego własnych słów sprzed bodajże tygodnia, że z szacunku dla wyborców nie będzie ich głosów sprzedawał.

Jeśli to rzeczywiście zrobi, to koleś momentalnie przegra poparcie, które właśnie sobie zrobił. Ale jeśli zamiast tego zaprosi obu Panów, a potem ich ośmieszy i oskarży o kupowanie głosów dla własnych korzyści, u siebie w studiu, we własnym programie, to wygra podwójnie.

Poczekajmy na rozwój sytuacji. 

Wedlug mnie tak, zaprosi obu, zaora Trzaska sucharem u zusie, nawrockiemu wytknie kawalerke, a potem sam zostanie krolem.. 

Problem w tym, ze to chodzi o druga ture wyborow i bez realnej strategii jego 15% poparcia rozpusci sie jak konfa w koalizji z kaczym. 

Niby zaden z jego wyborcow nie chce byc przystawka, ale robia dokladnie wszystko zeby nia zostac 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, leelooo napisał(a):

Wedlug mnie tak, zaprosi obu, zaora Trzaska sucharem u zusie, nawrockiemu wytknie kawalerke, a potem sam zostanie krolem.. 

Problem w tym, ze to chodzi o druga ture wyborow i bez realnej strategii jego 15% poparcia rozpusci sie jak konfa w koalizji z kaczym. 

Niby zaden z jego wyborcow nie chce byc przystawka, ale robia dokladnie wszystko zeby nia zostac 

Rozpuści? W 2023r. w parlamentarnych ponad 7%, w 2025r. w prezydenckich prawie 15%- jak dla mnie to jest dobra tendencja wzrostowa, świetny prognostyk na przyszłość. Wystarczy trzymać się tego, co się obiecuje swoim wyborcom, a nie sprzedawać swoich wyborców za jakieś obietnice. 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Kolejny który mówi o argumentach, ale żadnych nie podaje. Blacklista. 

Widzę, że ominęło cię 20 stron rozmowy z Voltq który został zasrany argumentami i żadnych nie przyjął, przykro mi z tego powodu. I to na każdym temat dostępny. To jest człowiek bez wiedzy na każdy temat, idealny przykład Dunninga-Krugera, nie mam zamiaru marnować czasu wklejać mu argumentów czy faktów których nie zrozumie, on musi cofnąć się do podstawówki żeby zrozumieć to co czyta. 

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, leelooo napisał(a):

W liczbach bezwzględnych Mentzen dostał prawie 3x tyle głosów co bosak a Braun dostał prawie tyle samo co Bosak , czyli co mniej 3 krotnie powiększyli poparcie a może i nawet 4 krotnie liczyć Brauna , ale @leelooo to jest kolejny mistrz logiki po świetnym wystąpieniu @TheMr.  

bosak.jpg

mentzenbraun.jpg

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...