Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie rozmowy Nawrockiego z Mentzenem. Mentzen często wytyka błędy PiSu. Nawrocki ciągle broni się tym, że nie jest członkiem PiS, mimo że jest wyborem Kaczyńskiego.

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

Ogólnie leję na drugą turę, ale wku*wia mnie, że jakiś szczoch z konfederacji robi sobie debaty, a te cwele uczestniczą w tym.

Kiedyś niedopomyślenia.

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Oglądam te spotkanie i widać, że Nawrocki wszystko powie, żeby tylko wygrać. Jest kompletnie nieszczery. Czuć obawę przed kaczorem i wstrzymuje się z krytyką PiSu. Wspomnienie, że stoi za nim Solidarność to wada, nie zaleta w obecnych czasach.

P.S: Ten uśmiech na twarzy Nawrockiego, gdy Mentzen wspomniał o latach 90 i laniu się po ryju na blokowisku :E

Jak Memcen wsiadł na ekonomię to Nowogrodzki się zesrał a jak gadka o praniu po ryjach to aż płonie fachowością.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotwuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Szambo napisał(a):

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

No ciekawe dlaczego do tego doszło, może trzeba patrzeć na to czego chcą ludzie, a nie wprowadzać im to czego nie chcą. To jest sranie na podwaliny demokracji. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

Mi brakowało najważniejszego akcentu:

Co zrobi takiego Trzaskowski/Nawrocki, że młodzi nie będą mieć przerąbane w życiu.

Odbiorcami tej rozmowy są młodziaki sfrustrowani tym, że tyrają za minimalną, laski ich nie chcą a rodzice się wnerwiają, że ciągle z nimi mieszkają.

I w pytaniu o nowe podatki oczywiście, że zabrakło "docisnę śrubę zachodnim przedsiębiorstwom, które unikają opodatkowania"

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Tyrają za minimalną.

Która akurat jest nielogicznie wysoka. Ja wiem, że biznesmeni są, jacy są, ale części trudno dawać wyższe stawki, jak ZUS pobiera taki duży haracz.

60% tej minimalnej to są składki.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Skoro kupiłeś WOLED to wiedziałeś na co się piszesz 
    • Teraz to już nie wiem czy trollujesz, czy serio masz taki dziwny gust lub jego brak.  Widzę Cię głównie w tematach generycznych, przemysłowo produkowanych gier, z checklistą zamiast pasji oraz outsourcingu zamiast chętnych, stałych pracowników. Te "wizytówki" były robione przez AI, często w ogóle nie pasując do gry. Firma nie podała w opisie Steam że użyli AI, więc chyba każdy może dostać zwrot, nawet po wielu godzinach i ponad 2 tygodniach, bo były takie przypadki.   Zajrzałem ponownie do tematu, bo król parodii zrobił film.  
    • Zgadza się. 5060ti powinna mieć najwyżej 12GB, za to 5070 już 16GB. Wtedy miałoby to sens. A tak muszę się posiłkować DLSS + ewentualnie FG  Jednak różnica pomiędzy 3060ti 8GB a 5060ti 16GB jest spora. Może te 16GB Vram wystarczy do Rubina w 2027 roku  
    • Przy okazji przedstawiania planu pokojowego sekretarz amerykańskiej armii Dan Driscoll przekazał stronie ukraińskiej, że stoi w obliczu "nieuniknionej porażki" - donosi stacja NBC News. Zdaniem Amerykanina sytuacja Ukrainy oznacza, że nie może ona dyktować warunków, a dalsza zwłoka jeszcze bardziej osłabia jej pozycję. W opinii Kijowa pierwotna propozycja USA oznacza de facto kapitulację wobec Kremla. Sekretarz armii USA Dan Driscoll wygłosił serię ponurych prognoz dotyczących sytuacji na froncie i nalegał na przyjęcie wstępnej wersji amerykańskiego planu pokojowego podczas niedawnej wizyty w Kijowie - informuje stacja NBC News, powołując się na dwa źródła zaznajomione z przebiegiem spotkania. Według informatorów Driscoll poinformował ukraińskich urzędników, że sytuacja ukraińskiej armii pogarsza się: Rosjanie zwiększają tempo nalotów, dysponują praktycznie nieograniczonymi zasobami i mogą prowadzić długotrwałą wojnę bez utraty impetu. Podkreślił, że dalsza zwłoka jeszcze bardziej osłabi pozycję Kijowa. Delegacja USA ostrzegała również, że Stany Zjednoczone nie są już w stanie zapewnić Ukrainie niezbędnej liczby środków obrony powietrznej i amunicji.   Jedno ze źródeł twierdzi, że komunikat Driscolla po przedstawieniu planu pokojowego był jasny.    "Generalnie przesłanie było takie: Przegrywacie i musicie zaakceptować ofertę" - czytamy.   Stacja opisuje, że strona ukraińska uprzejmie odmówiła podpisania pierwotnej wersji dokumentu, który w Kijowie uznany został za de facto kapitulację wobec Kremla.   Według NBC News sytuacja ta była kolejnym przejawem głębokiego podziału w ekipie Donalda Trumpa co do sposobu zakończenia wojny w Ukrainie.   Obóz skupiony wokół wiceprezydenta USA J.D. Vance'a i specjalnego wysłannika Steve'a Witkoffa uważa, że to Kijów utrudnia osiągnięcie pokoju i nalega na wywieranie presji i wymuszanie kompromisów ze strony Ukrainy.   Tymczasem obóz sekretarza stanu USA Marco Rubio winą obarcza Rosję i twierdzi, że Moskwa ustąpi dopiero pod presją sankcji i twardej postawy Zachodu.   Sam Donald Trump - jak podaje stacja - często "waha się" pomiędzy tymi dwoma podejściami. https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-przegrywacie-naciskal-na-ukraine-w-usa-narasta-konflikt,nId,22460388
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...