Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotwuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

Opublikowano
Teraz, Szambo napisał(a):

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

Opublikowano
40 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

No ciekawe dlaczego do tego doszło, może trzeba patrzeć na to czego chcą ludzie, a nie wprowadzać im to czego nie chcą. To jest sranie na podwaliny demokracji. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

Mi brakowało najważniejszego akcentu:

Co zrobi takiego Trzaskowski/Nawrocki, że młodzi nie będą mieć przerąbane w życiu.

Odbiorcami tej rozmowy są młodziaki sfrustrowani tym, że tyrają za minimalną, laski ich nie chcą a rodzice się wnerwiają, że ciągle z nimi mieszkają.

I w pytaniu o nowe podatki oczywiście, że zabrakło "docisnę śrubę zachodnim przedsiębiorstwom, które unikają opodatkowania"

Edytowane przez Szambo
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Tyrają za minimalną.

Która akurat jest nielogicznie wysoka. Ja wiem, że biznesmeni są, jacy są, ale części trudno dawać wyższe stawki, jak ZUS pobiera taki duży haracz.

60% tej minimalnej to są składki.

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Robi ci ktoś tym fizyczną krzywdę? To jest porównanie z dupy doszczętne. 

W sensie, że odczuwasz fizyczny ból i paraliżuje Cię strach gdy 20 dżentelmenów sprawdza swój poziom teścia na jakiejś polanie pod Kluczborkiem? 😀

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Przeciez to nie ma sensu, Nawrocki 1,5h a Trzaskowski co, 30 minut? Nie bedzie chcial odpowiadac na pytania-niespodzianki? 

Sorry, moja pomyłka. Debata w TVP będzie w piątek.

Opublikowano
2 minuty temu, Totek napisał(a):

No ciekawe dlaczego do tego doszło, może trzeba patrzeć na to czego chcą ludzie, a nie wprowadzać im to czego nie chcą. To jest sranie na podwaliny demokracji. 

Dokładne tego oczekujemy od Koalicji że wprowadzi to co obiecywała. Jak by dowieźli lub choćby wysłali do Prezydenta kilka dużych obietnic z kampanii parlamentarnej, to mieliby więcej głosów w I turze rezydenckich.

Podpowiem że wyborcy Koalicji, przynajmniej KO i Lewicy chcą całkiem innych, często dokładnie odwrotnych, rzeczy niż wyborcy konfederosji i Brauna.

Wątpię by Trzaskowski dużo głosów zyskał z pośród tych wyborców. Choć skoro idzie do Stanowskiego to widać że liczy e jednak coś zyska. Zobaczymy jak wyjdzie.

6 minut temu, Szambo napisał(a):

Mi brakowało najważniejszego akcentu:

Co zrobi takiego Trzaskowski, że młodzi nie będą mieć przerąbane w życiu.

A gdzie młodzi mają przerąbane w życiu?

Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Serio puścili to w swojej telewizji bez cięcia :E ? To lepszy obrót spraw, niż wejście do drugiej tury.

I tak byc powinno. Widac bylo kazdy moment kiedy Nawrocki czul sie niezrecznie, kiedy byl totalnie nieprzygotowany, kiedy zastanawial sie co ma w ogole odpowiedziec, kiedy zaczynal lac wode a kiedy zaglowal faktami. Tak to wlasnie powinno wygladac, a nie jakies z gory przygotowane pytania i gotowe odpowiedzi.

Ciekawe jak Trzask wypadnie, bo on do tej pory tez zawsze jechal wedlug scenariusza, zobaczymy jaki okaze sie pod presja bez przygotowania.

Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Serio puścili to w swojej telewizji bez cięcia :E ? To lepszy obrót spraw, niż wejście do drugiej tury.

No właśnie z tego co ludzie piszą to przerwali transmisję jak Batyr za bardzo odjechał od politycznej linii :E

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

W sensie, że odczuwasz fizyczny ból i paraliżuje Cię strach gdy 20 dżentelmenów sprawdza swój poziom teścia na jakiejś polanie pod Kluczborkiem? 😀

Paraliżuje mnie strach gdy myślę, że taki troglodyta, bandyta, sutener i złodziej może zostać prezydentem RP.

A Ciebie w jaki sposób bolą tęczowe piątki? boisz się, że polubisz parówę kolegi jak za długo będziesz się patrzył na szmatę w kolorach tęczy?

Edytowane przez huudyy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...