Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że Prezydent Nawrocki pięknie zcali poparcie dla PiS...

... bo w sumie po co komu Konfa, jak Batyr ma to samo zdanie jak Konfa i do tego potrafi się bić.

Bosak się lał w walkach 70-70? NIE

Po co komu Bosak xD

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, adashi napisał(a):

Może nawet być gotowy wykazać się realną sprawczością. Nie rozumieć, że nie-da-się. To straszne.

przez najbliższe miesiące jego jedyna sprawczość będzie ograniczona do vetowania każdej ustawy, która nie będzie na rękę PiSowi, ew uniewinniania wskazanych przez prezesa.

Chyba, że powiesz mi jakimi innymi kompetencjami prezydenckimi może się wykazać, by pokazać tę sprawczość.

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, adashi napisał(a):

Może nawet być gotowy wykazać się realną sprawczością. Nie rozumieć, że nie-da-się. To straszne.

Tylko obawiam się, że ta sprawczość pójdzie w zupełnie innym kierunku, niż byśmy sobie życzyli.

Równie dobrze możesz dać małpie brzytwę.

3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Chyba, że powiesz mi jakimi innymi kompetencjami prezydenckimi może się wykazać, by pokazać tą sprawczość.

Może się wykazać polaryzacją wojska polskiego. Dudek przed tym ostrzega.

Opublikowano
1 minutę temu, adashi napisał(a):

Nie wiem, ale się dowiem za kilka tygodni.

No ja pierdolę, skąd wy się ludzie bierzecie? Prezydent nie ma ŻADNYCH komptencji sprawczych oprócz tego co wymieniłem, podpisywania umów oraz odsyłania do TK. Tego naprawdę chcemy? Patowej sytuacji jak teraz, gdy mamy sparaliżowany cały system ustawodawczy, gdy co rusz ustawy są vetowane bądź odsyłane do trybunału kucharskiego? 

Na przyszłość radzę coś poczytać by dowiedzieć się więcej, a nie myśleć życzeniowo o rzeczach, o których się nie ma bladego pojęcia, bo to jednak wstyd tak publicznie się wypowiadać o swojej niewiedzy.

• Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Tylko obawiam się, że ta sprawczość pójdzie w zupełnie innym kierunku, niż byśmy sobie życzyli.

Może się wykazać polaryzacją wojska polskiego. Dudek przed tym ostrzega.

Ryzyko jest. Wybór Rafaua to konserwacja stanu dotychczasowego. A z tymi prywatnymi lękami pana Dudka to nie przesadzaj.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Szambo napisał(a):

Chyba każdy zdroworozsądkowy się ze mną zgodzi:

Karol Nawrocki skłamał w obecności Notariusza i wpisał nieprawdę w Akcie Notarialnym.

Masz na myśli tą wpłatę do której nie doszło, bo było zapłacone przed i po, choćby poprzez opłacanie kosztów i raty oraz niebezpośrednie zapłaty? Jedynie co tam widzę to nieprecyzyjnie spisany akt, który ponoć jest zgodny z prawem, przynajmniej według ichniejszej opinii prawnej,  bo "zapłata" to kwestia dogadania stron między sobą.
Jedynie brakuje mi tam wieczystego użytkowania dla pana Jerzego oraz "natychmiastowego" oddania 50-80% wartości mieszkania na rzecz walki z alkoholizmem lub jakieś inne organizacje, a nie oddanie całości dopiero gdy temat stał się gorący.
Pełnej prawy pewnie nie ma we wersji Nawrockiego, ale tutaj naciągacie do przesady w drugą stronę. :E 

Godzinę temu, Camis napisał(a):

No dalej dawajcie fikołki że to tylko salut rzymski, zamawiał piwo itp :rotfl2:

A jaki fikołek na dwie swastyki na plecach a na ramieniu portret Hitlera?!

Lewaku to wielki artysta był malarz więc kumple Nawrockiego go sobie malujom!!1.

Nie mogłem znaleźć powiązań Grzegorza Horodko z nazizmem, poza wytatuowanymi swastykami, jednak widocznymi na zdjęciach. :E Właśnie grzebie za jego tokiem myślenia, ale znając co nieco podejście niektórych ludzi, może to być szacunek do niemieckiego żołnierza z frontu wschodniego, nienawiść do komunizmu oraz wycofywanie się mas żołnierzy, którzy mieli nadzieję na sojusz przeciw USSR. Cykl opisujący operację Barbarossa może wywołać takie odczucia. Najwidoczniej skinhead jest na tyle głupi, by pomyśleć o wytatuowaniu sobie swastyk na przekór komunistom, ale nie widzę w nim podziwu nazizmu. No chyba że rozwiązanie sprawy :witojcie2:mu odpowiadało, wtedy już gorzej..., ale to kwestia wiedzy i ucywilizowania. 
Ah, jeszcze wierzy że Hitler uciekł ubotem. 
Z przeglądania jego tablicy widzę że to "dobry", ale pojebany chłopak. Kolejna motywacja, aby nie pić alkoholu. :boink:
A teraz dygresja... Ci dobrzy narodowcy mają pogląd, że należy edukować masy, a taki żywioł w postaci Grzegorza Horodka trzeba cywilizować i przekierować na budującą, kulturalną postawę ku służbie narodu. Jest to prawie lustrzane odbicie polityki "drugiej szansy" z lewicy.  

Z kolei Olgeird L. - Olo już bardziej śmierdzi, ale jego nazizm również jest naciągany. "Blood and Honour" nie jest jednolitą organizacją oraz nie jest typowo nazistowska, poza obsmarowaniem tam gdzie trzeba, np. wiki. Odziały w niektórych krajach są "zwykłymi", choć pewnie prymitywnymi grupami narodowców. Byłem ciekaw co nasi narodowcy o nich piszą:
 https://www.nacjonalista.pl/2018/05/10/blood-honour-wrogowie-czy-sojusznicy/
Na dodatek realne powiązania z Nawrockim to starcia na ringu, gdy był bokserem. :E 
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,31526032,kim-dla-nawrockiego-jest-olo.html
Bardziej śmierdzi mi jego jaranie się Banditos, chyba że kurtkę znalazł w szmateksie. Natomiast silne powiązanie z Nawrockim nadal wydaje mi się naciągane.

Czy to dobrzy ludzie? Niezbyt, przynajmniej nie ten drugi, natomiast nie podoba mi się dolewanie do tego fałszu i ignorowanie natury znajomości.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Na przyszłość radzę coś poczytać by dowiedzieć się więcej, a nie myśleć życzeniowo o rzeczach, o których się nie ma bladego pojęcia, bo to jednak wstyd tak publicznie się wypowiadać o swojej niewiedzy.

Jesteś niesłychany.  :) ARafau Przegrau.

Opublikowano
9 minut temu, adashi napisał(a):

Ryzyko jest. Wybór Rafaua to konserwacja stanu dotychczasowego. A z tymi prywatnymi lękami pana Dudka to nie przesadzaj.

No nie wiem, czy są takie prywatne, biorąc pod uwagę życiorys kandydata. Przecież tu się naprawdę wyłania bezwzględny gangster, któremu nie mrugnęła powieka, gdy przekręcił dziadka na mieszkanie.

Mam zakładać, że dla Polski będzie bardziej łaskawy?

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Winter napisał(a):

Zandberg źle zrobił, że nie poparł Trzaskowskiego. Trzeba na chwilę odłożyć walkę polityczną i pomyśleć, że prezydentem może zostać kibol. Jeśli Zandbergowi nie zaświeciła się czerwona lampka przy tym to weźmie za to również odpowiedzialność.

A co by to zmieniło?

Myślisz, że jakby Mentzen powiedział, żeby głosować na Trzaskowskiego ludzie by to zrobili?

Zresztą ja nie znam nikogo kto głosowałby na Zandberga w pierwszej turze i teraz na Batyra miał głosować.

Opublikowano (edytowane)

Te fikołki, które niektórzy robią to jest jakiś surrealizm.

Nawet wp, które siedziało głęboko w pisowskiej kieszeni i znienawidzony przez wielu Jadczak popełnił taki artykuł

https://wiadomosci.wp.pl/karol-nawrocki-bral-udzial-w-jednej-z-najslynniejszych-kibolskich-ustawek-w-polsce-7159569441295296a

Czy do niektórych w końcu dotrze jaka to jest skala zagrożenia dla naszego kraju?

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

Jeśli zależy mu na losie Polski to niech to wyjaśni a nie tylko o tym gada od tygodni. 

Chyba nie oczekujesz, że sam wyda na siebie wyrok lol? Przecież ten człowiek może wygrać.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Właśnie grzebie za jego tokiem myślenia, ale znając co nieco podejście niektórych ludzi, może to być szacunek do niemieckiego żołnierza z frontu wschodniego, nienawiść do komunizmu oraz wycofywanie się mas żołnierzy, którzy mieli nadzieję na sojusz przeciw USSR. Cykl opisujący operację Barbarossa może wywołać takie odczucia. Najwidoczniej skinhead jest na tyle głupi, by pomyśleć o wytatuowaniu sobie swastyk na przekór komunistom, ale nie widzę w nim podziwu nazizmu. No chyba że rozwiązanie sprawy mu odpowiadało, wtedy już gorzej..., ale to kwestia wiedzy i ucywilizowania. 

Nie ma takich fikołków jakich prawak nie zrobi by wybielić neonazistów. Pluć na was to za mało.

Weź jeszcze coś napisz, że to tak naprawdę buddyjski symbol szczęścia, a Hitler nie wiedział.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 7
Opublikowano
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Przecież tu się naprawdę wyłania bezwzględny gangster, któremu nie mrugnęła powieka, gdy przekręcił dziadka na mieszkanie.

Mam zakładać, że dla Polski będzie bardziej łaskawy?

No nie ma takiego obowiązku. Chcesz utrzymywać obecne status quo - głosujesz na Rafaua. Tak faktycznie to przecież decyzję będziemy podejmować dzień lub dwa przed głosowaniem. Jeszcze debata i przesłuchanie, które sporo mogą zmienić.

Opublikowano
16 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Nie mogłem znaleźć powiązań Grzegorza Horodko z nazizmem, poza wytatuowanymi swastykami, jednak widocznymi na zdjęciach. 

Ale fikołki, czyli 2 swastyki na plecach, portret Hitlera na ramieniu, oraz Krzyż celtycki na plecach czyli symbol neonazizmu, napis na plecach:

Cytat

Meine Ehre heißt Treue

AF26itr.png

https://pl.wikipedia.org/wiki/Meine_Ehre_heißt_Treue

Do tego hajlowanie oraz zdjęcia dumnie stojąc przy swastykach to nadal za mało żeby stwierdzić że to nazista i neonazista?. 
Co wy za fikołki odstawiacie to jest masakra, jesteście tak zmanipulowanie że nawet jak sam by powiedział że jest faszystą to byście napisali jak to konforuskie że tylko żartował i źle zrozumieliśmy. 
Kolejny dojdzie do ignora bo nie mogę czytać tych debilizmów fanatyka. 

• Upvote 5
Opublikowano
6 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jak to dalej nic nie wnosi do natury i stopnia znajomości... Artykuł jara się powiązaniami ze wszystkimi uczestnikami ustawki z 2009r, nawet ze strony przeciwnej. :E 
Ja to widzę, jako rozejście się dróg oraz metod, a jeśli jest w Nawrockim jakaś autentyczność to może chcieć utrzymywać kontakt, gdy ktoś rozpoczął nowy etap w życiu. Ciekawe czy dostał kiedyś telefon od starych znajomych - "Nie wstawisz się za kolegą?".

Gdzie informacje jaką opinię mieli o sobie po latach? Gdzie się poznali oraz w jakim stopniu utrzymywali kontakt? 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, adashi napisał(a):

No nie ma takiego obowiązku. Chcesz utrzymywać obecne status quo - głosujesz na Rafaua. Tak faktycznie to przecież decyzję będziemy podejmować dzień lub dwa przed głosowaniem. Jeszcze debata i przesłuchanie, które sporo mogą zmienić.

Chyba na odwrót. Głos na Trzaska to oddanie pełnej władzy Tuskowi i 100% dyktat Brukseli w Polsce.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Camis napisał(a):

Do tego hajlowanie oraz zdjęcia dumnie stojąc przy swastykach to nadal za mało żeby stwierdzić że to nazista i neonazista?. 
Co wy za fikołki odstawiacie to jest masakra, jesteście tak zmanipulowanie że nawet jak sam by powiedział że jest faszystą to byście napisali jak to konforuskie że tylko żartował i źle zrozumieliśmy. 
Kolejny dojdzie do ignora bo nie mogę czytać tych debilizmów fanatyka. 

Ty widzisz w każdym idiotyzmie życiowym skinheada wielbienie i szerzenie nazizmu?
Mnie interesuje dlaczego to zrobił i jakie jest jego podejście.
"Faszyści" we Włoszech przyjmują to określenie z dumą, po odpałach "antyfaszystów", którzy zabili kilku ludzi w tamtejszych zamieszkach. 

Po prostu trudno mi wierzyć by ktoś prostolinijnie lubił nazizm w Polsce, a już na pewne przez dłuższy czas, bo parę lat powinno mu wystarczyć na zmądrzenie. :E 
Inaczej TVN nie musiałby sam organizować urodzin Hitlera w lesie. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Masz na myśli tą wpłatę do której nie doszło, bo było zapłacone przed i po, choćby poprzez opłacanie kosztów i raty oraz niebezpośrednie zapłaty? Jedynie co tam widzę to nieprecyzyjnie spisany akt, który ponoć jest zgodny z prawem, przynajmniej według ichniejszej opinii prawnej,  bo "zapłata" to kwestia dogadania stron między sobą.
Jedynie brakuje mi tam wieczystego użytkowania dla pana Jerzego oraz "natychmiastowego" oddania 50-80% wartości mieszkania na rzecz walki z alkoholizmem lub jakieś inne organizacje, a nie oddanie całości dopiero gdy temat stał się gorący.

Co za brednie.

Jeśli pokrywał koszty mieszkania to nie jest to to samo co zapłata ceny za mieszkanie. 

I nie, takie oświadczenie nie jest zgodne z prawem. A zasłanianie się "opiniami prawnymi" to tylko zwykła retoryka. Na 100% nie miał żadnej opinii prawnej wtedy. 

"nieprecyzyjny" :rotfl2:

Tam są fałszywe oświadczenia. 

P.S. I co z tym Empikiem? Temat niewygodny, wiec pomijasz? :) 

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Przy tak skromnym budżecie lepiej szukać jakich używek, bo z nówek to ciezko bedzie cos sklepac, szczegolnie teraz gdy ceny RAM-u odleciały w kosmos.
    • Zrobisz UV, będzie ciszej i dalej wydajniej od RTX 5070 Ti. 
    • Naprawdę bawi Cię oranie Twoich poglądów wynikających z samotności i nienawiści do kobiet? A za kim jesteś, mogę wiedzieć? Ukraina może, a może Francja, a może USA demokraci? Jak siebie spozycjonujesz na skali? A może bliżej Ci do islamu bo patriarchat kochasz, a tam gdzie napisałem go nie ma? Bzdurki pleciesz, nie ma takiego powiązania. Jest znacznie szersze, jak choćby patriarchat, surowsze kultury niż nasz zgniły zachód pedalski z wsparciem psychologicznym. Cmok cmok. W rosji go nie, a w islamie też nie. W chinach w sumie też nie, pedały same chcą wsparcia. Spoko, ale nie udowodniłeś tego dążeniem do tego samego co oni. Ty raczej brzydzisz się całym światem, lewactwo na zachodzie złe, dalej też źle. Wszystko złe. Ty dobry. Sobie tak myśl. Powtórzę, w dawnych czasach miałeś dużo mniejszą populację, zerowy rozwój technologii medycyny więc musiałeś się rozwijać np masowym dziecioróbstwem a często podbojem militarnym. Dziś osiągneliśmy szczyt i musimy zaliczyć spadek. to normalne. A kto nie wymiera, podpowiesz? I czy chcesz tam zamieszkać czy kisisz dupę tutaj bo jednak jest lepiej? Rosja i jej demografia, hiv i tak dalej pokazują najbardziej jak oni cieszą się z ich kultury. Przecież powtórzę, 80% facetów jest w związkach. System naprawdę tak Cię karze czy Ty sam siebie swoją niekompetencją? I dzisiaj nie możesz tego, rozumiem. Nieprawda. Patriarchat to ciągłe wojowanie akurat i wmawianie że tylko silni są męscy. Patriarchat przyszedł w międzyczasie łowiecko-zbierackim. Najpierw uprawiało się pole i było spokojnie, a potem przyszły inne problemy i trzeba było kopa w dupę dać tym co niszczą nasze plemię. Rzesza - 10%, rozumiem. Kiedyś na pewno tak nie było. Nie masz na to dowodów. Każdy debil, brzydal i baran był sam i jak klaun w społeczeństwie. Nie rób bredni, nigdy nie było że 100% facetów miała małżeństwa. Nie masz dowodów! A nawet jak było ich więcej to powtórzę, populacja była dużo niższa np 2 miliony vs 40. Ty póki co niczego nie rozumiesz poza swoimi preferencjami i chcesz je przenieść na całość ludzkości. Geopolityki nie znam, czyli co? Rosję jednak trzeba chwalić, a nie jak ja - ganić? A ja chcę by wymarły najbardziej prymitywne plemiona. To nie zachód. Kochasz islam panie hipokryto, to twój patriarchat i twoja wizja. Tylko nie biała, a taka śniada. Nigdy nie podałem coś takiego jak "ja ok, oni źle". Weź to skonkretyzuj i wtedy można się odnieść. Jeszcze raz powiem. Ich łatki są kulą w płot, a moje trafne. Oni są tacy jak mówię i oni to popierają. Patriarchat nie jest na zachodzie. A ja z kolei nie jestem skrajnym lewakiem popierającym drag queen jak chcą sądzić. Proste jak wodorosty.
    • 9800X3D jest u progu "chrupania". Coś dziwnego dzieje się z silnikiem w tej grze bo jak tylko dropnie poniżej 80 to zaczyna się stuttering. Co oznacza że 5700X3D chrupie non stop więc dlatego z niego uciekłem  Jesteśmy o jeden update od śmierci 9800X3D jestem tego pewien     Btw: u mnie jak włączyłem visibility na 3000 czyli na maxa, to co 5 minut crash gry i nawet bluescreen poleciał. Wróciłem do 2000 i jest spokój. 
    • To najlepiej wróć jak będą już te raty 0% dostepne (choć w X-Kom to raczej nie jest częsta promka), bo na dziś nie ma sensu nic proponować skoro kupisz to np. za pół roku dopiero. Teraz są ogromne wahania cen i dostępności podzespołów.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...