Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli zakładasz, że może istnieć dobry "nazista".

No a jak, dobrzy naziści to byli ci, którzy mordowali Polaków ale się nie cieszyli.

Ta dyskusja wśród narodu, który doświadczył nazizmu to jakiś kosmos, tego się nie da wytłumaczyć.

• Sad 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

ma prawo w ogóle piastować stanowisko prezydenta RP

w sensie nasze prawo i konstytucja nie definiuje warunkow na objecie tego stanowiska?

no to mamy 2 opcje:

• powazna luka w prawie
  • dyskutujecie o swoich wyobrazeniach co byscie woleli, druga polowa narodu ma inne zdanie
Opublikowano (edytowane)

Dobra już bez tym połączeń.

Chyba można się zgodzić, że za ustawki kibolskie w 2009 roku Nawrocki powinien trafić do pierdla. Jest to przestępstwo po prostu.

Przedawniło się niestety, ale w tym wypadku nie ma chyba pola do żadnej dyskusji.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I tym właśnie się różnimy. Dla Ciebie noenazista to "dobry" chłopak.

Dla mnie każdy neonazista lub nazista staje się "dobry" dopiero gdy jest martwy.

Ha, tfu na każdego neonazistę. 

Heh, nie rozumiesz że ludzie dochodzą do danych wniosków w życiu na jakiejś postawie, a kibol zbyt mądry nie będzie.

Jakbyś czytał bez doszukiwania się swoich przytyków, to byś wiedział, że dla mnie neonazista nie jest dobrym człowiekiem...
Jedynie nie wierzę w jego złowrogie wielbienie nazizmu... Prędzej jakieś pojebane wnioski z lipnych źródeł i za dużo alkoholu. 
Bardziej nienawidzi komunizmu, niż kocha Polskę, o coś takiego mi chodzi i to go pewnie wprowadza w jakieś za dalekie wnioski "wróg moje go wroga jest moim przyjacielem".
Gdybym miał twoje podejście to mówiłbym tak o zaślepionych aktywistach, życząc im śmierci, a nie robię tego. :E Mam jedynie wąty do fałszywości tego w co wierzą, a przy takich "nazistach" po prostu wątpię by stała za tym oddana głębia. Przynajmniej w przypadku Horodko.

Ja próbuje dociekać dlaczego ktoś ma taka łatkę oraz dlaczego może to robić.
Nie pomaga to, że media nadużywają izmów.

Edit. Eh dyskutowanie z tyloma na raz nie ma sensu... Szczególnie że jakakolwiek próba niuansów i doszukiwania się motywacji oraz filozofowanie, ginie w potoku...

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

https://www.fakt.pl/polityka/sciganie-pis-po-wygranej-nawrockiego-tych-afer-rzad-nie-rozliczy/kmvg66s

a tutaj mała lista powodów, dla których jednak warto nie oddawać głosu na Batyra.

2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Jedynie nie wierzę w jego złowrogie wielbienie nazizmu... Prędzej jakieś pojebane wnioski z lipnych źródeł i za dużo alkoholu. 

AHA, czyli arogancja i głupota usprawiedliwiają uwielbienie nazizmu? czego jeszcze ciekawego się dowiem od Ciebie?

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Jakbyś czytał bez doszukiwania się swoich przytyków, to byś wiedział, że dla mnie neonazista nie jest dobrym człowiekiem...
Bardziej nienawidzi komunizmu, niż kocha Polskę, o coś takiego mi chodzi i to go pewnie wprowadza w jakieś za dalekie wnioski "wróg moje go wroga jest moim przyjacielem".
Gdybym miał twoje podejście to mówiłbym tak o zaślepionych aktywistach, życząc im śmierci, a nie robię tego. :E Mam jedynie wąty do fałszywości tego w co wierzą, a przy takich "nazistach" po prostu wątpię by stała za tym oddana głębia. Przynajmniej w przypadku Horodko.

Ja próbuje dociekać dlaczego ktoś ma taka łatkę oraz dlaczego może to robić.
Nie pomaga to, że media nadużywają izmów.

co-ja-pacze-205x300.jpg

Inaczej już nie potrafię zareagować, ręce zapadły się pod podłogę...

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 5
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Heh, nie rozumiesz że ludzie dochodzą do danych wniosków w życiu na jakiejś postawie, a kibol zbyt mary nie będzie.

Nie. To Ty nie rozumiesz jaki wpływ ma środowisko, głupota, ignorancja i zwykłe "wychowanie" na to kim ktoś jest.

Teraz, musichunter1x napisał(a):

Sam napisałeś, że "to dobry chłopak". Sam wybielałeś go i psiałeś jakieś wymyślone na poczekaniu bzdury o antykomunizmie, operacji Barbarossa i i inne wyssane z palca brednie. 

To co wymyślasz tutaj na temat tego typa to typowy "coping mechanism". Próbujesz go wybielić i usprawiedliwić przed nami i przed sobą, bo on jest z "Twojego plemienia". 

I to jest ohydne. Skończ, bo będziemy Cię mieli za jeszcze gorszą osobę niż mamy obecnie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja jestem zdumiony, że prawakom nie wystarczy fakt, że kandydat którego popierają lał się na ustawkach a teraz mówi, że było w tym coś szlachetnego. Wybielanie nazistów to jeszcze wyższy poziom skretynienia więc to pominę. 

Czyli z tego co rozumiem to prawacy by nie mieli problemu z tym żeby ich dzieci popylały na ustawki, w końcu skoro kandydat na prezydenta tak robi to nie ma w tym niczego złego 🤣

To wszystko pokazuje coś jeszcze, kibole to zazwyczaj 100% kretyni natomiast Nawrocki jakimś cudem skończył studia i nawet ma doktorat. On nie musiał tego robić, nie był skazany na to towarzystwo. On po prostu lubi komuś przypiexdolić i to tak mocno, na ustawce. Przemoc powinno się potępiać a z patologicznym  kibolem za prezydenta może być trudniej. Jaś z 5b komuś przywali, pójdzie do dyrekcji i na uwagę, że nie wolno się bić odpowie, że przecież prezydent też się lał. 

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ludziom tak trudno zrozumieć, że nienawiść do jednej strony potrafi za bardzo przymknąć oko na drugą i o to mi chodzi w potencjalnym podejściu Horodko. :E 
@huudyyDziękuję za umieszczenie mojej wypowiedzi w twojej sygnaturze... Pięknie udowadnia to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem lub podjąć filozoficznej dysputy nad motywacją drugiego człowieka. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Ludziom tak trudno zrozumieć, że nienawiść do jednej strony potrafi za bardzo przymknąć oko na drugą i o to mi chodzi w potencjalnym podejściu Horodko. :E 

Nie znasz gościa. Nie masz o nim żadnych informacji - ja Ci je musiałem podać. Więc dlaczego je sobie wymyślasz?!

Właśnie z powodu copingu. I to takiego naprawdę żałosnego. 

Czemu tego samego nie stosujesz w odniesieniu do np. członków Ostatniego Pokolenia? Albo komunistów? Podpowiem: bo nie są z "twojego plemienia". 

@huudyyDziękuję za umieszczenie mojej wypowiedzi w twojej sygnaturze... Pięknie udowadnia to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem lub podjąć filozoficznej dysputy nad motywacją drugiego człowieka. 

Odwrotnie - ten fragment doskonale udowadnia, że nie ma takiej rzeczy, której zacietrzewiony politykier nie napisze, żeby wybielić i usprawiedliwić polityka czy inną osobę ze swojego obozu. Tak jak pisałem: ohydne. Idź przemyśl swoje zachowanie. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

13 minut temu, Mar_s napisał(a):

I koniec z docinkami typu „on jest upośledzony” czy też innymi o podobnym znaczeniu.

a pisanie o kimś, że jest miłośnikiem neonazistów to obelga czy nie? bo ja bym się osobiście obraził, gdyby mnie ktoś tak nazwał, ale jak widać w temacie są tacy, których to nie ruszy, a wręcz delikatny uśmiech pojawi się na ich twarzach.

6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

prawakom nie wystarczy fakt, że kandydat którego popierają lał się na ustawkach a teraz mówi, że było w tym coś szlachetnego

no nie wystarczy, bo oni się tym jarają jak niektórzy - patrz @Fenrir_14

6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Wybielanie nazistów to jeszcze wyższy poziom skretynienia więc to pominę. 

A ja nie mogę, jako osoba z rodziny dotkniętej tragedią nazizmu, nie mogę siedzieć cicho jak widzę brunatne ryje wypowiadające się publicznie.

3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Dziękuję za umieszczenie mojej wypowiedzi w twojej sygnaturze... Pięknie udowadnia to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem lub podjąć filozoficznej dysputy nad motywacją drugiego człowieka. 

Powiedz mi, czego nie rozumieć w Twoim poście? przecież jest jasne co napisałeś, daje do myślenia chyba każdemu.

I jaką dysputę mam podjąć, czy można mieć swastyki wytatuowane na ramieniu i być dobrym człowiekiem? czy zadawać się z człowiekiem co ma swastyki i Hitlera na ramionach i dalej być dobrym człowiekiem?

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja jestem zdumiony, że prawakom nie wystarczy fakt, że kandydat którego popierają lał się na ustawkach 

Ja w młodości między innymi wygniatałem kręgi w zbożu, co jest w zasadzie przestępstwem samo w sobie. Potem przyjeżdżali ufolodzy, orzekali, że prawdziwy, a my potem wysyłaliśmy im filmik z wiadomym podkładem muzycznym Britney Spears.

Obecnie zdarza się, że pośrednio decyduję o życiu albo śmierci pacjentów, szczególnie dzieci, uczestnicząc w podejmowaniu decyzji refundacyjnych.

Czy to mnie powinno wykluczać z podejmowania takich decyzji?

Żadne historie z ustawkami nie zaszkodzą Nawrockiemu. Co innego sprawy typu ułaskawienie dla Brauna. To go może spuścić poniżej pięćdziesiątki.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Winter napisał(a):

:E

Przykre to jest, że nawet taki ogór jak Warzecha w tym momencie ma rację. 

To jest dobry przekaz dla ich przeciętnego wyborcy.

2 minuty temu, adashi napisał(a):

Ja w młodości między innymi wygniatałem kręgi w zbożu, co jest w zasadzie przestępstwem samo w sobie

Porównujesz niewinny żart kosztujący paręset złotych w stratach maksymalnie do celowego narażania kogoś na utratę zdrowia i życia? Ugniecione zboże jest dla ciebie porównywalne z powybijanymi zębami, połamanymi rękami i obitymi żebrami?

2 minuty temu, adashi napisał(a):

Żadne historie z ustawkami nie zaszkodzą Nawrockiemu.

Masz rację, jaki elektorat, taki kandydat.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, albo się uspokoicie albo zamknę ten wątek i wtedy będzie spokój.

I koniec z docinkami typu „on jest upośledzony” czy też innymi o podobnym znaczeniu.

A jak byś inaczej nazwał człowieka, który wybiela kibola, który ma na sobie wytatuowanego Adolfa Hitlera, swastyki I pozdrawia się salutem rzymskim? 

Powiem ci coś panie "wolność słowa". Jestesmy Polakami i piszemy na polskim forum. Naziści w tej samej Polsce wymordowali około 6 milionów ludzi, wprowadzili holocaust i chcieli unicestwić wszystkich Żydów, w obozach śmierci wymordowali około 3 miliony Żydów. Osoby takie jak doktor Mengele eksperymentowały na ludziach w tym na dzieciach bez znieczulenia, wstrzykiwali im benzynę, zszywali narządy wewnętrzne z narządami innych, żywych ludzi, otwierali czaszki i wycinali fragmenty mózgów kiedy ofiara jeszcze żyła i to wszystko robili pod flagą na której była swastyka, ta sama swastyka którą ma na sobie facet, którego nasz forumowicz wybiela. Ten sam facet ma na sobie tatuaż z Adolfem, który zarządzał iii rzeszą i osobiście wizytował obozy śmierci. 

Możesz sobie mnie zbanować, jeśli uważasz, że nazywanie takiego człowieka upośledzonym to przesada. Naprawdę się tym w ogóle nie przejmę. Za to ty jako moderator nawalasz na całej linii, bo on pisząc te brednie i dosłownie broniąc nazistę po prostu przegiął a ty go nawet nie upomniałeś. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 3
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

Przynajmniej mamy jeden temat raz na zawsze zakończony.

Prezydent Karol Nawrocki wreszcie zakończy temat repariacji.

Nie będzie repariacji, bo NAZIOLE byli cool według niego. (dodaje według niego, żeby BANa nie dostać)

Dziękuje. :wariat:

Edytowane przez Szambo
  • Haha 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Argument ad hitlerum był dosyć znany i używany przez Korwina, dzięki czemu nigdy nie mógł podnieść się ponad próg wyborczy. A teraz prawica akceptuję neonizastow, i argumenty ad hitlerum to nie problem dla nich. Jeszcze powiedzcie że w sumie Hitlera miał rację. “Polacy” jak już mówiłem, tylko na paszporcie, w duszy Rosja. 

• Upvote 6
Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

Panie moderatorze, a pan i reszta to od czego tu jesteście? Relatywizowanie nazioli i pochwała kibolstwa to aby nie za dużo? 

CENZURA!!!1112oneoneone

Prawacy naziole prawakuka nazioluja!!!!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

CENZURA!!!1112oneoneone

Prawacy naziole prawakuka nazioluja!!!!

Tu leży różnica:

image.thumb.png.7fc62a37deccc04d4be72a170d4d922b.png

P.S.

Ale przynajmniej wiemy dlaczego tak bardzo boicie się tej mitycznej "cenzury", którą straszycie od dwóch dekad. Bo nie będzie można "naziolować" ;) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak, teraz widzę. Myślałem że to ta sprawa o której suchy pisał. Wybacz  
    • Dokładnie, ale to dalej bardzo dobre karciochy, więc można sobie na nich jeszcze siedzieć. Ja myślałem o 5070TiS, ale chyba można zapomnieć. Teraz mi chodzi po głowie, czy może nie kupić jakiejś 5070Ti/5080 na wszelki wypadek, bardziej bym się skłaniał ku 5070Ti. Niby jeszcze mi 12GB pamięci nie brakło, ale jak ma coś pójść nie tak i ceny pójść znacząco w górę Szkoda mi tylko wymieniać kartę dla samej pamięci i tylko 25% wydajniejszą, bo fanu z tego nie będzie  Troche tak, zwłaszcza jak Ty siedzisz dość długo na jednej karcie. Ale to jest patologia w wykonaniu nvidii co oni wyprawiają z tą pamięcią. 5060Ti, która jest w rasterze 25% wydajniejsza od 5 letniej 3060Ti ma tyle samo pamięci co 5080, gdzie 5080 z miejsca powinna mieć 24GB. Już nie mówiąc o 4060Ti 16GB i 4070Ti 12GB.
    • Wkleiłem @DaveCam Nawet cytowany @Jardier zachował się prawie tak samo niekonkretnie. Mam ci wyszukać wszystkich żeby zaspokoić twoje ego ? Chyba obaj nie wypełzliśmy spod jutubowego kamienia.   Wkleiłem linki twórców, którzy uważam że coś wnoszą, testują głębiej James Baldwin, @GamersMuscle     Zaraz zaraz, ja narzekam ? Narzekają wszyscy których nadzieje nie zostały spełnione. A potwierdzeniem tego punktu widzenia mają być jutubowe opinie. No to punktuję co to za osobistości będące autorytetami.   Jak jeżdżą w kółko w ukochany iRacing ... dobrze. Jak przejechali się w PMR i zjechali go od góry do dołu ... też dobrze. Jak zwracam uwagę, że to nie ma żadnego znaczenia ... już nie dobrze.
    • Możesz pokazać kto tak robi ze mówi: mi też się nie podoba i że jest to bełkot? Bo tylko widzę narzekanie że ten i tamten narzeka i bełkocze ale bez jakiś konkretów, że narracja jest taka i wszystkich jakby się zmówili co mają mówić. Trochę to wygląda jak? Bełkot
    • Przeciez roznica miedzy 9700x a 9800xd to 75-100mhz   W grach roznica jest zadna miedzy odkreconym cpu, a limitem ppt 88W  To co najwyzej w cine bedziesz mial wiecej ptk i to tyle   Jakie napieice i vid podczs testu raportuje ?  Nie wiem jak bardzo by musiala byc spartolona gra zebys mial drop z 250 na 120 fps tak wiec wymyslac torche abstrakcyjne scenariusze  I to by byla tylko i wylacznie wina gry a nie slabego cpu. Jak widac na ciebie placebo dobrze dziala ale to najwazniejsze ze dziala   W codzie na skreconym ppt i prilu bez kaganca nie ma zadnej roznicy w testach  Wiem bo testowalem   Jak jakis wbity limit nie dziala tzn ze jest problem z plyta/bios. Ja nie mam problemu z limitami, co  wklepie tak jest wiec moze sprawdz inny bios lub czy faktycznie zapisujesz ustawienia. Pusc cb23 i pokaz ile wypluje ptk przy takim poborze, jestem ciekaw.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...