Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Zresztą to wynika z wielu złych rzeczy, które zrobił przez ostatnie 1,5 roku. Łącznie z stopniowym rozbijaniem tej koalicji.

Koalicję to rozbija raczej Lewica, która nie wiem czy żeby się pokazać chciała przed wyborami forsować ustawę aborcyjną co wiadomo, żeby odepchnęło wyborców centrowych, a PDA i tak by nie podpisał. Tusk to człowiek co zjadł zęby na polityce w Polsce i UE , a Lewica to dzieciaki co nie myślą o zabezpieczeniu Polski przed PiS tylko uprawiają politykierstwo... Jak PiS wygra za 2 lata żeby znów nie było płaczu, że biją kobiety...

Widać, że zapomniałeś w jakim horrorze żyliśmy w czasach PiS. Tzn nie personalnie ty tylko wyborcy lewicowi. Panie tu trzeba posprzątać po PiS i zabezpieczyć Polskę przed PiS na zawsze, a nie kłócić się.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

PIS zapodał Czarnka gadającego 30 minut a KO:

Cytat

No już widze, że te materiały to nie będzie gamachangerem.

Za to bardzo mocnym spinem powinny być te informacje o programie in vitro. Dodatkowe 13 tysięcy ciąż. Przecież to jest naprawde big news.
Tym się powinni chwalić cały dzień i się ustawiać w kontrze do PiS.

No ale rzecznika brak, PRowców brak, w internety nie potrafią. Dziadersy cholerne

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-zmentzenie-materiału.2410635/post-193314819

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na duopol głosowało mniej niż 40% osób w wieku 18-39 lat oraz ponad 60% osób 40+. 

Nie jestem w stanie podać dokładnych wartości, bo nie wiem ile osób było w danej grupie grafiki, chatgpt nie chce pomóc, ale przybliżone wyniki to:

Duopol 18-39: 31%

Duopol 40+: 72%

FB_IMG_1747863260730.thumb.jpg.340dbfb9c2dcc8a6fc328bdb39abcc4c.jpg

Edytowane przez michasm
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Camis napisał(a):

PIS zapodał Czarnka gadającego 30 minut a KO:

Ech, oni to powinny profesora Dudka wziąć do sztabu (oczywiście nieoficjalnie). By to rozpykał 56:44.

No ale Tusk oczywiście wszystko wie najlepiej. Dziaders jeden.

1 minutę temu, adashi napisał(a):

Mocnego ubawu spodziewam się jak będą te marsze. To znaczy głównie tłumaczenia ich sukcesów, jak się już zakończą. Tam sądzę, że się pojawią perełki.

Marsz to akurat ma potencjał, bo się Narłoki sam podłożył. Tylko oni tak źle to wszystko robią, że nie chce mi się wierzyć, że to wykorzystają.

Jestem absolutnie zdegustowany tym, jak premier nad niczym nie panuje.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Nic dwa razy się nie zdarza.

Ale to się nie ma zdarzyć drugi raz. Chociaż o ten kontrmarsz, gdzie zaraz się zaczną wyliczenia.

Poza tym oni powinni sprowadzać do Warszawy jakieś symbole po prostu. Nawet na tacy im Dudek podał prezydenta-elekta Rumunii.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, hubio napisał(a):

Koalicję to rozbija raczej Lewica, która nie wiem czy żeby się pokazać chciała przed wyborami forsować ustawę aborcyjną co wiadomo, żeby odepchnęło wyborców centrowych, a PDA i tak by nie podpisał. Tusk to człowiek co zjadł zęby na polityce w Polsce i UE , a Lewica to dzieciaki co nie myślą o zabezpieczeniu Polski przed PiS tylko uprawiają politykierstwo... Jak PiS wygra za 2 lata żeby znów nie było płaczu, że biją kobiety...

Widać, że zapomniałeś w jakim horrorze żyliśmy w czasach PiS. Tzn nie personalnie ty tylko wyborcy lewicowi. Panie tu trzeba posprzątać po PiS i zabezpieczyć Polskę przed PiS na zawsze, a nie kłócić się.

Zastanawiam się w co gra Zandberg. Nie może przekazać wyborców, ale powinien poprzeć Trzaskowskiego żeby nie wzmacniać PISu.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Camis napisał(a):

Osób 40+ jest dużo więcej niż tych do 40.

@ITHardwareGPT Ile jest ludzi w Polsce w wieku:

18-39 i 40+

Akurat tutaj to nie ma znaczenia. Na grafice masz 40-49, 50-60 I 60+. Musiałbym mieć ilość glosujacych z każdej grupy aby na podstawie grafiki zrobić średnią ważoną dla 40+. 

Analogicznie dla 18-39.

Generalnie nie szukałem wyniku gdzie 18-39 + 40+ = 100%

Edytowane przez michasm
  • Like 1
Opublikowano
@Camis Aktualnie w Polsce mamy następujące liczby osób według wieku (przybliżone na rok 2025):

- Wiek 18–39 lat: około 11 480 000 osób,
- Wiek 40+ lat: około 25 957 000 osób.

Jak widzisz, osób powyżej 40 lat jest znacznie więcej! Mamy sporą przewagę "wiecznie młodych sercem" 😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, indexinfio napisał(a):

Zastanawiam się w co gra Zandberg. Nie może przekazać wyborców, ale powinien poprzeć Trzaskowskiego żeby nie wzmacniać PISu.

Zandberg gra w 2027 i 2031. Problem w tym, że demokracja może nie przetrwać do 2031.

Prognozy są bardzo pesymistyczne. Straszne dziadersy u Tuska.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@Camis Aktualnie w Polsce mamy następujące liczby osób według wieku (przybliżone na rok 2025):

- Wiek 18–39 lat: około 11 480 000 osób,
- Wiek 40+ lat: około 25 957 000 osób.
(...)

Z tego wychodzi ponad 37mln ludzi, a do tego by trzeba doliczyć kilka milionów dzieci do 18 roku życia. Coś tu się bardzo nie zgadza, bo Polska ma około 37 milionów mieszkańców. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
Opublikowano
@Henryk Nowak Masz absolutnie rację, Henryk! 👍 Obecna prognoza populacji Polski na 2025 rok wynosi około 37 285 000 osób.

Wyraźnie mamy tu błąd, bo wcześniej podałem liczby, które razem dawały znacznie więcej osób. Wygląda na to, że źródło pierwotne, z którego brałem wcześniej dane, mogło mieć jakieś błędne lub niejasne informacje.

Dzięki za spostrzegawczość – idealnie wychwyciłeś tę nieścisłość! 😎

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Screenshot_20250521_212505_X.thumb.jpg.39cb6ef0546eadd02a0ed5e9eebd9d7a.jpg

Przewińcie sobie. Czemu on ma telefon ustawiony na chiński? :rotfl2:

Jak ja sie uczyłem rosyjskiego, tak jak na rasowego konfiarza rosyjskiego szpiega przystało, też używałem po rosyjsku

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...