Crew 900 1 055 Opublikowano 14 Września 2025 Opublikowano 14 Września 2025 Pod względem jakości postaci to tak, ale pod względem tekstur otoczenia to już level niski/średni.
eciepecie 98 Opublikowano 25 Września 2025 Opublikowano 25 Września 2025 Zwiastun powyżej wygląda jak na jakims FSR ver. (-8)
musichunter1x 1 409 Opublikowano 27 Września 2025 Opublikowano 27 Września 2025 (edytowane) Może wyrobię się z nadrabianiem całej serii, bo jestem już na RE: Revelation 2 Potem jeszcze tylko RE 6, 7, 8 od biedy szambo UMBRELLA CORPS, a RE4R zostawiam na koniec, aby ograć zaraz przed Requiem. Pewnie nie kupię na premierę, bo to raczej nie będzie aż tak świetne, ale jeśli dodadzą do GPU to się skuszę. Edytowane 27 Września 2025 przez musichunter1x
Necronom 458 Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 Zestawy, na których było ogrywane demo na targach. 3
musichunter1x 1 409 Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 Capcom jak chce to umie zoptymalizować. RE7 działało w 1080p i 60fps na PS4, ale to skutek uboczny tworzenia wersji pod VR. Szkoda że potem spartolili wydajność tego silnika na dx12, ale obecnie i tak jest zapas wydajności, o ile to mały świat gry.
JeRRyF3D 1 788 Opublikowano 30 Października 2025 Opublikowano 30 Października 2025 Dlaczego narratorem jest Marlyn Manson? 1
Sidr 159 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 Dopiero teraz się dowiedziałem, że będzie 9. Dobra wiadomość. I Raccoon city, to świetna lokalizacja miejsca akcji. 1
DITMD 820 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 W kluczykowniach możesz o ponad stówę taniej wyrwać
musichunter1x 1 409 Opublikowano 1 Listopada 2025 Opublikowano 1 Listopada 2025 Preorder jest bez sensu, bo cena raczej nie wzrośnie przed samą premierą. Może dodadzą klucze do jakiegoś sprzętu, wtedy będą za 100-150 zł.
ODIN85 3 701 Opublikowano 1 Listopada 2025 Opublikowano 1 Listopada 2025 He? Masz jakąś pulę w takiet cenie. Będzie szło w górę albo wykupią.
musichunter1x 1 409 Opublikowano 1 Listopada 2025 Opublikowano 1 Listopada 2025 (edytowane) A zwracam część honoru. Przy RE4R cena preordera była 30 zł tańszą niż w pierwszych tygodniach premiery. Po miesiącu było to już ~10 zł różnicy. Nie wiem po co bawić się w preordery w obecnym stanie branży... Pewnie i tak trzeba będzie czekać miesiąc lub więcej na potrzebne aktualizacje. Capcom do dziś w pełni nie naprawił RE8, a RE7 dalej ma zepsute HBAO+, ale na szczęście jest CACAO od AMD.. Edytowane 1 Listopada 2025 przez musichunter1x
azgan 1 142 Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 (edytowane) Zacnie to wygląda, czekam Edytowane 30 Listopada 2025 przez azgan 1
ODIN85 3 701 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Gra może będzie dobra ale widać skończyły im się pomysły. Znowu rezydencja i uciekanie przed kimś wielkim...Potem miasto i pewnie znowu to samo...
Necronom 458 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 No i zepsuli grę wprowadzeniem tego fajfusa Leona. Tak wiem, że pojawiały się plotki o jego występie prawie od początku, ale liczyłem że to finalnie jedna pozostaną tylko plotki.
musichunter1x 1 409 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 A co mieli zepsuć? Jeśli byłby to marny klon Alien:Isolation to dopiero zepsuliby grę, a napięcie działa tylko do pewnego momentu. Gorzej jeśli zrobili Leona w nieprzemyślany sposób, a dodatkowe tryby będą marne. Do samego miasta jest po co wracać i już pisałem o co może chodzić.
Necronom 458 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 No właśnie tego się obawiam. Leon od RE6 i tego filmu, gdzie była cała gromadka postaci to już nie jest ta postać co w RE2 czy nawet RE4. Trudno go już lubić. Ten etap skradankowy to podejrzewam, że będzie krótki. Coś na wzór domu Beneviento z Village. Później przecież dziewucha ma normalnie broń. Miasto jest ok, bo potencjał nigdy nie został w pełni wykorzystany. Było coś a'la post apo w oryginalnym RE3. Ale mimo wszystko to był jednak bardzo mały obszar. Była szansa w remaku RE3 i ten to już całkiem zepsuł.
musichunter1x 1 409 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Necronom napisał(a): Leon od RE6 i tego filmu, gdzie była cała gromadka postaci to już nie jest ta postać co w RE2 czy nawet RE4. Trudno go już lubić. Problemem RE6 nie była akcja, lecz marny projekt lokacji i misji pod nią oraz złe złożenie fabuły, gdzie zastąpienie lub wycięcie paru głupot znacznie poprawiłoby odczucia... Postacie prawie dawały radę. RE naturalnie będzie dążyć do większej dynamiki, gdy obecni są weterani... Natomiast widząc jak narracyjnie traktują postacie w RE4 Remake i braku finezji w RE2 i 3, spodziewam się wszystkiego. Możliwe, że wysnuli złe wnioski z RE6 i np. teraz niby przykładają się do postaci, robiąc to w błędy sposób. Mam nadzieję, że Remaki były tylko treningiem pod pełnoprawną, dynamiczną odsłonę. Sam traktuję serię jak żonglerkę atmosferą i przemyślaną akcja, gdzie jest to przede wszystkim gra "arcade"(głębia dla angażujących się graczy, grywalność i projekt pod rozrywkę, a nie realizm). Trudno trzymać się tej samej atmosfery z początków, bez poważnego resetu, jak w RE7. Postacie traktuję jako "śmieszny", nieogarnięty dodatek i bardziej liczy się ogólny klimat i spójność tego świata... Ale w Remake próbują dodać realistyczną powagę wykonania do nich, przez często pudłują z narracyjny przedstawiam postaci, jak właśnie w RE4 Remake i trochę w RE3R. RE2R jeszcze to jako tako zachowało Kiepsko to opisuję, bo nie próbowałem tego uporządkować w głowie, pozostała intuicja i 10 godzin filmów na YouTube, które może dobrze to ujmą. Ogólnie chodzi o brak przywiązania do detali, mimo że "spontaniczne" wykonanie zostało zastąpione poważny "projektowaniem". Tej części nie kupię na premierę, poczekam i zobaczę co wyjdzie w praniu, a RE4R tak mi zbrzydł po przemyśleniach, że chyba pominę, bo wolę zagrać tym razem w HD mod. Edytowane 12 Grudnia 2025 przez musichunter1x
azgan 1 142 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Ograłem kampanię Leona w RE6 i nie było nudy, cały czas akcja na wysokich obrotach z tym że to już nie jest survival horror jak było to w RE2.
Rekomendowane odpowiedzi