sideband 2 553 Opublikowano Piątek o 11:20 Opublikowano Piątek o 11:20 22 minuty temu, Kadajo napisał(a): Może za ciemno jest Ta gra nie ma super textur i do tego wychodzą artefakty, których i tak z DLAA występują.
STALKER 110 Opublikowano Piątek o 11:21 Opublikowano Piątek o 11:21 Tak jest crack i to chyba od wczoraj.
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 11:22 Opublikowano Piątek o 11:22 To teraz każdy może przetestować swoje GPU
STALKER 110 Opublikowano Piątek o 11:29 Opublikowano Piątek o 11:29 (edytowane) Jak go nie kupią tego hakera to będzie łamał drmy. Edytowane Piątek o 11:57 przez STALKER
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 11:32 Opublikowano Piątek o 11:32 Pirat i tak nie kupi gry w okresie premiery tylko będzie czekał aż zostanie złamana albo będzie za grosze. Oni mają błędne przekonanie ze jak da się złamać grę day one to nikt jej nie kupi.
MaxaM 1 881 Opublikowano Piątek o 11:37 Opublikowano Piątek o 11:37 Nie przesadzajcie. Obecne grafy nie radzą tylko z PT. Kiedyś też wychodziły gry z opcjami 'uber grafika' i też nie radziły znimi przyszłe generacje. Rozumiem, że gdyby nvidia wstrzymała się z wprowadzeniem PT, to teraz byłoby wszystko git z wydajnością? Jeszcze do niedawna to samo było z RT. Ta sama gadka. Nie było graf, które dobrze radziły z RT. Teraz RT działa na luzie i to samo będzie niebawem z PT
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 11:39 Opublikowano Piątek o 11:39 No jest jak jest. Bez DLSS nie pograsz, czy masz 5070 czy 5090.
Phoenix. 6 089 Opublikowano Piątek o 11:40 Opublikowano Piątek o 11:40 Zostaw moją 5070 w spokoju! 🤪 1
Kabor 532 Opublikowano Piątek o 11:42 Opublikowano Piątek o 11:42 (edytowane) 38 minut temu, STALKER napisał(a): EDYTOWANE PRZEZ KABOR Dopóki go nie kupią tego hakera to będzie łamał drmy. Weź to z edytuj bo aż zęby mnie zabolały Edytowane Piątek o 12:08 przez Kabor 1
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 11:42 Opublikowano Piątek o 11:42 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Zostaw moją 5070 w spokoju! 🤪 Ej twoja 5070 to taka moja 70 Ti, damy radę 1
DżonyBi 2 150 Opublikowano Piątek o 11:42 Opublikowano Piątek o 11:42 (edytowane) 31 minut temu, Kadajo napisał(a): Ogólnie to wiedziałem ze szanowny kolega @DżonyBi jak już nie będzie miał argumentów to zacznie dzielić DLSS na ten lepszy i gorszy. Mam dwa monitory oled 1440p, i 4K i wiem co widzę przed oczmami. Ja nie mam zamiaru schodzić z DLSS Q na monitorze 4K, jak również nie mam zamiaru nagle udawać, że DLSS P na monitorze 4K dobrze wygląda. Natomiast jak odpaliłem u siebie na monitorze 1440p DLSS Q to byłem w lekkim szoku. To zdecydowanie nie jest ten sam poziom co 4k+DLSS Q. O tym też pisałem, ale 5090 sprzedałem, więc już się nie będę wypowiadał o własnych doświadczeniach. Edytowane Piątek o 11:51 przez DżonyBi
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 11:48 Opublikowano Piątek o 11:48 No i spoko. Większość pewnie jednak uważa ze dopłacanie takich kwot która żąda Nvidia jest niewarta różnicy jakości obrazu w DLSS. Inaczej wszyscy by mieli 5090. Narracja zawsze wygląda podobnie, obraz jest super, dopóki masz wystarczająco dużo mocy. Jak nagle nie masz to magicznie niższe ustawienia "nie wyglądają tak źle".
sideband 2 553 Opublikowano Piątek o 11:51 Opublikowano Piątek o 11:51 Jeszcze rozumiem jak ktoś na gra na TV z większej odległości to jeszcze przejdzie DLSS P
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 11:53 Opublikowano Piątek o 11:53 side to jest kwestia przyzwyczajenia. Tu nie ma żadnej magii. DLSS nie stałby się tak popularny, gdyby tylko w DLSS Q miał dobra jakość obrazu, albo napiszmy akceptowalna dla graczy. A pamięta ktoś jeszcze ze DLSS ma ustawienie Ultra Quality które ma 77% natywnej ? Ciekawe, dlaczego Nvidia je porzuciła
DżonyBi 2 150 Opublikowano Piątek o 12:29 Opublikowano Piątek o 12:29 (edytowane) 35 minut temu, Kadajo napisał(a): DLSS nie stałby się tak popularny, gdyby tylko w DLSS Q miał dobra jakość obrazu, albo napiszmy akceptowalna dla graczy. Jest popularny, bo daje darmowe fpsy, a jakość schodzi na dugi plan jak nie masz możlwości jej podnieść. To nie ma nic wspólnego z tym, że DLSS P ma dobrą jakość obrazu, a sam obiektywizm tutaj jak najbardziej jest możliwy, bo mamy wzorzec czyli natywny obraz. Edytowane Piątek o 12:30 przez DżonyBi
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 12:39 Opublikowano Piątek o 12:39 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Jest popularny, bo daje darmowe fpsy. Jest popularny, bo nie masz innego wyboru jak nie chcesz oglądać pokazu slajdów a zachować wysokie ustawienia grafiki. 4 minuty temu, DżonyBi napisał(a): a jakość schodzi na dugi plan jak nie masz możlwości jej podnieść. Jak to nie masz możliwości jej podnieść masz jeszcze DLAA, masz możliwość ustawić % wyżej skalowanie niż 68% (pisałem o Ultra Quality który ma domyślanie 77%). Topowa karta powinna dać możliwość grac na topowych ustawieniach prawda a takim ustawaniem jest DLAA, a nie DLSS, DLSS każdy używa jak nie ma wystarczającej mocy w karcie jak sam właśnie napisałeś. No i właśnie. Dlaczego na 5090 nie używasz DLAA nad DLSS przecież ma lepsza jakość obrazu... no właśnie sam sobie odpowiedziałeś dlaczego.
DżonyBi 2 150 Opublikowano Piątek o 12:49 Opublikowano Piątek o 12:49 (edytowane) Jak nie masz możliwości jej podnieść na słabym sprzęcie i jesteś skazany na DLSS P. To nie mam nic wspólnego z akceptacją jakości DLSS przez graczy. Jak nie tego co się lubi, to.. To chciałem napisać odnośnie tego dlaczego dlss jest popularny. Jakościowy DLSS to jest na monitorze 4K z nastawem Q. Edytowane Piątek o 12:57 przez DżonyBi
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 12:51 Opublikowano Piątek o 12:51 I w sumie to jest bardzo ciekawe, bo właściciele 5090 zazwyczaj rozpływają sie jaka to wspaniała jest jakość DLAA w 4K, ale tam, gdzie DLAA dławi ich kartę jak morderca to w sumie nagle nie widza różnicy miedzy DLSS Q i ze no ... te DLAA to w sumie bez sensu jest w tej grze
DżonyBi 2 150 Opublikowano Piątek o 12:55 Opublikowano Piątek o 12:55 (edytowane) Szczerze to mnie mało obchodzi co oni tam widzą. Ja u siebie przełączam między DLAA, a DLSS Q, żeby porównać i często nawet jak karta daje radę w DLAA to i tak świadomie wybieram DLSS Q, bo różnica czasem jest tak mała, że nie widzę sensu przepłacać tego dodatkowymi watami. Mówię cały czas o wyświetlaczu 4K. Edytowane Piątek o 12:56 przez DżonyBi
ODIN85 4 250 Opublikowano Piątek o 12:56 Opublikowano Piątek o 12:56 Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Mam dwa monitory oled 1440p, i 4K i wiem co widzę przed oczmami. Ja nie mam zamiaru schodzić z DLSS Q na monitorze 4K, jak również nie mam zamiaru nagle udawać, że DLSS P na monitorze 4K dobrze wygląda. Natomiast jak odpaliłem u siebie na monitorze 1440p DLSS Q to byłem w lekkim szoku. To zdecydowanie nie jest ten sam poziom co 4k+DLSS Q. O tym też pisałem, ale 5090 sprzedałem, więc już się nie będę wypowiadał o własnych doświadczeniach. Na co wymieniłeś?
sideband 2 553 Opublikowano Piątek o 13:00 Opublikowano Piątek o 13:00 Godzinę temu, Kadajo napisał(a): side to jest kwestia przyzwyczajenia. Tu nie ma żadnej magii. DLSS nie stałby się tak popularny, gdyby tylko w DLSS Q miał dobra jakość obrazu, albo napiszmy akceptowalna dla graczy. A pamięta ktoś jeszcze ze DLSS ma ustawienie Ultra Quality które ma 77% natywnej ? Ciekawe, dlaczego Nvidia je porzuciła Brzydką mówiąc ludzie to by gówno zjedli niektórzy twierdzili, że DLSS 1.x był dobry, a 2.x to już jest lepiej niż natywna to o czym mowa Ultra Quality cały czas istnieje to tylko kwestia developera czy udostępni go w grze, a Ty możesz sobie ustawić dowolne skalowanie z dokładnością do 1% To zależy od gry niektóre same w sobie są rozmyte, textury słabej jakości to słabo wtedy widać ubytek jakości nawet po włączeniu DLSS P Już pomijam ślepych klientów, którzy nic nie widzą
Kadajo 8 944 Opublikowano Piątek o 13:03 Opublikowano Piątek o 13:03 13 minut temu, DżonyBi napisał(a): Szczerze to mnie mało obchodzi co oni tam widzą. Ja u siebie przełączam między DLAA, DLSS Q, żeby porównać i często nawet jak karta daje radę w DLAA to i tak świadomie wybieram DLSS Q, bo różnica czasem jest tak mała, że po co przepłacać dodatkowymi watami. Mówię cały czas o wyświetlaczy 4K. To jak cię mało co obchodzi co inni tam widza to, co się czepiasz tego, co inni mają do powiedzenia, bo podejrzewam ze tez cię to mało co obchodzi. A ja widzę za każdym razem wyraźną różnicę miedzy DLSS Q a DLAA i nie wiem, jak można nie widzieć tej różnicy. Oczywiście pisze też o 4K i pisze o najnowszym DLSS jaki można dziś użyć i najnowszych presetach. Różnica w jakości obrazu za każdym razem jest zdecydowanie większa miedzy DLAA a DLSS Q niż miedzy DLSS Q a DLSS P. Może to kwestia oka, może to kwestia tego, że wiem, na co zwrócić uwagę. 7 minut temu, sideband napisał(a): Brzydką mówiąc ludzie to by gówno zjedli niektórzy twierdzili, że DLSS 1.x był dobry, a 2.x to już jest lepiej niż natywna to o czym mowa Ultra Quality cały czas istnieje to tylko kwestia developera czy udostępni go w grze, a Ty możesz sobie ustawić dowolne skalowanie z dokładnością do 1% To zależy od gry niektóre same w sobie są rozmyte, textury słabej jakości to słabo wtedy widać ubytek jakości nawet po włączeniu DLSS P Już pomijam ślepych klientów, którzy nic nie widzą No i właśnie dlatego mamy przechlapane Akurat dobry materiał wpadł ... Co prawda nie ta gra, ale... porównanie idealne do tego, o czym rozmawiamy
Fenrir_14 1 166 Opublikowano Piątek o 13:12 Opublikowano Piątek o 13:12 @DżonyBi spokojnie, jak wyjdzie 6090 za 20K PLN to zobaczysz jak się magicznie okaże jaką to fajną kartą jest jednak to gówno jakim jest RTX 5090 1
Rekomendowane odpowiedzi