Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jest ale nad gra pracują wszystkie studia ;)

To nie ma się co dziwić, że jakaś opcja znika jak jedno studio coś zrobi to drugie śpi. W dużym zespole ciężko dobrze wszystko zsynchronizować a co dopiero jak są różne studia w innych strefach czasowych. 

• Upvote 1
Opublikowano

W LA też jest dice ;) 

7 godzin temu, Krauziak napisał(a):

. U mnie CPU i GPU spi,idą na pół gwizdka.

No czyli sam się zaorałeś własną odp ;) 

Swoją drogą DLSS wczoraj nie miałem ale dlaa było i gra natywnie wbija preset K Transformer.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

No czyli sam się zaorałeś własną odp ;) 

Niby dlaczego? Zużycie cpu 80%, zużycie gpu 70-80. Tylko nie przekłada się to na fps, bf2042 bez żadnych dopalaczy mam około 120-140 przy podobnym obciążeniu w 1080p. Tylko w tym samym momencie temperatury są zupełnie inne, szczególnie na cpu jest cieplej. Dalej będę się upierał przy tym że to jeszcze nie jest to co może być. Tydzień temu gra nie była grywalna, teraz w 1080p jest już płynnie, w 1440p z fsr i frame generatorem mam 120-150. W zeszłym tygodniu nic to nie zmieniało. 

4060 nawet na najmocniejszych cpu ma powyżej 100fps dopiero z dlss. 

Edytowane przez Krauziak
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krauziak napisał(a):

Niby dlaczego? Zużycie cpu 80%, zużycie gpu 70-80.

Lecisz na limicie cpu stad niksie wartosci ;)  U mnie tez cpu ma czkawke i gpu load nie idzie na maxa pomimo Ultra detali. Ale i tak fps jest zacny.

Godzinę temu, Krauziak napisał(a):

Dalej będę się upierał przy tym że to jeszcze nie jest to co może być.

Masz racje bo aspekty od storny cpu zapewne beda poprawione tak jak to mialo miejsce wczesniej ale na teraz jest jak jest.

Gra ladnie ora cpu ;) 

obraz.png.6804fbc684e25179bbdd9405c34952b9.png

obraz.png.5927b3c1d09ac03ffd1ebbb97e9c4bfd.png

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Tak mnie naszło na przemyślenia. Skoro tyle czasu zajmuje im przywrócenie durnego DLSS/DLAA do opcji gry to ja nie chcę nawet wiedzieć ile będzie trwało łatanie ważniejszych spraw. Żeby znowu nie okazało się, że gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść i cały support będzie maksymalnie rozwleczony na najbliższe lata - mam na myśli poprawki a nie sam content. Nadal nie wiem czy chcę im zaufać i kupić tą grę.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

za malo ludzi maja i dlatego tak dlugo im schodzi ;)

moze do niedzieli uda im sie przywrocic.

Im dalej w las tym zachwyt gdzies tam zanika w tym calym kurzu ;)  Niby fajnie sie strzela, klimat jest, czuc troche ta wojne ale te detale jak wlasnie male mapy, zmniejszone tryby, znacznie tez to przyspieszone (glownie respienie) to zaczyna sie to przechylac jednak w strone by poczekac wiecej z zakupem i zobaczyc jak sie to rozwinie i co oni zapowiedza na pierwszy rok.

nie widzialem wczesniej czy ktos wrzucal: 

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, caleb59 napisał(a):

Tak mnie naszło na przemyślenia. Skoro tyle czasu zajmuje im przywrócenie durnego DLSS/DLAA do opcji gry to ja nie chcę nawet wiedzieć ile będzie trwało łatanie ważniejszych spraw. Żeby znowu nie okazało się, że gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść i cały support będzie maksymalnie rozwleczony na najbliższe lata - mam na myśli poprawki a nie sam content. Nadal nie wiem czy chcę im zaufać i kupić tą grę.

Do października dużo czasu:E

Opublikowano

Znikający DLSS to naprawdę ciekawa sprawa.

U mnie znikną, dopiero jak przeinstalowałem grę.

I dobrze FSR przetestowany i tez dobrze jest :E

Ale to naprawdę komedia ze oni nie potrafią ogarnąć co się stało już drugi dzień.

Opublikowano
53 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Lecisz na limicie cpu stad niksie wartosci ;)  U mnie tez cpu ma czkawke i gpu load nie idzie na maxa pomimo Ultra detali. Ale i tak fps jest zacny.

Masz racje bo aspekty od storny cpu zapewne beda poprawione tak jak to mialo miejsce wczesniej ale na teraz jest jak jest.

Gra ladnie ora cpu ;) 

Mocne cpu sobie dobrze radzą, to wiadome,szczególnie x3d. Sam jeszcze miesiąc temu miałem 5800X3D i nie było nigdy problemu z żadną grą. 

Na słabszych natomiast jest obciążenie, ale mało z tego wynika. Patrząc na to jak zachowuje się mój laptop to niby obciąża cpu w 80% ale pobiera tylko 50w. Z ciekawości porównałem to z bf2042 i mam powiedzmy obciążenie 55-65w, ale  wszystkie wątki docisniete na 80-90 procent cały czas. Szóstka obciąża wątki dużo niżej,karta też idzie na max 70w nawet w 1440p. 

W bf5 mam docisniete wszystko do końca na tyle że nawet z podstawką chłodząca na 2tys rpm cpu nie schodzi poniżej 90c. To jest właśnie wykorzystanie sprzętu na max

Mam nadzieję że poprawia optymalizację , bo pływające 80fps to nie jest komfortowa gra online. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Krauziak napisał(a):

Mam nadzieję że poprawia optymalizację , bo pływające 80fps to nie jest komfortowa gra online. 

Słabego ipc starych cpu nie naprawia ;) A testy jasno pokazują że gra lubi mocne ipc gdzie nawet Arrow Lake sobie dobrze radzi ;)  I takie pisanie ze inną gra działa dobrze bo jest starsza nie ma żadnego znaczenia. Są nowe wyższe wymagania od strony cpu/ram i koniec. 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

U mnie nadal nie ma :D

moze update sterow. U mnie tez juz sie pojawilo dlss, sprawdzilem preset ultra perfomance ale to sie nie da grac :D nawet na tym presecie K.

image.png.d9247cc4ba885df146ff0bb592f725f8.png 

a jak dasz tam gdzie masz FSR to ile masz opcji? 3?