Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Kadajo napisał(a):

I dobrze FSR przetestowany i tez dobrze jest :E

Co? FSR 1-3 jest dobry?!

Kadajo!

WALCZ!

To demon kontroluje twój umysł! NIE DAJ SIĘ!

WALCZ!!!

Spoiler

image.png.5a8c6c6024e658777a7b4e0274d60210.png

(w spojlerze dzieło ITHardwareGPTa)

31 minut temu, Krauziak napisał(a):

Na słabszych natomiast jest obciążenie, ale mało z tego wynika. Patrząc na to jak zachowuje się mój laptop to niby obciąża cpu w 80% ale pobiera tylko 50w. Z ciekawości porównałem to z bf2042 i mam powiedzmy obciążenie 55-65w, ale  wszystkie wątki docisniete na 80-90 procent cały czas. Szóstka obciąża wątki dużo niżej,karta też idzie na max 70w nawet w 1440p. 

W bf5 mam docisniete wszystko do końca na tyle że nawet z podstawką chłodząca na 2tys rpm cpu nie schodzi poniżej 90c. To jest właśnie wykorzystanie sprzętu na max

Nie wiemy co się tam dzieje "pod maską". Zawsze jest możliwe, że gra lepiej chodzi mądrzej wykorzystując np. 4 wątki, zamiast 16tu, bo wyciska z jednowątkowej wydajności ile się dało. Samo wykorzystanie wszystkich rdzeni na CPU to największa głupota jaką widuję u youtuberów. Mogą być korelacje, mogą być przypadki, gdzie dev mógł wykorzystać do czegoś więcej wątków, ale tego nie zrobił. Ale jak widzę ludzi, co oceniają optymalizację po % wykorzystania CPU to się wkurzam na tych wszystkich youtuberów, którzy szerzą takie bzdury. 

Przypomnę tylko Assassin's Creeda (chyba Origins), gdzie na 6 jajach gra chodziła gorzej, ale "ładnie wykorzystywała więcej wątków" i chodziła dobrze na 8 jajach. A potem się okazało, że to był DRM i w scrackowanej wersji na 4 jajach chodziło jak na 6 z DRMem,

Nie mówię, że w BF6 mamy do czynienia z taką sytuacją, ale zalecam ostrożność i pamiętanie, że dla gier najważniejsza jest wydajność jednowątkowa, a poza 3-4 wątkami przydatność dla gry leci na pysk.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@Kadajo polatałem wczoraj helką. Powiem Ci że z ogarniętym strzelcem świetnie się lata. Wczoraj robiliśmy takie wyniki z kolegą i pomagaliśmy drużynie że szok. Grunt to robić dobre uniki, bronić się flarą i chować się za górkami i szczytami :D

Drużyna przeciwna nie mogła nic zrobić :D Pięknie się gra helką. Sterownie jak by poprawione.

• Upvote 1
Opublikowano

Zastanawia mnie co sensownego dostanie snajper gdy mu zabiorą tą "respierkę" ? Wybuchowy dron i ten skanujący to właściwie nic. Osobiście zawsze biorę snajpera właśnie dla tych mobilnych "respów" ale gram bronią szturmową i napieram. W szturmie czy przełamaniu to podstawa. Gdy zabiorą tą "respiarkę" to ta klasa będzie dla mnie bezwartościowa. Zmiana u wsparciucha gdzie skrzynka daje amunicję i regenerację zdrowia mi osobiście przypasiła. Inżynier też ok - no może mogli by coś zmienić z naprawianiem by nie było aż tak wydajne. Jednak zmiany u snajpera i szturmowca są (będą) źle zbalansowane. Szturmowiec ma wszystkiego za dużo naraz. Powinni zarobić w nim wybór coś kosztem czegoś np. granatnik powinien być traktowany właśnie jako trzecia broń. Albo granatnik, albo pompa.

Opublikowano (edytowane)

No dobra troche pograne i ja nie wiem gdzie ludzie widza w tym coda bo pierwsze co sie rzuca w oczy to bardzo wolny movment, postac ociezala, to nawet w 1/10 nie przypomina movmentu coda :hihot:  Ludzie chyba w coda nie grali :red: Nie mowiac juz o jakims adhd....

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

No niech sobie pisza a ja jako gracz coda stwierdzam ze to nie przypomina ;) 

To nawet nie ma podjazdu do movmentu i strzelania w codzie.

Czuje sie jakby postac 100kg wazyla :hihot:

Tu chodzi o to ze to bardziej COD'a przypomina niż klasycznego BF'a ;)

Opublikowano (edytowane)

No moze jak grasz mala mape to tyle ma wpsolnego ze male mapy ale ja gram podboj i nie wiem co by tam mialo przypominac coda ;)  Moovment to jest tak odmienny, strzelanie takze, wslizki ? To jedynie z nazwy podobne i malo uzyteczne.

Niestety trzeba sie pobawic ustawieniami bo na ultra widocznosc to jest slabiutka. W 2042 jest duzo lepsza widocznosc.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
38 minut temu, VRman napisał(a):

Co? FSR 1-3 jest dobry?!

Kadajo!

WALCZ!

To demon kontroluje twój umysł! NIE DAJ SIĘ!

WALCZ!!!

Pokaż ukrytą zawartość

image.png.5a8c6c6024e658777a7b4e0274d60210.png

W tej grze jest taki ogień ze nie widzę różnicy :E

43 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Miales juz nie grac i wywalic z dysku :D 

Złe nawyki ciężko umierają :hihot:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Dominix napisał(a):

Obecnie sa tylko male mapy wiec no nie ma innej opcji ;)

Ta gorzysta mapa mi mega siedzi ale szkoda ze nie wybiera jej ciagle.

Co do ustawien grafiki to dopiero preset "LOW" obraz mi sie podoba w kwesti przejrzystosci.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
4 minuty temu, skypan napisał(a):

Po wyłączeniu gry i eaAPP patrzę na temp. procka i zastanawiam się co go lekko dociska. Widać to po ciut zawyżonych temp. A tu widzę, że po zamknięciu cały czas sobie siedzi pewien proces :)

Zrzut ekranu 2025-08-15 121604.png

Dociska go Fala upałów ze świata zewnętrznego.