Skocz do zawartości

BF6  

140 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Kadajo napisał(a):

A jak tam ten movement, faktycznie coś się zmieniło na plus i jest mniej ADHD ? :E

Wydaje mi się, że teraz poruszamy się ciut wolniej. Niestety ślizg pozostał. Na tej nowej mapie czuć przestrzeń, można swobodnie się poruszać, nie odczułem że na każdym kroku czai się wróg.

• Upvote 1
Opublikowano

Ok, zagrałem kilka meczy na nowej mapie. Chaotyczna ale chyba najbardziej mi się podoba ze wszystkich. Gejplej taki jak był, chaos ale to zakładam, że to moja nieumiejętność gry, gubię się i nic nie widzę %-) Ale mapa świetna.

Opublikowano
3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

2042 dla mnie zaczął być używalny dopiero od 4 sezonu tak więc dobrze, że odinstalował 6.

Tylko mam wrażenie, że BF42 szło łatwiej naprawić. Z prostego powodu. Było więcej Battlefielda w Battlefieldzie. Piszę tu o samej rozgrywce bo pewne elementy jak początkowi operatorzy zamiast klas pozostały z nami do końca. Przerobili to po pewnym czasie by wyglądały jak jakeś tam klasy ale jednak. Chociaż trzeba też przyznać, że to dziwactwo miało też swoje zalety. Mnogość gadżetów: tarcze, osłony, zakłócacze, skanery, drony itd. 

W późniejszym etapie, o którym właściwie rzadko (lub wcale) się wspomina. BF42 został mocno rozszerzony. Do gry trafiło dużo zawartości: mapy z BF3, BC2, BF 1942 wraz z trybami i osprzętem powiązanymi z tymi odsłonami. Zobaczymy czy BF6 będzie rozwijane na taką skalę jak BF 2042. 

Niestety oba tytuły mają jeden zły wspólny mianownik. Sezonowość trybów. Sory dwa. Zapomniałem jeszcze o ujowym PORTAL-u :) A i BF2042 miał normalnego Coopa co też jest plusem.

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, MJRegul napisał(a):

@Devils1100 dwie zupelnie rozne gry. W teorii. Niepotrzebnie odinstalowujesz gry, dopiero teraz zacznie sie rozwoj BF6 i aktualizacje i w koncu ogarna go jak 2042 i zabawa bedzie przednia. A przynajmniej byc powinna. 

Może się ściągnie drugi raz ale wątpie w to😒,Ale wogóle nie czuję przyjemności z grania, tylko zażenowanie do tych małych obszarów map.

Opublikowano
W dniu 10.02.2026 o 08:25, Phoenix. napisał(a):

I nadal 2042 po naprawie jest lepsza gra od bf6 w obecnym stanie 😆

To by się zgadzało 

W dniu 10.02.2026 o 09:52, Kadajo napisał(a):

No to jest paradoks ze nawet potencjalnie słaby 2042 jest bardziej Battlefieldem niż 6... smutne.

Myślę ze czasy Battlefielda mamy już za sobą, teraz to już tylko tytuł który z prawdziwym BF'em ma tyle wspólnego że to FPS.

Nie wierze ze BF studios i EA zrobi jakikolwiek krok w stronę dobrego BF, jak już to będą na modle kopiować rozwiązania COD'a.

Trzeba pamiętać ze EA marzy się sukces na miarę COD'a i zrobi wszytko łącznie z przemianowaniem BF'a na symulator kozy żeby to osiągnąć.

BF 6 lezy u podstaw a tego już nie zmienią, a mogliby. Bo tutaj nawet nie trzeba na sile zmieniać całej gry, wystarczy stworzyć odpowiednie tryby dla odpowiednich graczy.

Próbują na sile zbudować nowa bazę graczy co ostatecznie skończy się śmiercią marki bo takie liczby jakie generuje aktualnie BF6 na pewno ich nie zadowalają.

Widać właśnie na przykładzie 2 sezonu xD