j4z 1 873 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Aha, no to właśnie z tego filmiku dowiedziałem się, że w Japonii jest lewostronny ruch drogowy. Jak ja przez to FH4 nie ograłem. 2
MrKetiw 287 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 54 minuty temu, j4z napisał(a): Aha, no to właśnie z tego filmiku dowiedziałem się, że w Japonii jest lewostronny ruch drogowy. Jak ja przez to FH4 nie ograłem. Z jakie to ma znaczenie i tak się jeździ po środku drogi 🤷 1 3
brainq 72 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca no cóż słabo pokazali ale mimo to czekam i bedzie grane.
GTM 105 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Mam takie wrażenie, że mapa nie będzie już tak otwarta jak w poprzednich Forzach, jazda na skróty może być utrudniona, wszędzie albo gęsty las albo jakieś wysokie murki, barierki, zabudowania, tunele itp. Ciekawe czy to z lenistwa, bo nie trzeba dopieszczać całej mapy, czy to może jakiś celowy zabieg żeby zwiększyć realizm i imersje. Może to i dobrze bo to trochę dziwaczne było. Miałem lekkie obawy co do modelu jazdy widząc te serpentyny i japońskie klimaty, byłem ciekaw czy teraz w każdy zakręt trzeba będzie wchodzić bokiem, ale chyba nic się pod tym względem nie zmieniło (na szczęście). Miasta nadal są totalnie wyludnione i praktycznie bez ruchu ulicznego, to jest chyba najbardziej żenujące w tej serii, naprawdę po tylu latach mógłby nastąpić w tej kwestii jakiś minimalny postęp, skoro dało się to zrobić w Driverze San Francisco z 2011r to chyba teraz też dałoby się to zrobić niewielkim kosztem. Generalnie kolejna Forza jak z tego mema, zrobili nową mapę i pora na csa, ciekawe tylko dlaczego tak długo im to zajęło. Z jednej strony lenistwo na maxa i zero postępu jest trochę słabe, z drugiej jednak strony jak widzę "postęp" w innych grach to może i dobrze ze nic nie kombinują bo mogłoby to pójść z złą stronę. 1
azgan 1 860 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 2 godziny temu, brainq napisał(a): no cóż słabo pokazali ale mimo to czekam i bedzie grane. Szału nie ma
galakty 5 169 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca 12 godzin temu, GTM napisał(a): Mam takie wrażenie, że mapa nie będzie już tak otwarta jak w poprzednich Forzach, jazda na skróty może być utrudniona, wszędzie albo gęsty las albo jakieś wysokie murki, barierki, zabudowania, tunele itp. Ciekawe czy to z lenistwa, bo nie trzeba dopieszczać całej mapy, czy to może jakiś celowy zabieg żeby zwiększyć realizm i imersje. Może to i dobrze bo to trochę dziwaczne było. A to nie tak że Japonia z okresu Tokio Drift z tego słynęła? Przecież nie zrobią plaż i otwartej przestrzeni jak w Meksyku Japoński styl i popylanie 200 km/h po piasku to dla mnie pomyłka
azgan 1 860 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca 14 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): A do tego ruch drogowy nie istnieje 🙂 Słabo to wygląda
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca Ja tam śmieszkuję troszkę, gra moim zdaniem to jest to samo co FH3, 4 czy 5 ale model arcdowy jazdy spoko, mapy też były spoko, ogólnie gierka jest spoko i przynajmniej nie wypuszczają tego co roku jak FIFY
galakty 5 169 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca Horizon to taki odmóżdżacz, bierzesz pada i się relaksujesz. Byle klimat był fajny, bo piątka była strasznie dziecinna dla mnie po trójce i czwórce. 1 3
Dimazz 782 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca Graficznie to bardziej fh3 przypomina. Jeszcze dużo pracy przed twórcami 50 minut temu, galakty napisał(a): Horizon to taki odmóżdżacz, bierzesz pada i się relaksujesz. Byle klimat był fajny, bo piątka była strasznie dziecinna dla mnie po trójce i czwórce. 5 jest dobra teraz gdy masz dużo dodatkowej zawartości i poprawioną grafikę. Pamiętam na początku doczytywania i kiepskie tekstury ale z czasem to poprawili
SebastianFM 510 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca @Dimazz, jakie dużo pracy, na co ty liczysz? Premiera za 2 miesiące to oni mogą co najwyżej poprawić jakieś większe błędy a nie grafikę. 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca A kiedy to ostatnio któraś Forza była gotowa na premiere 1 1
Pawcio 124 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Pojawiły się nowe informacje dotyczące naszej kochanej forzy 6
MrKetiw 287 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 22 minuty temu, thestasiex12 napisał(a): preorder taniej na enebie FH6 Dobra cena ale pamiętajcie żadnych preorderów! Pewnie miesiąc dwa będą to łatać i wtedy będzie grywalna 🤙
MaxxGroo 91 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) Jeżeli jest gdzieś obniżka to warto brać, Poromocja na Forze Horizon 5 - 30% pojawiła się pierwszy raz dopiero po 9 miesiącach, Wcześniej chwilowo pojawiały się promocje 10 i 20% od ceny premierowej. Pierwsza obniżka 40% i 50% pojawiły się po ponad 1,5 roku. Forza Horizon 5 Price history · SteamDB Ja jeszcze czekam na lepszą promke, mam FH4 i FH5, a 200zł za reskin to za dużo. Edytowane 15 Marca przez MaxxGroo
Kadajo 9 968 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Co ci po obniżce jak gra okaże się kupą ? Zresztą takie obniżki co teraz mamy to będą zawsze, na prawdziwe obniżki i tak trzeba będzie poczekać. A jeśli już teraz zaczynają nimi walić to oznacza ze preordery nie idą. I słusznie, bo nigdy nie powinno się kupować kota w worku. Ciekawy jestem czy ta gra nie podzieli losu FM8 bo na razie to marketing lezy i jest na nią praktycznie zerowy hype. Co może sugerować ze gra jest w opłakanym stanie i nie mają czym się chwalić i jak jej promować. P.S i nie patrz tylko na ceny Steam.
zozolek 405 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Przesunięcie premiery na 2027 jest tu nieuniknione... Dostajemy nową mapę i tyle. 98% contentu i te durne festiwale zostają. Zmęczenie materiału, ciągły recykling - 0 hype'u w społeczności, która już wyżygała 5. część po 3. i 4. w ostatniej dekadzie. 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Japonia ma potencjał klimatu Tuningu, driftów, nocnych wyścigów itd. ale czy to wystraczy aby się do tego przekonać. Problem w tym ze tak jak to ująłeś mamy kopiuj wklej i zbyt mało zmian w samym silniku, stad wrażenie ze to cały czas ta sama gra od części 3 czy tam 4. Z drugiej strony jak by zrobili jakiegoś molocha graficznego który by polegał na starszym sprzęcie to znowu sprzedaż będzie z tego powodu leżała. 1
Dimazz 782 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Gamepleye na razie wyglądają jak jakies mody lub mapki z kreatora do piątki. Pamiętam jak dawali gameplaye 4. Pory roku, początkowy wyścig. To było coś.
galakty 5 169 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 16 godzin temu, Kadajo napisał(a): Z drugiej strony jak by zrobili jakiegoś molocha graficznego który by polegał na starszym sprzęcie to znowu sprzedaż będzie z tego powodu leżała. Graficznie tu nie trzeba nic zmieniać po FH5, tylko gameplay i klimat. Zrobić coś dla fanów moto, a nie dziecinny festiwal po raz enty. 1
some1 715 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Tak jest, graficznie FH5 nadal wygląda bardzo dobrze i tu nie ma za wiele co poprawiać w silniku, zwłaszcza, że to nadal musi działać na konsolach obecnej generacji. Od tej strony nie spodziewam się ani rewolucji, ani klapy. Modele samochodów i tak będą te same, niektóre pamiętają jeszcze FH1-FH2 Filmiki z gry graficznie nie robią szału, ale tu dochodzi jeszcze niska rozdzielczość i framerate, przez co ginie cały detal z asfaltu i betonowych konstrukcji. A betonozy na mapie Japonii będzie więcej niż w FH4-FH5. Właśnie o mapę i jej grywalność mam trochę obaw.
zozolek 405 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 22 godziny temu, Kadajo napisał(a): Japonia ma potencjał klimatu Tuningu, driftów, nocnych wyścigów itd. ale czy to wystraczy aby się do tego przekonać. Problem w tym ze tak jak to ująłeś mamy kopiuj wklej i zbyt mało zmian w samym silniku, stad wrażenie ze to cały czas ta sama gra od części 3 czy tam 4. Z drugiej strony jak by zrobili jakiegoś molocha graficznego który by polegał na starszym sprzęcie to znowu sprzedaż będzie z tego powodu leżała. O toto, powinni pokazać gameplay z driftu, neonowych ciasnych uliczek, fajnych opcji tuningu, nowych wyzwań, jakiejkoleiek fabuły ... a zrobili najgorszy pokaz w historii serii. Do dziś pamiętam nfs i driftowe zjazdy serpentynami lub tuning podwozia neonkami, gdzie mogłem z godzinę dobierać kolorki ... 1
galakty 5 169 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 5 minut temu, zozolek napisał(a): Do dziś pamiętam nfs i driftowe zjazdy serpentynami lub tuning podwozia neonkami, gdzie mogłem z godzinę dobierać kolorki ... Nie te czasy. FH6 to gra dla obecnych graczy, a nie wychowanych na Tokio Drift
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Optymalne ustawienia grafiki
Rekomendacja dodana przez Kadajo
2 reakcje
Pokaż odpowiedź