Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak działa FH5 na steam decku, dużych zmian w grafice raczej nie ma, a steam deck jest teraz oficjalnie wspierany przez dewelopera więc liczę że będzie dobrze, oczywiście nie od razu bo wiadomo jaki cyrk jest zawsze na premierę, ale po roku jak się ogarną to powinno dobrze działać, a granie w samochodówkę przez clouda no sorry, kiedys testowalem FH4 i było IMO niegrywalnie, wolę 40fps natywnie niż 60 przez chmurę. 

Opublikowano
Godzinę temu, GTM napisał(a):

Tak działa FH5 na steam decku, dużych zmian w grafice raczej nie ma, a steam deck jest teraz oficjalnie wspierany przez dewelopera więc liczę że będzie dobrze, oczywiście nie od razu bo wiadomo jaki cyrk jest zawsze na premierę, ale po roku jak się ogarną to powinno dobrze działać, a granie w samochodówkę przez clouda no sorry, kiedys testowalem FH4 i było IMO niegrywalnie, wolę 40fps natywnie niż 60 przez chmurę. 

Patrzyłem właśnie że na Z1E śmiga bez problemu na medium w 70-80FPS, to mi kurde dało do myślenia bo na PC nie zmęczę FH6, ale na handheldzie na kanapie i wyjazdach bym chętnie sobie odpalał... Tylko 300 zł za podstawkę na Steamie to grubo. 

56 minut temu, Kadajo napisał(a):

A Steam Deck używa jakiegoś skalera ?

Bodajże FSR, do tego masz Lossless Scaling. 

Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Pytasz o fizykę w grze jest jest kilkaset samochodów zmodowanych linijkami w kodzie o absurdalnej mocy licząc że dopracowali podczas gdy porządne simy mają 10-20 pojazdów i szlifują latami? :E:E 

W Forza Motorsport/GT też jest kilkaset aut i fizyka w miarę spoko. Ale mi to chodzi bardziej o FFB bo w FH5 to tak średnio było.

Opublikowano (edytowane)

Niby logiczne, ale... 

Ja trójkę kupiłem długo po premierze jak już była na promocji. Po straceniu mnóstwa godzin stwierdziłem, że technicznie i w połączeniu z tym nieszczęsnym parasklepem MS jest tak tragicznie, że z czwórką poczekam aż połatają i dopiero kupię.

Czwórkę też kupiłem długo po premierze - z identycznym skutkiem, więc już sobie powiedziałem że kolejny raz to nie dam się nabrać ;)

Oczywiście przy pierwszej promocji naciągnąłem się na piątkę, która technicznie była taką samą katastrofą jak trójka i czwórka.

Więc normalnie przyznałbym ci rację, ale tutaj ani kupujący, ani co gorsza Playground Games, nie uczą się na błędach.

Edytowane przez wahoo
  • Thanks 1