Skocz do zawartości

Auto na krótkie dystanse, bezawaryjne. 100tyś zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@bergercs
No tak, bazowałem na standardowej wersji;
Polift z pełniejszym zderzakiem z wyższej wersji wypo (1/2 zdjęcie), czy jak na 3cim foto przedliftowy SportWay (GT w Ameryce Płd.) + 17/18" koło już coś tam daje...
Stąd u mnie wpadł SportWay, mimo o wspaniałego 2.0 140KM Nissan/Renault :E.

Ameryka płd. w polifice dostała też GT-Line i GT2 (GT/GT2 z jedynym słusznym F4Rt 180/190KM):
image.thumb.png.53fe3f80be32e0ac047b1d4923cf12df.png

Także poliftowy przód, pełny zderzak + dokładki boki/tył jak przedlift + inne lampy tył.

Opublikowano (edytowane)

Po Hondzie Jazz możecie jeździć ale autko niezawodne. Nie wiem jak nowsze generacje ale mając dwójkę nie musiałem przy niej robić absolutnie nic. A i bardzo użyteczne. Paxa z Ikei 2,36 wysokości w kartonie przewiozłem z zamkniętą klapa. No cwaniaki, do którego innego małego pierdka tak lekko wejdzie?

Gdybym musiał kupić auto tu i teraz, coś do 20k do miasta to byłby raczej jazz.

A skoro laski na jazza 2 wyrywałem I testowałem z nimi samochód to nie mógł być tak brzydki 😆 może to czarny kolor..WHO knows.

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Kyle napisał(a):

Podoba mi się. Jednak wolałbym hybrydę z benzyną bez turbo.

Tam jest wolnossące 1.8.

11 godzin temu, Kyle napisał(a):

... kiedy wreszcie nowa Toyota Yaris? (nie GR sport, czy zafajdany cross, tylko zwykła Yaris)

Pewnie za 2-3 lata. Obecny Yaris pojawił się w połowie 2020r.

11 godzin temu, wallec napisał(a):

Renault Clio full hybrid E-Tech: 5-miejscowy hybrydowy samochód miejski

Nie wiem co tam od kilku lat ćpają w Renault ale niech nie zmieniają towaru bo ewidentnie im siadł. Po "mdłych" Kadjarach i Kaleosach kreska im się wyostrzyła. Rafałek, Espace po liftingu, teraz nowe Clio. Jest ok :metal: Hybrydy z silnikami wolnossącymi. Jeszcze jakby do najmocniejszej hybrydy zamiast 1.2T dawali wolnossące 2.4 od Mitsu byłoby ideolo.

Jedna rzecz mi się nie podoba w nowym Clio:

image.thumb.png.32e6d06ee59f535834157c30ba1103ef.png

Ewidentnie brakło pomysłu. Pionowy plastik, serio?

Edytowane przez trepek
Opublikowano

@galakty

A co ma być podczas czołówki? Czym taki wazon jest gorszy od telefonu w uchwycie, kamerki na szybie, zapachów wpiętych w kratki czy luźnych przedmiotów w schowkach?

Śmiem twierdzić, że VW przeprowadziło crash testy z takim wazonikiem bo jest to akcesorium OEM.

• Upvote 2
Opublikowano
7 godzin temu, trepek napisał(a):

Tam jest wolnossące 1.8.

W hybrydowym najnowszym Renault Clio jest benzyna 1,8l wolnossąca?

7 godzin temu, trepek napisał(a):

Pewnie za 2-3 lata. Obecny Yaris pojawił się w połowie 2020r.

Yaris II był produkowany 6 lat, więc jest szansa na Yaris V w 2026r.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, trepek napisał(a):

OMG! Chyba ktoś wziął podwójną dawkę podczas ćpania :E 

Co by nie mówić - takie gadżety są fajne. Przypomniało mi się, jak 20 lat temu... yyy już prawie 30 lat temu! New Bettle miał w opcji wazonik na kwiaty.

image.png.79a5cc44ceff568d58f9ba4053c92b12.png

Także mamy już odpowiedź do kogo kierowany jest ten model samochodu i dlaczego się nie podoba takie rozwiazanie ;)

Ale można wyjąć kwiatka, wrzucić kilka kostek lodu i zalać czym potrzeba. A zamiast kabla od kamerki będzie wisiał wężyk od kroplówki 8:E i mąż też będzie chętnie jeździł

5 godzin temu, marko napisał(a):

W USA jest na pewno zbanowane, bo można tam wsadzić kaktusa

Coś innego mi się przeczytało i zastanawiałem się "ale, że jak... wsadzić kut..." 😂

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
15 godzin temu, Kyle napisał(a):

W hybrydowym najnowszym Renault Clio jest benzyna 1,8l wolnossąca?

Tak, w tym roku zmodernizowali ten napęd hybrydowy i wymienili wolnossące 1.6 na 1.8. Takie same jednostki są w innych modelach renault podobnej wielkości oraz dacii.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Keleris U mnie również występuje rozbieżność napięć procesora względem ustawień w BIOSie, ale jest ona przeważnie niższa i wynosi około 38mV, czyli jak ustawię w BIOSie 1.3875V to z poziomu Windows'a otrzymuję 1.35V. Dodatkowo przy mocniejszym podkręceniu (4.2GHz+) miałem aktywny Loadline Calibration, aby nie musieć właśnie ładować wysokiego napięcia na procka   Te moduły GEIL'a robią tRFC 35 z lekkim zapasem bezpieczeństwa/stabilności, bo są one zdolne do zejścia w okolice tRFC 32, nadal przy prędkości DDR2-900 i CL4:     Nie ma to już większego wpływu na wydajność, a ewentualna różnica mieści się w granicach błędu pomiarowego.   Im niższe tRFC chcemy osiągnąć, tym wyższe napięcie zasilające moduły będzie potrzebne do ich ustabilizowania, a to z kolei wymusi konieczność lepszego ich chłodzenia, aby tę stabilność zachować   tRFC 31 również zadziałało, ale wymagało już podniesienia napięcia do 2.3V, gdzie powyższe tRFC 32 zadowoliło się napięciem 2.2V.   ...   Polecam Ci również ustawiać pamięci za pomocą MemSet'a z poziomu Windows'a   Ja ostatnio robię tak, że w BIOSie ustawiam FSB Strap na 400MHz (o ile mam taką opcję i wyłącznie przy okolicach 400-500MHz faktycznego FSB), wybieram dzielnik pamięci (prędkość modułów) na 1:1, ich napięcie, cztery pierwsze timingi (te podstawowe) i ewentualnie tRFC.   Później jedynie szukam dodatkowych opcji dotyczących zwiększania wydajności podsystemu pamięci. W tym modelu ASUS'a na X38 nazywają się one: DRAM Static Read Control -> daję na Enabled, Ai Clock Twister -> przestawiam na Strong, Transaction Booster pozostawiam na Auto, jeżeli używam opcji DRAM Static Read Control. DRAM Static Read Control oraz Transaction Booster używa się zamiennie. Obie opcje aktywowane jednocześnie nie zadziałają - platforma nie uruchomi się.   Dopiero na koniec, z poziomu Windows'a, dopieszczam resztę, czyli ustawiam lub sprawdzam niższe tRFC, Performance Level i całą resztę, a tREF ustawiam na maksymalną wartość (aby pamięci spędzały jak najmniej czasu na odświeżaniu tabeli komórek).   W najgorszym przypadku platforma się zawiesi (zrobi tzw. freez'a) i trzeba będzie ją ręcznie wyresetować przyciskiem Reset   .........   Przetestowałem przy okazji ten egzemplarz GTS'a 250 w wersji OC od Gigabyte'a, chcąc sprawdzić jego potencjał:         Karta mega zaskoczyła mnie jeżeli chodzi pamięci GDDR3  Pozwoliła na dodatkowe +15GB/s przepustowości przy prędkości 1333MHz, co mocno sprzyja starszym benchmarkom. Jednakże rdzeń oraz shadery okazały się przeciętne, kończąc się szybciej niż na wcześniejszym egzemplarzu Gigabyte'a w wersji bez dopisku OC:  
    • Nie, ale już z chyba trwają jakieś prace na serwerach przygotowujące do wydania wersji 0.6 więc to już blisko
    • Dobra/e ta/e kula/e Atora, mocne, dystansowe. Kruki też dystansowe... I tłukłem Ludwiczka na dystans trzymając jeden guzik. xd ...i go zatłukłem.    Fajny mam plecak? Bo to bomba i nie wiem, jak zdjąć xd Była główna z tą bombą, że trzeba było podłożyć. Po misji polazłem znowu w to miejsce i bomba znowu tam była. No to se wziąłem...🤦  
    • W mojej mieścinie (4-5tys ludzi+ podległe 3 wioski) jest dino, biedra, lewiatan. Tylko w biedrze wstawili automat, działał przez tydzień  Obecnie kartka "awaria" i tyle. 2x próbowałem podjechać do miasta obok (jest automat w netto, w biedrze nie mają) oczywiście pełny...  
    • 1.8, a niedługo wleci 1.9. Latem wleci DLC. Szczerze to czekam na update silnika i większe zmiany w AI Life. UE5.1 jest żenujący 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...