Skocz do zawartości

Auto na krótkie dystanse, bezawaryjne. 100tyś zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Takie sprawdzanie też może za wiele nie dać. Wleje doktora do skrzyni silnika i gówno zobaczysz. Później po zmianie oleju okazuje się że silnik złom. Pękniętej głowicy czy bloku też nie zobaczysz. Kupno używki to zawsze ryzyko. Tylko teraz można z tym jakoś walczyć, wady ukryte/sądy itp. 

BTW: Swoje dwa aktualne auta kupiłem od ASO, i też nie byłem wcześniej pod spodem. :P 

Kolejny też raczej będzie od ASO z gwarancją minimum na ten pierwszy rok, a jak nawet coś wyjdzie to łatwiej o nich kasę wyciągnąć, przynajmniej nie mogą grać w chu... z komornikiem. 

Edytowane przez Gret
  • Upvote 2
Opublikowano

nie wiem, nie jestem w stanie tego pojac. z drugiej strony, nie ma sie co dziwic. wiekszosc dostaje "rozumu zombie" na slowo "okazja/promocja" .  :( troche tez inaczej to wyglada , jak kupujesz od kogos bardziej "zaufanego" jak w Twoim przypadku, ale od byle handlowca z internetu? brak slow

Opublikowano (edytowane)

Poza 508, którego brałem od brata i wiedziałem co się z nim działo przez ostatnie lata (wcześniej gdy go kupował dość dokładnie go prześwietliliśmy) większość swoich aut widziałem na żywo już miesiąc czy dwa po zakupie* :E Ale brałem je od znajomego handlarza, czyli mojego obecnego szefa...tu układ był prosty, gdyby wyszło coś poważnego przez ~rok po zakupie on by to naprawił na własny koszt.

45 minut temu, Gret napisał(a):

Takie sprawdzanie też może za wiele nie dać. 

Mechaniki wiadomo, że na skp nie sprawdzisz ale przynajmniej wybite zawieszenie czy niesprawne heble i jest pole do negocjacji :

*- kto nie ryzykuje nie pije szampana...wychodziły mnie przynajmniej 30% taniej niż rynkowo :D 

Teraz też za jakiś czas na tej zasadzie coś od szefa łyknę.

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Gret napisał(a):

Takie sprawdzanie też może za wiele nie dać. Wleje doktora do skrzyni silnika i gówno zobaczysz. Później po zmianie oleju okazuje się że silnik złom. Pękniętej głowicy czy bloku też nie zobaczysz. Kupno używki to zawsze ryzyko. Tylko teraz można z tym jakoś walczyć, wady ukryte/sądy itp. 

Ryzyko jest stopniowalne. Nie ma powodu, by ten sopień zwiększać a jednak ludzie to robią.

I nie, wady nie muszą być "ukryta" by się o nie sądzić.

Edytowane przez NotQuite
Opublikowano
Teraz, NotQuite napisał(a):

Ryzyko jest stopniowalne. Nie ma powodu, by ten sopień zwiększać a jednak ludzie to robią.

I nie, wady nie muszą być "ukryta" by się o nie sądzić.

a o jakie inne wady? 

Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Uuuuuu red flag.... 

Już po ślubie było, nic nie dało się zrobić :E 

No, ale środek multimedialnie był smutny :p 

3 minuty temu, Gret napisał(a):

Dziś jadę oglądać arteona :E

Spoko, ale w bodajże R-Line przyciski na kierownicy są dotykowe co jest wyjątkowo głupie i źle działające :E 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Już po ślubie było, nic nie dało się zrobić :E 

No, ale środek multimedialnie był smutny :p 

Spoko, ale w bodajże R-Line przyciski na kierownicy są dotykowe co jest wyjątkowo głupie i źle działające :E 

Taaa te przyciski to jakies nieporozumienie. To samo z panelem klimy. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galakty napisał(a):

VW przy radiu ma pokrętło od głośności i włączania, masz symbol I w środku O i to się obraca razem z pokrętłem, więc często jest krzywo.

image.thumb.png.41af5f6394b6c63af0c46846053c80ee.png 

A to chyba nie w arteonach. Nie zauważyłem tego. Albo moze nie we wszystkich. 

Hehe faktycznie tak jest 

Edytowane przez Gret
Opublikowano
28 minut temu, galakty napisał(a):

VW przy radiu ma pokrętło od głośności i włączania, masz symbol I w środku O i to się obraca razem z pokrętłem, więc często jest krzywo.

Spokojnie, grafika z czasem się wytrze i będzie białe pokrętło :E To VAG :pozdro:

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Tylko delikatnie z kierownicą w Omodzie! Bo zostanie w rękach.

13 minut temu, Gret napisał(a):

Bo sie zaraz wkur... i będzie nowa kuga :E

Spokojnie, kiedyś VAG chciał być premium i mieć fancy soft touch plastik, więc pokrywali elementy gumowym plastidipem czy czymś i fajnie to schodziło po kilku latach. Szczególnie nie lubiało się to z plakiem oraz wylanym zapachem.

Wyleczyli się z tego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Za mało łysych. Szkoda, że nie ma z nami już Oleksego bo by pasował
    • No właśnie. I wszystkie tego negatywne konsekwencje razem z tym automatyzmem.    Mamy erę gdy AI po sposobie ruszania myszką rozpoznaje usera. Fingerprinty zbierają dane niemal nawet odnośnie wysokości klawiszy na klawiaturze i ilości kurzu na matrycy monitora. Ejaje potrafią rozpoznawać coraz więcej. Ale raportowania nielegalnych treści zrobić się nie da, o nie! Trzeba wpakować nowe przepisy depczące wolność jeszcze bardziej. To ma sens! (sarkazm i ironia wycelowane w polityków nie w Ciebie) To może zrobić przepisy naprawiające ten problem, przez który w niektórych kręgach dla kobiety to "śmierć cywilna", a nie od razu niszczyć ludziom normalny internet. Jakoś noży i łyżeczek nie zabraniają mieć w kuchni a też czasem są używane do okropnych czynów.  Trzeba patrzeć szerzej, ale to by trzeba chcieć, a nie zrobić przepis aby dać sobie jeszcze więcej władzy i kontroli, albo aby zadowolić "lobbystów" którzy byli tak uprzejmi i zostawili walizkę z milionami $ pod stołem, albo aby się przypodobać swoim wyborcom, wprowadzając przepisy które podobają się 2% ludzi i nie podobałyby się ,98% gdyby tylko ci ludzie w ogóle wiedzieli co to jest i czym się skończy.        A umowa z Mercesiurem to kolejny przykład na to, czemu tak łatwo ruskim trolom przekonać ludzi do głosowania na proruskie partie i polityków.  Unijni politycy, nie inaczej niż nasi rodzimi zresztą w ostatnich 20 latach, srają bezczelnie na swoich obywateli i potem zdziwko, że tylu jest eurosceptyków czy że pis wraca do władzy. To jest skandal. Jak jestem zawsze anty-ruski i pro-ukraiński, to w kwestii żywności uważam, że - ci odpowiedzialni za umowę Mercosiur powinni dostać dożywocia - ci odpowiedzialni za pozwalanie rodzimym firmom w Polsce truć obywateli - powinni dostać dożywocia - Ukraina nie powinna mieć dostępu do naszego rynku żywności dopóki nie mamy pewności, że spełnia normy obowiązujące w Unii. - w kwestii żywności każdy polityk, urzędas, pracownik instytucji odpowiedzialnych za kontrolę, który zaniedba choćby swoje obowiązki o łapówach nie mówiąc = dożywocie   Żarcie to ważna sprawa, a te s......... chętnie by nam sprowadziły chiński ryż z plastiku jeśli tylko by na tym zarobili tyle, żeby uznali, że się bilans kradzenia do spadku poparcie im akurat kalkuluje   Takie szmaty nie zasługują nawet na nazwanie ludźmi. Ci politycy, niezależnie z której są strony czy partii i czy mowa o naszych czy Unijnych czy tych w Ameryce czy Chinach, to wrzód na dupie ludzkości.
    • Patrz jeszcze na gwarancję, Seasonic daje 12 lat  
    • Po przekroczeniu pewnej granicy, to już bez różnicy. DLSS3, FSR3, TAA, whatever. Jak mam z takim czymś grać to wolę pograć w coś retro. Ale tak, zapewne masz rację. Od TAA wszystko jest lepsze
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...