KONKURS! Weź udział i wygraj zestaw pamięci ADATA XPG Lancer!
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez hubio · Opublikowano
@nozownikzberlina : https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/obnizanie-wynagrodzenia-prokuratorom-z-problemami,531252.html Na marginesie dodam, że znałem osobiście prof. Grzegorczyka o którym mowa w artykule Przez rok chodziłem u niego na seminarium z prawa karnego skarbowego Był, bo już nie żyje, bardzo fajnym człowiekiem. Zawsze uśmiechnięty. Rzucał dowcipami. Każdy kto chciał mógł się dużo od niego nauczyć. Nie było u niego możliwości niezdania chyba, że ktoś przestał w ogóle chodzić. Bo jak już chodził to każdemu wszystko tłumaczył. Nawet już nie pamiętam dlaczego zrezygnowałem u niego z tego seminarium. Chyba kumple też zmieniali i poszliśmy razem na prawo pracy Tak offowo i osobiście zebrało mi się na wspomnienia... -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Tylko że w tym przypadku to już jest bezczelne odwracanie kota ogonem... on za każdą osobę która zginęła w tym wypadku powinien dostać 8 lat, a to że uciekł to pewnie przełoży się się na poczet kary, sprawę będą ciągnąć jeszcze trochę, więc jak wyrok usłyszy to będzie wolnym człowiekiem i tak to nie powinno działać, no ale to Polska -
Przez cherbi · Opublikowano
Co do wyżej wymienionych wentylatorów mam porównanie i różnice dla wersji 140mm TL i Stratusów są dla mnie wyraźne co nie znaczy że w ogólnym rozrachunku znaczące. Wydajność tutaj jest mi to ciężko stwierdzić bo to pomiar organoleptyczny a warunków 1:1 nie odwzoruję choć skłaniałbym się ku twierdzeniu że TL są wydajniejsze mnie głównie interesowała ich wydajność w tym samym przedziale "kultury pracy" i generowanego hałasu który jestem w stanie znieść ustaliłem tą wartość na 35-40% prędkości obrotowej obydwu modeli ponieważ powyżej to już dla mnie za dużo chociaż przy 50% też nie jest jeszcze tragicznie. Stratus na moje ucho ma przyjemniejszy dźwięk względem TL choć trochę brakuje do tego co można uznać za wzorowy dla mniej wymagających zakres pracy 40-50% powinien być OK. Na przykładzie 5 sztuk z obudowy 3 pracują normalnie porównywalnie bez większych odchyłów jedna sztuka na froncie już po 1tys. terkocze , ten który zamontowany na suficie od początku jakby buczał może przez prace w poziomie. Wiadomo że to budżetowe wentylatory same łopatki posiadają malutkie zadziorki czy też nierówności. TL-C14C ARGB na 3 sztuki każda pracuję tak samo wydając specyficzny dźwięk bombowca przy 35-40% jest to lekko słyszalne wraz z wzrostem predkości obrotowej odgłos nasila się. Odgłos TL c14c argb rpm 50% najlepiej odsłuchać to na słuchawkach. Odłos tl c14c 50%.mp3 -
Przez Hard Reset · Opublikowano
Dokładnie, w sumie nic nie musisz robić, ale zalecane użycie chociaż czysta instalacja w adrenaline i przeinstalować dla spokoju albo użyć ddu. Ja zmieniałem rx7900gre na RX9070XT włożyłem nową kartę i wszystko działało od razu. -
Przez LeBomB · Opublikowano
Będą tacy co posłużą się dezinformacją, by naciągać ludzi na zakup usług. Jak z "regulacją okien i wymianą uszczelek", gdzie nie wiesz kogo wpuszczasz i zaraz proponują wymianę okien, a za uszczelki liczą kilka lub kilkanaście razy tyle ile są warte. W przypadku kontroli to gminy i tak wiedzą kto ma i kto miał piec, kto skorzystał z dofinansowania itd. W pierwszej kolejności pewnie pójdą tam, gdzie ktoś doniósł do gminy, straży miejskiej/gminnej, policji że ktoś czymś kopci. Potem pewnie ruszą normalne kontrole tu gdzie wiedzą lub podejrzewają, że może coś być, a na końcu sprawdzą tam gdzie jeszcze nie byli. Przy czym takimi donosicielami mogą być tacy naciągacze właśnie. Poobserwuje, dowie się co i jak, doniesie, a potem po kontroli nagle się zjawi jako "wybawca" z sytuacji, bo "wiem jak możecie uniknąć kolejnej kary!" A i tak będzie tak jak pisał @Badalamann że różne miasta i gminy mają swoje harmonogramy, więc straszenie ogólnopolskimi kontrolami to półprawda oparta o braki w posiadanych informacjach.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi