Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja do Fanateca GT DD Pro kupiłem kiedyś najtańsze kółko WRC i sprawdzało się w F1, iracingu, LMU, ACC. 

W drugą stronę niestety się nie da i kółko od F1 nie jest tak uniwersalne. 

Teraz kierownica i rig są schowane, zostawiłem sobie pedały bez LC pod biurkiem i czasami gram na myszce - napisałem sobie skrypty, które udają kierownicę, działa dobrze, nadal jestem w LMU i ACC tak samo szybki.

Niestety AC Rally nie kupię, bo obrażony jestem na Kunos przez powolny rozwój AC Evo, niczego więcej od nich nie wezmę. 

Opublikowano
24 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Niestety AC Rally nie kupię, bo obrażony jestem na Kunos przez powolny rozwój AC Evo, niczego więcej od nich nie wezmę. 

Ale tego nie robią Kunos ;)

Opublikowano
30 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Dokładnie, tak jak pisze @some1 Kunos jest tylko studiem wspomagającym i użyczają swój silnik fizyki, ale deweloperem jest studio partnerskie.

Miałem tylko chwilę, alby potestować, ale jak na wersję 0.1 to wygląda naprawdę bardzo dobrze. Grafika top - lepszej w "rajdówkach" chyba jeszcze nie było. Detale typu cień padający do wnętrza auta  od nazwisk kierowcy na bocznych szybach. Do tego chodzi bardzo dobrze. Kosmiczne detale samochodów, praca opon w zakrętach na powtórkach to mistrzostwo. Pod względem fizyki, trudności prowadzenia moim zdaniem godny spadkobierca legendarnego RBR. Martwiłem się o współpracę z kierownicą, ale u mnie na Logitech G9523 jest OK - wymagało podkręcenie ustawienia siły minimalnej, siły FF na prawie max wartości, ale FF działa i to bardzo dobrze. Nie można przypisać niektórych funkcji do przycisków na kierownicy, ale to pewnie jest do poprawienia w przyszłości (te najważniejsze można przypisać bez problemu).

Moim zdaniem szykuje się genialna gra rajdowa, ale zdecydowanie nie dla mas - to będzie gra dla fanów rajdów z kierownicą

Opublikowano

Skusiłem się, gra wygląda fenomenalnie - modele aut, oświetlenie, pogoda, szuter  -  no jest nowy level. Do tego wszystkie ficzery dlss etc ..

Jestem wręcz wku**** źe Kunosi w przypadku EVO zrezygnowali z tego samego combo, które daje nam aktualnie RALLY tj. UE + ich fizyka - mielibyśmy idealne GT3 . . . ( a takto mamy paszkwila, gdzie kunsoi nasrali sobie do podórka... )

Co do jazdy wypowiem się później, sama konfiguracja bez zarzutów - odrazu wsparcie haptyków.

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, galakty napisał(a):

Kunosi nigdy nie dowozili, także i zaskoczenia że nie ma że inne studio zrobiło coś lepiej :E 

Umieć zrobić skomplikowaną fizykę i nie ogarnąć jakiegoś ciekawego trybu kariery... Kurde nawet z UI mają problem :E

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, KiloKush napisał(a):

Umieć zrobić skomplikowaną fizykę i nie ogarnąć jakiegoś ciekawego trybu kariery... Kurde nawet z UI mają problem :E

Ale jakbyś widział jakiś ciekawy jak to określiłeś tryb kariery? To jest gra rajdowa, a nie jakiś NFS... 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

21 minut temu, Kadajo napisał(a):

Da się w to pobawić padem czy nawet nie odpalać? ;)

Przed chwilą spróbowałem, nie polecam :E

A co tam tyle polskich flag :hmm:

Acr Screenshot 2025.11.14 - 20.35.38.01.png

Nawet muzin z naszą flagą :E

Acr Screenshot 2025.11.14 - 20.32.50.02.png

Acr Screenshot 2025.11.14 - 20.35.11.85.png

Edytowane przez maras2574
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Tu mówiłem akurat o AC.

Ja wiem i dlatego pytam jakbyś widział jakąś ciekawą fabułę w grze rajdowej? 

Edit

Pomroczność jasna mnie dopadła. Nie ma tematu :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
Godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Jak macie ustawiony kąt kierownicy ?  Teraz zmieniłem na 900 w sterowniku i grze i jest chyba gorzej :hmm: Wcześniej miałem 540

rajdówki only 540.

Inaczej sie nakręcisz :E

Dobra chwilę pojeździłem - jest dobrze ! FFB mi odpowiada, auto zachowuje się racjonalnie - świetne czucie hamowania i rotacja kierownicy. 

• Upvote 1