areczek1987 1 106 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 8 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Niestety wrócił Kocopolnik1987. Trzeba ci znowu bana załatwić w jakiś sposób, gdyż przez ostatnie 3 dni poziom dyskusji wrócił na właściwe tory i głupio to teraz stracić. No to prowokuj robiąc wycieczki osobiste to może się trafi... Pijanych modów tu nie brakuje widać.
KamcioGF 160 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Kupując dysk i ram jeszcze w listopadzie przepłaciłem jakieś 400zl a teraz jedno i drugie w sumie jeszcze podrożało o 1400zł niech to ebnie jak kopanie bo za jakieś 2 lata przydałaby się znów zajrzeć do kompa.
eNeSik 523 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 28 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Niestety wrócił Kocopolnik1987. Trzeba ci znowu bana załatwić w jakiś sposób, gdyż przez ostatnie 3 dni poziom dyskusji wrócił na właściwe tory i głupio to teraz stracić. Na szczescie nie Ty decydujesz o tym, kogo ukarać a kogo nie Nie widze aby post Areczka byl w jakikolwiek sposob szkodliwy Tak zastanawiając sie - to predzej juz Twoj post moznaby uznac za nic nie wnoszący do tematu Ale jak chcesz zalatwic bana to daj znac, ja zalatwie, Ty bedziesz usatysfakcjonowany ale ja wybiorę cel Tyle z mojej strony
Zas 462 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) 4 godziny temu, lukadd napisał(a): Może to już te sztuki z nowych dostaw po wyższych cenach Mam złe wieści, odebrałem swój dysk "SanDiska" i jest w czarnym pudełku z brandem WD i tylko takim - no, chyba że SanDisk nie zmienił kartoników ani nalepek Edytowane 19 Grudnia 2025 przez Zas
lukadd 3 763 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) 34 minuty temu, Zas napisał(a): Mam złe wieści, odebrałem swój dysk i jest w czarnym pudełku z brandem WD i tylko takim - no, chyba że SanDisk nie zmienił kartoników ani nalepek Ja tam o Kingstonie pisałem. Ale jeśli chodzi o WD to jeszcze większość dysków jest w pudle WD i w środku też full WD brand z poprzedniej produkcji. Ja ostatniego WD SN 850X 1TB brałem dokładnie 18 listopada i nic tam nie było z sandiska jeszcze nawet na boxie. A kosztował wtedy 84 euro czyli ~350pln, a dziś? Edytowane 19 Grudnia 2025 przez lukadd
Zas 462 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 No wiem, ale pewnie ze wszystkimi jest tak samo. Tylko w sytuacji konsumenta nic to nie zmienia, nie wynegocjuje sobie rezerwacji części produkcji ani lepszych cen. Nawet głosując portfelem, - bo jego portfel i tak się juz nie liczy. 1
Godlike 1 047 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Mi się udało jeszcze wyrwać niedawno gigabyte aorus gen4 7300 ssd 2tb za 569 zł a widzę dzisiaj, że grubo jadą 🤣
VRman 3 323 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) I elegancko. Mam nieodpakowany Crucial P1 1TB Dałem chyba 400zł, i przynajmniej teraz nie ma co się na siebie denerwować, że trafił go los czarnej szafy (takiej szafy, z której się już nie da wydostać, odpowiednik czarnej dziury) i stracił gwarancję i na wartości. Zaraz go sprzedam za tyle co kupiłem Edytowane 19 Grudnia 2025 przez VRman
musichunter1x 1 620 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) Poczekajmy na Tajwan w nowym roku, bo może jeszcze tam coś zaczną kręcić to zatęsknimy za jedną plaga. Dziwne, że jeszcze nie widziałem memów z RAMzesem. Edytowane 19 Grudnia 2025 przez musichunter1x 5
Lameismyname 4 096 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2025 Spróbujmy tego. @ITHardwareGPT Arnoldzie. Czy mógłbyś przerobić zdjęcie mojej nauczycielki od matmy trzymającej nóż: tak aby ostrze wyglądało tak jak moduł pamięci DDR? Przykład poniżej.
ITHardwareGPT 1 183 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 @Lameismyname No to masz: ostrze podmienione na „DDR‑ostrze” (bez ruszania twarzy/tła, tylko klinga) 😄 Jak chcesz wersję bardziej „real PCB” (inne kości, inny układ ścieżek, np. DDR5 z PMIC), to daj znać jaki klimat: bardziej memiczny czy bardziej fotoreal.gpt-5.2-2025-12-11 1 3
Zas 462 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) No pewnie, bawcie się śmieciowym AI botem... jak to było z tym sznurem i kapitalistami? To chyba można uznać za podobny przypadek. Edytowane 19 Grudnia 2025 przez Zas
VRman 3 323 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Jak już ajaje nam spierdzieliły PC gamingowe hobby to chociaż niech z tego coś będzie. (w piecu się pichcą dwa filmiki o Rambo )
LeBomB 2 247 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 @Zas a jak przestaniemy się tutaj bawić, to coś zmieni? Nie. AI przeżywa boom i to duży, bo da się monetyzować tworzone treści, np. muzykę. Tego tak łatwo już się nie zatrzyma i rozwój będzie trwał jeszcze kilka lat, aż dojdzie się do pewnej ściany technologicznej, której się nie przekroczy.
Keleris 774 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Jak to się mówi "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" Miałem przeskoczyć z am4 na am5 dla sportu ale że zrobiła się porządna sraka z ceną za ram i tak samo za 5800x3d to za cenę platformy am5 postawiłem skromny sprzęt do ćwiczeń na podwórku, teraz trzeba zrobić oc na drążku i dipach.
Doamdor 2 947 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 15 minut temu, Zas napisał(a): No pewnie, bawcie się śmieciowym AI botem... jak to było z tym sznurem i kapitalistami? To chyba można uznać za podobny przypadek. Godzinę temu, Godlike napisał(a): Mi się udało jeszcze wyrwać niedawno gigabyte aorus gen4 7300 ssd 2tb za 569 zł a widzę dzisiaj, że grubo jadą 🤣 W tym tygodniu myślałem o zakupie KC 3000 2TB za 619zł, lub 850X 4TB za 1360 zł, nie kliknąłem, oferty wyparowały.
Zas 462 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) A jednak trochę to smutne, że bezrefleksyjnie idą na rzeź wszyscy w jednym szeregu - i pokolenie alfa, i stare konie... I bez urazy, bo nie chodzi o ten konkretny przypadek - ale mem wyżej pokazuje, do tworzenia jakiego g...a służy w dużej części to ogólnie dostępne AI. Kiedyś to taki "LOL-kontent" ogarniał lokalnie Paint, bez szkody dla ogólnej jakości... W ogóle, jakby się tak zastanowić, to strasznie ch...owe czasy nadeszły. W polityce, w mediach, w relacjach międzyludzkich, w technologii. Najbardziej dobijające jest ta wszechobecna afirmacja głupoty, a zaraz za nią chyba właśnie poparcie dla idei "nie będziesz miał nic poza śmieciowym AI i będziesz szczęśliwy". Nie znoszę tego szurskiego hasła, ale w przypadku mobilkowych ameb ono chyba trafia w sedno ich wymarzonego świata. I nie, żebym sam był jakimś techno-wymiataczem, co widać po moich ostatnich wątkach i dylematach . Ale mimo wszystko... Jasne, starsi ode mnie - a pewnie paru tu takich jest - powiedzą, że w PRL też nie było kolorowo, albo w Chinach lat 70. czy coś... Trochę to jednak deprymujące, że byliśmy chyba świadkami peaku lat '90-'00., a teraz to już tylko równia pochyła. Edytowane 19 Grudnia 2025 przez Zas 2
Lameismyname 4 096 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2025 @Zas Coś się chłopie tak odpalił, jakby Ci AI robotę zabrało.
Zas 462 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) Nie no, to nawet nie przez tego głupiego bota (choć komu i do czego to potrzebne?) czy jakieś memy, ogólnie dzisiaj miałem chyba przesyt newsów o 💩 EjAj. A gdzie się o tym wypisać, jak nie tu? Może jeszcze w tym wątku o AI dziale ogólnym... Edytowane 19 Grudnia 2025 przez Zas
Fenrir_14 1 305 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Wygląda na to że i tak jesteśmy dopiero na samym początku tej trudnej i długiej podróży https://www.techpowerup.com/344063/sk-hynix-forecasts-tight-memory-supply-lasting-through-2028?cp=5#comments 2
LeBomB 2 247 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 26 minut temu, Zas napisał(a): W ogóle, jakby się tak zastanowić, to strasznie ch...owe czasy nadeszły. W polityce, w mediach, w relacjach międzyludzkich, w technologii. E tam. Wolny rynek, który z czasem zostanie zweryfikowany. Co do AI, to przynajmniej na drugą albo trzecią młodość zostałem twórcą muzycznym i "programistą" do prostych rzeczy w VBA czy Pythonie bez dużego nakładu pracy i środków @Stjepan póki co mowa o powrocie slotów na karty pamięci w smartfonach
Rekomendowane odpowiedzi