RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)
Przynajmniej nie jęczę, bo mi jakiś post nie pasuje.
I nie robię sobie urojeń, że w czyjejś wypowiedzi jest narzekanie na "atak pazernych wydawców na biednego, szarego gracza".
Po prostu wiem, jak to zostanie wykorzystane, podałem nawet przykład na takie zachowanie, jako podstawę do takiej opinii. A reagujesz jakbym zrobił felieton na temat zła na świecie i sił piekielnych wychodzących z piekła aby nam popsuć gry.
Nie napisałem przecież, że nie ma pozytywnych stron. Przecież to oczywiste, każdy to wie, więc po cholerę o tym pisać?
A laikom i tak to gówno powie o tym jak gra będzie chodzić, bo oni spojrzą i zoabczą "procesor i7, karta osiem giga!" a w drugą stronę to odpalą dwie gry na raz, discorda, przeglądarkę z 150 zakładkami, osiem innych pierdół, siedem launcherów, dwa typy aktualizacji w tle i... i tak im nie będzie chodziło tak jak się spodziewali. A ci co chcą się dowiedzieć, to mają już nie tylko googla, ale i chaty gpt, u których bez płacenia dostaną w ciągu 5s całe info.
Zalety więc jakieś są, ale chcesz to se zrób screenshota i zapytaj za rok czy nie było przypadków ala gość od Borderlandsów.
Przecież mówimy tu o latach 20tych XXIw. Dziś się ośmiesza krytykę gówniancych seriali czy filmów, poprzez nazwanie krytyków rasistami czy homofobami, czy tam patrarchalnymi wrednym zwolennikami białej supremacji.
Jak się gra nie podoba to tylko i wyłącznie jest to wina review bombingu
I tak dalej.
Żyjemy w tym świecie. Jest rok 2026.
Na serio jesteś optymistą w tej kwestii, że wydawca, dev czy oplacone "dziennikarstwo growe" nie wskaże na 5 recek od debila który chce zagrać w GTA VI na Integrze intela z roku 2010 i 4GB RAM, aby w ten sposób pchać narrację "nie ma problemu, wszystko git, wszystko dobrze robią" i "to tylko ludzie ze starym sprzętem narzekają?
Ja tu widzę negatywy, więc o nich napisałem. Po prostu.
No nie wiem. Była tak czeska bajka "Chłopiec z plakatu" i odcinek o gostku co wciągał wszystkich do odkurzacza, za gówniaka obejrzałem a do dzisiaj mam traumę...
Rekomendowane odpowiedzi