RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)
Nie zrobisz +400MHz z UV, nawet na golden samplach.
Zresztą do samego +400MHz potrzebna jest bardzo dobra sztuka (moja 5070Ti robi stabilnie +350MHz).
Poza tym nawet licząc potencjał podkręcania, to niewiele to zmienia.
Może jakieś +5% OC vs OC na korzyść Blackwella (w końcu RTX'y 4000 też się kręcą).
PS. W 4K przewaga RTX5070Ti nad RTX4070Ti będzie z reguły większa, bo w tej rozdzielczości istotnego znaczenia nabiera przepustowość pamięci, a ta na Blackwellu jest znacząco większa (896.0 GB/s vs 504.2 GB/s na stocku).
A co niby miałem wybrać i jakich zabytkowych pakietach? Mint jest polecany często, nawet tu. A po instalacji zaktualizowałem co się da więc nawet nie wiem, jakie niby zabytkowe pakiety niby miałem.
Przemęczyłem się cały dzień próbując ustawić system pod siebie, przewertowałem fora, pytałem się AI co robić i poległem, bo przez kilka godzin walczyłem w zasadzie z jednym problemem, który w Windowsie działa "od strzała". Takim nastawieniem tylko mnie przekonujecie, że jednak system się do niczego nie nadaje, bo zamiast coś podpowiedzieć to odpowiedź na moje problemy można skrócić do krótkiego "zjeb**eś".
@leven A dasz mu gwarancje, że poleci jego sztuka na 3.2Ghz albo nawet wyżej? Wiekszosc dobrze sie kreci, ale trafi akurat tego 1 na 10 kaszalota i potem bedzie smutek
Niektóre nie robią nawet 3.1Ghz, rzadkosc ale jednak
Przed OC i po
Rekomendowane odpowiedzi