RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)
Przecież 4K dorównują tekstem, nowe Tandemy WOLED też są spoko.
To jest proste porównanie, póki co OLEDy są najlepsze do konsumowania treści i nie mają konkurencji.
Ludzie boją się OLEDów bo każdy dookoła mówi o wypalaniu i myślą że po roku monitor do wyrzucenia. Ale nie mówią że spokojnie czas gwarancji wytrzyma, do tego producenci wymienią jak się zepsuje (3 lata masz na to).
Chcecie kupować gorsze monitory - OK. Tylko nie mówce że miniledy dorównują OLEDom bo tak nie jest. Ile mozna to wałkować na litość.
Do mnie jedzie gigant bestia ultimate edition (najlepsza możliwa wersja krzemu) - do trzech razy sztuka z tym 6900XT.
Może tym razem wytrzyma dłużej niż kilka dni.
Przepełnione, bo na kilkuset mieszkańców przypada koło setki rowerów. Na 99,9% procent jest to sprzęt mieszkańców bloku, przecież sąsiad z kamienicy obok nie będzie u nas trzymał... Co masz też na myśli pisząc "rowery widmo"? Blok ma zaledwie kilka lat, więc właściciele zapewne żyją
hala jak dla plebsu? W bloku z lat 50-60 gdzie mieszka babci amojej kobity, każde mieszkanie miało własny garaż
jest ktoś z północnego-zachodu Polski? Słyszałem, że gołoledź taka, że nie da się przemieszczać... jestem ciekaw czy w takich warunkach będzie w ogóle jakakolwiek różnica między zimowymi, a całorocznymi.
Argus monitor również nie działa. Dzisiaj wczesnym rankiem postanowiłem raz jeszcze ogarnąć wiatraki. W necie przeczytałem całkiem świeży temat, w którym ktoś wspomniał o wyłączeniu trybu "smart fan" wiatraków w biosie. Tak też uczyniłem, dodatkowo wymusiłem 0% prędkości przy każdym, oprócz pompy, chłodnicy i śmigiełek na pompie. Następnie odpaliłem Fan Control (Argusa już nie sprawdzałem), który zidentyfikował wszystkie śmigła i ku mojemu zaskoczeniu zadziałał tak jak powinien!
Gdyby nie Ty to nie zainstalowałbym Argusa, nie musiałbym wklepywać w nim minimalnej prędkości 0% (standardowo jest 40%) dla wiatraków i ogólnie nie doszedłbym do tego jak sprawić aby działał Fan Control. Czuję się spełniony, już nic więcej nie potrzeba mi w życiu! Wielkie dzieki!
Rekomendowane odpowiedzi