Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Niestety wrócił Kocopolnik1987. 

Trzeba ci znowu bana załatwić w jakiś sposób, gdyż przez ostatnie 3 dni poziom dyskusji wrócił na właściwe tory i głupio to teraz stracić. 

No to prowokuj robiąc wycieczki osobiste to może się trafi...

Pijanych modów tu nie brakuje widać.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kupując dysk i ram jeszcze w listopadzie przepłaciłem jakieś 400zl a teraz jedno i drugie w sumie jeszcze podrożało o 1400zł xD niech to ebnie jak kopanie bo za jakieś 2 lata przydałaby się znów zajrzeć do kompa.

Opublikowano
28 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Niestety wrócił Kocopolnik1987. 

Trzeba ci znowu bana załatwić w jakiś sposób, gdyż przez ostatnie 3 dni poziom dyskusji wrócił na właściwe tory i głupio to teraz stracić. 

Na szczescie nie Ty decydujesz o tym, kogo ukarać a kogo nie
Nie widze aby post Areczka byl w jakikolwiek sposob szkodliwy
Tak zastanawiając sie - to predzej juz Twoj post moznaby uznac za nic nie wnoszący do tematu

Ale jak chcesz zalatwic bana to daj znac, ja zalatwie, Ty bedziesz usatysfakcjonowany ale ja wybiorę cel :E 

Tyle z mojej strony

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, lukadd napisał(a):

Może to już te sztuki z nowych dostaw po wyższych cenach  

Mam złe wieści, odebrałem swój dysk "SanDiska" i jest w czarnym pudełku z brandem WD i tylko takim - no, chyba że SanDisk nie zmienił kartoników ani nalepek :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Zas napisał(a):

Mam złe wieści, odebrałem swój dysk i jest w czarnym pudełku z brandem WD i tylko takim - no, chyba że SanDisk nie zmienił kartoników ani nalepek :)

Ja tam o Kingstonie pisałem. 

Ale jeśli chodzi o WD to jeszcze większość dysków jest w pudle WD i w środku też full WD brand z poprzedniej produkcji.

Ja ostatniego WD SN 850X 1TB brałem dokładnie 18 listopada i nic tam nie było z sandiska jeszcze nawet na boxie. 

A kosztował wtedy 84 euro czyli ~350pln, a dziś?

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

No wiem, ale pewnie ze wszystkimi jest tak samo.
Tylko w sytuacji konsumenta nic to nie zmienia, nie wynegocjuje sobie rezerwacji części produkcji ani lepszych cen. Nawet głosując portfelem, - bo jego portfel i tak się juz nie liczy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

I elegancko. Mam nieodpakowany Crucial P1 1TB

Dałem chyba 400zł, i przynajmniej teraz nie ma co się na siebie denerwować, że trafił go los czarnej szafy (takiej szafy, z której się już nie da wydostać, odpowiednik czarnej dziury) i stracił gwarancję i na wartości.

Zaraz go sprzedam za tyle co kupiłem :lol2:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

No pewnie, bawcie się śmieciowym AI botem... jak to było z tym sznurem i kapitalistami? To chyba można uznać za podobny przypadek. :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano

@Zas a jak przestaniemy się tutaj bawić, to coś zmieni? Nie. AI przeżywa boom i to duży, bo da się monetyzować tworzone treści, np. muzykę. Tego tak łatwo już się nie zatrzyma i rozwój będzie trwał jeszcze kilka lat, aż dojdzie się do pewnej ściany technologicznej, której się nie przekroczy.

Opublikowano

Jak to się mówi "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" Miałem przeskoczyć z am4 na am5 dla sportu ale że zrobiła się porządna sraka z ceną za ram i tak samo za 5800x3d to za cenę platformy am5 postawiłem skromny sprzęt do ćwiczeń na podwórku, teraz trzeba zrobić oc na drążku i dipach.

Opublikowano
15 minut temu, Zas napisał(a):

No pewnie, bawcie się śmieciowym AI botem... jak to było z tym sznurem i kapitalistami? To chyba można uznać za podobny przypadek. :)

Godzinę temu, Godlike napisał(a):

Mi się udało jeszcze wyrwać niedawno  gigabyte aorus gen4 7300 ssd 2tb za 569 zł a widzę dzisiaj, że grubo jadą 🤣

W tym tygodniu myślałem o zakupie KC 3000 2TB za 619zł, lub 850X 4TB za 1360 zł, nie kliknąłem, oferty wyparowały. :hihot:

Opublikowano (edytowane)

A jednak trochę to smutne, że bezrefleksyjnie idą na rzeź wszyscy w jednym szeregu - i pokolenie alfa, i stare konie... I bez urazy, bo nie chodzi o ten konkretny przypadek - ale mem wyżej pokazuje, do tworzenia jakiego g...a służy w dużej części to ogólnie dostępne AI. :) Kiedyś to taki "LOL-kontent" ogarniał lokalnie Paint, bez szkody dla ogólnej jakości... 

W ogóle, jakby się tak zastanowić, to strasznie ch...owe czasy nadeszły. W polityce, w mediach, w relacjach międzyludzkich, w technologii. Najbardziej dobijające jest ta wszechobecna afirmacja głupoty, a zaraz za nią chyba właśnie poparcie dla idei "nie będziesz miał nic poza śmieciowym AI i będziesz szczęśliwy". Nie znoszę tego szurskiego hasła, ale w przypadku mobilkowych ameb ono chyba trafia w sedno ich wymarzonego świata. I nie, żebym sam był jakimś techno-wymiataczem, co widać po moich ostatnich wątkach i dylematach :E. Ale mimo wszystko... 

Jasne, starsi ode mnie - a pewnie paru tu takich jest - powiedzą, że w PRL też nie było kolorowo, albo w Chinach lat 70. czy coś... :E Trochę to jednak deprymujące, że byliśmy chyba świadkami peaku lat '90-'00., a teraz to już tylko równia pochyła.

Edytowane przez Zas
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nie no, to nawet nie przez tego głupiego bota (choć komu i do czego to potrzebne?) czy jakieś memy, ogólnie dzisiaj miałem chyba przesyt newsów o 💩 EjAj. :P A gdzie się o tym wypisać, jak nie tu? Może jeszcze w tym wątku o AI dziale ogólnym...

Edytowane przez Zas
Opublikowano
26 minut temu, Zas napisał(a):

W ogóle, jakby się tak zastanowić, to strasznie ch...owe czasy nadeszły. W polityce, w mediach, w relacjach międzyludzkich, w technologii.

E tam. Wolny rynek, który z czasem zostanie zweryfikowany. 

Co do AI, to przynajmniej na drugą albo trzecią młodość zostałem twórcą muzycznym i "programistą" do prostych rzeczy w VBA czy Pythonie bez dużego nakładu pracy i środków :E 

@Stjepan póki co mowa o powrocie slotów na karty pamięci w smartfonach :)