Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

A to dopiero początek mrozów :D

ciekawe podejscie ludizom zaswiecaja sie kontrolki  slinika gdzie  w normalnym aucie zazwyczaj lecisz na serwis a ci w tych chinskich zabawkach mowia ze to normalne xd ciekawe kiedy biedzie nie normalne jak stana na srodku drogi czy jak silnik wyskoczy?

Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Najlepsze są te zdjęcia z kokardami przy zakupie. Kiedyś tak z Tico robili...

W końcu pierwsze auto z salonu, trzeba się pochwalić przed sąsiadami i rodziną... 

I nawet usterki nie są usterkami, tylko ten typ tak ma. A sami się śmiali jak pewnie ktoś w VW miał usterkę "hahaha kupił złom". 

Opublikowano

O tak, uwielbiam te chińskie radyjka. Ojciec kupił za prawie 2000 zł, a zrywa co chwilę internet i połączenie z telefonem, muli jak diabli. A kupowałz 4GB albo 6GB pamięci. 

Tymczasem ja podłączam przez adapter USB za 40 zł i śmiga jak ta lala :E 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, bergercs napisał(a):

Najlepsze są te zdjęcia z kokardami przy zakupie. Kiedyś tak z Tico robili...

2 godziny temu, galakty napisał(a):

W końcu pierwsze auto z salonu, trzeba się pochwalić przed sąsiadami i rodziną... 

I nawet usterki nie są usterkami, tylko ten typ tak ma. A sami się śmiali jak pewnie ktoś w VW miał usterkę "hahaha kupił złom". 

Przecież te „kokardy” to są u każdego producenta łącznie z BMW, Audi, Mercedesem itd… 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Wielokrotnie widziałem jak to producenci na social mediach się chwalą a nie tylko użytkownicy ;) 

Odbierając Opla też mieliśmy takie kokardy ale zdjęcie puszczone do najbliższych znajomych dla beki :E 

Edytowane przez DjXbeat
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Producenci normalne że się chwalą, ja mówię o Januszach :E 

Pierwsze autko z salonu, jest kokarda, a że na mrozie błędy wywala to trudno, to nie jest usterka ;) 

Znajoma kolegi z pracy już się przejechała na Omodzie. Też była podniecona. Potem wpadła do rowu, uszkodziła zawieszenie i 4 msc bez auta. A leasing leci. 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, galakty napisał(a):

Potem wpadła do rowu, uszkodziła zawieszenie i 4 msc bez auta. A leasing leci. 

Brak części? I czy w sumie nie powinna dostać auta zastępczego?

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
6 minut temu, SuLac0 napisał(a):

miasto ok, autostrada, no lepiej nie jechac >120km/h :E

To rozwiązała się tajemnica "lepszego wyciszenia w chińczykach" muszą tyle tych mat wygłuszających przyklejać bo by było z 90dB 

• Haha 4
Opublikowano
W dniu 3.01.2026 o 08:47, galakty napisał(a):

On tam na wgl pompę ciepła? T03 to miejski elektryk, bez sensu się przejmować trasami i ogrzewaniem, to powinno stać w hali i jeździć tylko po bułki oraz pracy w obrębie miasta :E 

Nie ma pompy ciepła. To jest auto do miasta i jak ktoś to kupił do robienia tras po S-kach czy autostradach to współczuję. 

Po zakupie T03 wracałem nim z Zielonej Góry. U mnie nie występował efekt skakania jak u tego gościa z YT. 

Jak przyjmie uderzenie w tył to nie wiem ale jest na FB wypadek T03 z Mercedesem. Powiem tyle - Mercedes wyglądał dużo gorzej :)

Co do parowania szyb to faktycznie T03 ma z tym lekki problem. Trzeba się posiłkować wtedy nadmuchem na przednią szybę. Najgorzej jednak jest jak się zostawi auto z otwartym dachem panoramicznym i po jakiejś jeździe przyjdzie ciepła słoneczna pogoda. Efekt szklarniowy gwarantowany :E a efektem jest sporo wilgoci na przedniej szybie. Także w zimie panoramy nie używam o po jeździe przewietrzam zawsze auto aby pozbyć się nadmiernej wilgoci. Generalnie chyba małe auta mają z tym większy problem. Aha i kupiłem jeszcze pochłaniacze wilgoci, które wrzuciłem w kieszenie drzwi :E

T03 ma swoje wady ale jako auto miejskie spisuje się doskonale. Małe, zwinne i z bardzo małym zużyciem energii w mieście. Gdy nie używa się ogrzewania to można nim zejść poniżej 10 kwh/100km. Mogę śmiało powiedzieć, że jest to auto, które kocha miasto, światła i korki :clap:(rekuperacja)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, MadDog napisał(a):

Nie ma pompy ciepła. To jest auto do miasta i jak ktoś to kupił do robienia tras po S-kach czy autostradach to współczuję. 

Do podróżowania eskami to nawet Tesla LR nie jest idealna, a co dopiero taki piździk :E 

A widziałem chyba T03 albo coś podobnego ostatnio, fajne maleństwo do miasta i podjechanie na zakupy czy pracy. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
12 minut temu, MadDog napisał(a):

pompa ciepla do malych, miejskich autek , to proszenie sie o klopty i znikomy zysk energetyczny. pompa jest fajna, jak trzeba podrzymac temp, na dluzsze trasy, a nie ciagle ja wl/wyl na pare km trasy.

ogolny problem malych EV, to panujaca dezinformacja. ludzie dobieraja je wg standardwo auta spalinowego, co kompletnie nie ma sensu. kazde EV jest "uszyte" na miare potrzeb, wystarczy tylko umiec je dobrze zdefiniowac i wtedy mozna mowic o swiadomym wyborze.