GordonLameman 8 940 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 3 godziny temu, sino napisał(a): 1. Skąd pewność, że mail dojdzie? 2. I tym bardziej skąd, że ktoś go przeczyta? Należy dzwonić i tyle. A lepiej było tego nie odbierać skoro niezgodne z umową. Skąd pewność, że ktoś odbierze? 3 godziny temu, sino napisał(a): Problem, że będzie sobie pół roku zawracał głowę i się wkurzał, a to dużo warte (w tym czekanie pozwą do sądu czy nie i kiedy, a może wpadnie policja o 6:00? bzdury Gordona działają tylko w utopii, realnie to sędzia decyduje według widzimisię, jak też przedawnienie 5 lat może trwać 100 itp). brednie. typowe forumowe brednie od gościa, który dosłownie nic nie wie. 3 godziny temu, sino napisał(a): W teorii Gordona obowiązuje inna utopia, zaś realnie: -pracownicy stoją w pracy po 8-12h i kamera ich pilnuje by na chwilę nie siedli (skrajnie niezgodne z prawem pracy, a realnie tylko robią petycję) -pracownicy płacą ze swojej pensji za pomyłki (w tym nawet za uszkodzenie stroju służbowego - ubrania roboczego, którego realnie nie da się ochronić itp). znowu brednie. jak kiedyś napiszesz coś co nie jest kłamstwem lub bzdurą to powinni w Mongolii święto narodowe zrobić. 1
Pan Mateoo 505 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Zwykly blad z powodu natloku swiatecznego imo. Sklep odznaczyl ze zaplacone podczas zamawiania kuriera i tyle. Najlepiej jak sie op odezwie do nich emailowo albo przez support z czatem/phone call z nagryhwaniem rozmowy - choc oni sami sie powinni upomniec. Nie ma opcji ze kurier, ktory zadzwonil spytac do centrali zostanie zwolniony bo to sensu nie ma - on ma dostarczac. Papierki i kwitki to sprawa ludzi z biur. 1
duniek 287 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu a jako sprzedajacy mialem tak: bylo to bardzo dawno temu jak wysylalem jeszcze pobraniem - plyta glowna za 200, przy wplacie wysylka 20zł, pobranie 35zł gosc wybral pobranie - wyslalem mu z tym ze zapomnialem wpisac ze to pobranie, wiec dostał free, NIC nie napisał dopiero po tygodniu sie zorientowalem ze mi sie cos nie zgadza w kasie - a chłop do mnie ze nie miał czasu sprawdzic, wiec mi przeleje jak sprawdzi - nie wiem co za roznica bo jakby mial pobranie to musialby odrazu wplacic jeszcze przed jakims sprawdzaniem kolejny tydzien minał, pisze do goscia a on ze plyta ma ryski i nie bylo nic wspomniane (takie czepianie sie na siłe - a sprawdzenie po 2tyg sugeruje to ze poprostu sie rozmyslił) i on mi moze 150 dac za nią - powiedzialem ze ją wezme spowrotem i jeszcze musialem mu przelew robic na wysyłke (zawyzona) bo on ma mozliwosc wyslalnia tylko poczta i nie bedzie czekał na kuriera - a na koniec mi jeszcze negatywa wstawił bonus: 1. plyte sprzedalem drugi raz i to drozej 2. po roku trafił mi sie taki sam model i wystawilem ją ale z innego konta - i ten sam gosc chciał ją kupic tylko płakał ze pobrania nie ma 1
sierotaZpclaba 52 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu 4 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Skąd pewność, że ktoś odbierze? No i właśnie Gdańsk nie odbierał. ~15minut powisiałem na słuchawce, ale natłok przedświąteczny, linia zajęta. Znudziło mi się, odszukałem formularz kontaktowy, po kilku godzinach jest odzew z instrukcją, jak to uregulować. Przelew na konto, w tytule nr. Zamówienia - brzmi legitnie? Jeszcze dumam, jak się upewnić, komu ja ten ewentualny przelew zrobię? Trochę mój overthinking, ale wiecie, jak to w dzisiejszych czasach jest. Spróbuję dodzwonić się na infolinię i zweryfikuję podany nr. Konta, czy to na pewno konto MediaM, a nie jakiegoś pracownika
GordonLameman 8 940 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Możesz sprawdzić numer konta w rejestrze - białej liście VAT. Tu są numery rachunków z Media Martk Gdańsk I: Cytat 09 1750 0009 0000 0000 0413 5528 Raiffeisen Bank 16 1750 0009 0000 0000 3881 1932 Raiffeisen Bank 18 1750 0009 0000 0000 0357 7228 Raiffeisen Bank 21 1750 0009 0000 0000 1160 1014 Raiffeisen Bank 42 1750 0009 0000 0000 3201 4577 Raiffeisen Bank 61 1750 0009 0000 0000 3201 4623 Raiffeisen Bank 69 1750 0009 0000 0000 3881 1948 Raiffeisen Bank A tu z media Markt Gdańk II: Cytat 21 1750 0009 0000 0000 1050 5496 Raiffeisen Bank 43 1750 0009 0000 0000 1050 5488 Raiffeisen Bank 88 1750 0009 0000 0000 1160 0778 Raiffeisen Bank Nie wiem, który market ci to sprzedawał, ale jeśli widzisz tu te rachunek to spoko. Sprawdź od kogo masz fakturę - na fakturze też jest rachunek bankowy zazwyczaj. P.S. I tak wygląda wiedza, a nie to co z siebie wydala @sino Edytowane 4 godziny temu przez GordonLameman 1
Suchy211 1 327 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @sierotaZpclabageneralnie masz dobry plan. Skup się tylko na zweryfikowaniu poprawności konta, no i mniej gdzieś szybko dostępny dowód przelewu na wypadek gdyby mieli burdel w papierach i próbowali skasować cię jeszcze raz. Z przepływem informacji różnie bywa. Czasami głowa nie wie co robi dupa i odwrotnie. 1
sierotaZpclaba 52 Opublikowano 55 minut temu Autor Opublikowano 55 minut temu 4 godziny temu, GordonLameman napisał(a): A tu z media Markt Gdańk II: To ten drugi rachunek Gdańsk II. Wielkie dzięki Gordon, zaoszczędziłeś mi pewnie kupę czasu na weryfikacji tego! 1
Oldman 495 Opublikowano 33 minuty temu Opublikowano 33 minuty temu (edytowane) W dniu 19.12.2025 o 03:47, ODIN85 napisał(a): Zamówiłem coś. Miała być szybka dostawa. Po dwóch tygodniach czekania anulowałem i oddali kasę. Item i tak przyszedł ja kiedys na swieta zamówiłem dla syna pewną ilosc figurek kolekcjonerskich z Batman The Animated Series (za jakies 500-600zł), ale paczka zagineła , czekalismy dosc długo, firma to wyjasniała, po jakims czasie wysłali kolejną paczkę (juz bez zapłaty oczywiscie) jakis tydzień po tej pierwszej paczce przyszła ta zaginiona, ja ją oczywiscie chętnie przyjąłem. Edytowane 13 minut temu przez Oldman
j4z 993 Opublikowano 31 minut temu Opublikowano 31 minut temu Bez urazy, ale myślę, że nie jeden uznałby to za akt złodziejstwa.
Oldman 495 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu 21 minut temu, j4z napisał(a): Bez urazy, ale myślę, że nie jeden uznałby to za akt złodziejstwa. tez kiedys byłem taki sentymentalny ale zycie i rozne firmy za czesto kopały mnie w dupe.
Rekomendowane odpowiedzi