Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Hard Reset napisał(a):

całego wiedźmina 3 przeszedłem na rtx3060ti  w 1080p tylko chyba na monitorze 24  bez śmiesznego DLSS ale za to z DSR / DLDSR , o wiele lepiej to wyglądało ;)

Miałem tak samo ;) przeszedłem całego na rtx 2060 w 2560x1440 stworzoną przez dsr na 24" z natywną fullhd ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Taka aktualizacja. 

Jako pierwszą kartę do testów wybrałem RTX5070TI. No i w sumie nie mam jej nic do zarzucenia. Działa, wydajność się zgadza. A jak zobaczyłem jak w ciągu tych 2 tygodni skoczyła cenowo do góry, to stwierdziłem, że nawet nie rozpakowuję RX9070XT. Jeszcze chwilkę się wstrzymałem z wysyłką zwrotną, żeby poobserwować ceny, ale Radeony tak nie idą cenowo w górę jak GeForce.

Więc nie mam porównania tych kart, a testować żeby testować to raz nie mam czasu, a dwa nie lubię rozpakowywać czegoś jeśli wiem, że i tak oddam. 

Edytowane przez marko
Opublikowano

Każdy kto ma AMD będzie pisał że NIE, ci co mają NVIDIA to będą pisać że TAK :hihot: Najgorszy poruszany temat od lat, niczym kłótnia wujków na tle politycznym podczas spotkania w święta %-) Zawsze kończy się ostatecznie argumentem typu fanboy xD, jeśli nie padło to charakterystyczne słowo w tym temacie to jestem pod wrażeniem :hahaha:

Opublikowano
12 godzin temu, Psiak napisał(a):

Każdy kto ma AMD będzie pisał że NIE, ci co mają NVIDIA to będą pisać że TAK :hihot: Najgorszy poruszany temat od lat, niczym kłótnia wujków na tle politycznym podczas spotkania w święta %-) Zawsze kończy się ostatecznie argumentem typu fanboy xD, jeśli nie padło to charakterystyczne słowo w tym temacie to jestem pod wrażeniem :hahaha:

Nieprawda. Tutaj jest inny wybór: grasz z PT/RT bierzesz Nvidię, nie interesuje cię PT/RT bierzesz tańszego RX-a. Prosty wybór. No i jest nieco fanbojów niebieskich, czerwonych, zielonych którzy tak tego nie widzą. Nie mój problem.

• Upvote 1
Opublikowano
22 godziny temu, marko napisał(a):

Jeszcze chwilkę się wstrzymałem z wysyłką zwrotną, żeby poobserwować ceny, ale Radeony tak nie idą cenowo w górę jak GeForce.

Pójdą. AMD miało dziesiątki okazji aby konkurować. Za każdym razem wbrew wszelkiej logice nie zechcieli. I tak od roku 2016. 

Są też informacje o niewiadomej wiarygodności, że AMD pobija ceny i to mocniej niż Nvidia. 

Z tym, że myślę, że ceny Radeonów wystartują na orbitę sporo później. Może nawet kwartał czy dwa.

Godzinę temu, Grolshek napisał(a):

Nieprawda. Tutaj jest inny wybór: grasz z PT/RT bierzesz Nvidię, nie interesuje cię PT/RT bierzesz tańszego RX-a. Prosty wybór. No i jest nieco fanbojów niebieskich, czerwonych, zielonych którzy tak tego nie widzą. Nie mój problem.

+ VR dla nielicznych, których to interesuje + 3D dla jeszcze bardziej nielicznych fanów retro technologii. 

Do dziś nie wiem czemu, ale niestety Radki w niektórych grach potrafią sobie poradzić świetnie, ale w wielu jest totalna porażka.

Poza tym jednak DLSS 4 i 4.5 stoi wyżej od FSRu 4, a wcześniejsze FSRy w ogóle nie miały startu do wcześniejszych DLSSów, co potrafię zrozumieć mimo tego, że sam bym w życiu DLSS3 nie chciał używać w niczym i nigdzie.

A. No i sterowniki. Obecnie Nvidia olewa gaming jak wcześniej AMD i mogloby się to odwrócić, tylko że AMD też nie widzi gamingu jako najważniejszej gałęzi, więc kij wie jak to będzie wyglądało w roku 2026.

Fanboye? Może i są, ale to raczej nie jest większość osób wybierających zielonych.