Szczęśliwe życie w kontekście pracy i odpoczynku i własnej działalności i etatu
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kadajo · Opublikowano
Co im się dziwisz jak oni już dawno natywnej nie widzieli -
Przez rafus456 · Opublikowano
Witam wszystkich. Od kilku miesięcy planowałem upgrade kompa na ten miesiąc (prezent urodzinowy), ale ceny poszły w górę i teraz mam zagwozdkę, czy może nie warto na tę chwilę coś pozmieniać i dokupić tańszym kosztem, a jak może kiedyś sytuacja się unormuje, to zmienić? Przeznaczenie komputera, to wyłącznie gry, głównie symulatory jazdy (Assetto Corsy, LMU, ETS2), ale też FPS'Y typu CS i czasami jakieś gry fabularne. Wszystko w rozdzielczości 2K. Po głowie chodzi mi myśl, żeby poskładać/zakupić praktycznie wszystko, zostawiając tylko kartę graficzną, pamięć RAM, 1 dysk. Chciałbym też ewentualnie dokupić drugi dysk 2TB, chociaż na tę chwilę to nie jest mus. Przy złożeniu komputera pomaga brat, a budżet w miarę elastyczny i można go naciągnąć, żeby za rok czy dwa, pozostałe komponenty dalej dawały radę. I czy w ogóle jest sens? Czy skok wydajnościowy po tym byłby co najmniej odczuwalny i zadowalający Aktualny zestaw: Pamięć RAM: DDR4 Patriot 32GB(4x8GB) 3600MHzCL17 Viper Steel Płyta główna: MSI MAG B560M BAZOOKA Socket 1200 Procesor: Intel Core i5 Intel Core i5-11400F Karta Graficzna: PowerColor Radeon RX 6700 XT Hellhound 12GB GDDR6 Zasilacz: OCZ ZT Series 650W Dysk: Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790 Obudowa: Zalman R1 Chłodzenie: SilentiumPC Fera 5 Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku. -
Przez wrobel_krk · Opublikowano
Ja kupiłem D4 razem z d3 i d2R ale D2R za bardzo rąci myszką, więcej w d3 pograłem -
Przez bourne2008 · Opublikowano
Miałem podobne obawy co do 9950X3D a okazało się, że ogarnąłem go całkiem sensownie na powietrzu (NOCTUA NH-D15). W trybie ECO to już w ogóle bajka. -
Przez sideband · Opublikowano
Gorzej jak ktoś zje ostre papryczki Od momentu kiedy wleciał transformer to najlepiej trzymać na zero. Chyba, że ktoś lubi ostrą kupę Jeżeli TAA lub inne metody wprowadzały też mydło to ciężko żeby nie było mydła już pomijam idiotyczny post procesing, który też potrafi pięknie popsuć obraz, ale niektórzy tak lubią Polecam każdemu podziałać dłużej z DLAA(nawet na presecie K), a później przeskoczyć nawet na Quality. Niektórzy twierdzą, że nowszy transformer w trybie performance generuje super obraz i jest blisko natywnej. Jak to czytam to mam wrażenie, że niektórzy mają denka od butelki na nosie
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi