Skocz do zawartości

Wymiana 8400F -> 7500X3D ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, lukadd napisał(a):

Dam locka na gpu i w twoim "normalnym" graniu nawet taki 10700k będzie na poziomie 14700k, 14900 :E a nawet i dogoni 9800X3d 8:E

Mało mnie obchodzi co tam zrobisz. Możesz nawet proca na gwarancję na zaś wysłać xD

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

no w grach multiplayer robote robi procesor. nawet w takim carx drifting jak zaladujesz sie na pelny server a masz kiepski procesor to po prostu nie pograsz, choćbyś miał 5090

Dokładnie, chyba niektórzy zapomnieli o grach multi i myślą tylko o single i suwakach max w prawo ile wlezie żeby tylko nic nie zostało niżej bo powstaje problem psychiczny :E W hunt showdown mi r5 5600 ograniczał 6950xt w 1440p dopiero po zakupie 5800x3d osiągnąłem to co chciałem czyli stałe 177kl/s bez dropów przy ekranie 180hz, jak ktoś grał czy gra w tarkvota tez wie ile znaczy jak najmocniejszy procesor nawet mając kartę ze średniej półki, podobna sytuacja jest we wspomnianym wyżej RUST ;)

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Tak tylko wrzucę, test świeży w grze online. Morda wykrzywiona, ale pokazane, że faktycznie procesor ma znaczenie.

Od 19:47 , tak w skrócie podumowianie jak ktoś by chciał posłuchać.  "Problem with ryzen "  😉

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano

No granie w multi to często inna bajka dla procesora.

Gram w Path of Exile 2 i tam przy wielkiej rozróbie mam ok 40fps a gpu jest obciążony w ok 70% :E także czekam na zen6 i kupuje coś z x3d

Opublikowano
2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Biorąc pod uwagę, od kogo jest ten film, to jakoś nie ma zaskoczenia %-)

Akurat nie znam typa. Jakiś fanboy niebieskich czy co ?:D

Btw jesli  @Pentium D twierdzi że odczucia z gry miał lepsze na i5 14600k niż na ryzneie 7 98003d to coś w tym jest. A procków testował w ostatnim miesiącu więcej niż ja przez ostanie 5 lat :hihot:.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Tak tylko wrzucę, test świeży w grze online. Morda wykrzywiona, ale pokazane, że faktycznie procesor ma znaczenie.

No widząc miniaturki i tę gębę nie jestem w stanie kliknąć "play" :rotfl2:

54 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

Akurat nie znam typa. Jakiś fanboy niebieskich czy co ?:D

Guru wallcusia i ostatnio pentiaka :E 

55 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Btw jesli  @Pentium D twierdzi że odczucia z gry miał lepsze na i5 14600k niż na ryzneie 7 98003d to coś w tym jest. A procków testował w ostatnim miesiącu więcej niż ja przez ostanie 5 lat :hihot:.

Myślę, że gdyby na AMD włączył c-state o którym piszemy w innym temacie to by miał inne odczucia :E 

Opublikowano

@Krzysiak normalny typ.

Ma sobie 9800x3d na 5.5Ghz i 6400 30-37-37

Ma sobie i9 14900k na 5.8GHz i 8000MT

Odpala grę na streamie.

Na jednym procku ma FPS 470 prawie stały

Na drugim ma 470 ze spadkami do 300

To lepsze "dowody" niż jakiekolwiek wykresy. Normalny gameplay, zero filozofii.

Przynajmniej platformy wymaksowany pod korek i widać najlepszą możliwą wydajność.

Dokładnie tak samo jak ustawiam swój sprzęt.

Na żyletki lecę pod korek ze wszystkim z tą różnicą że na końcu wrzucam GPU bootleneck na b580 xD