Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pentium D napisał(a):

Macie tutaj pokazane jak to wygląda. Od klikniecia w power do końca migania diody dram jakieś 16 sekund + do tego ładowanie systemu i się robi ze 25 sekund.

Jakoś swego czasu jeszcze na asusie mierzyłem u siebie na świeżym systemie to od power do pulpitu (nie mam hasła więc od razu on wpada) było 15-17sek.

Ale z tego co pamiętam u kumpla asrock dłużej wstawał i wstaje.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Na msi b650 gaming plus (r9 7900x) i gb b650 eagle AX (r5 7500F) po pierwszym długim treningu po złożeniu platformy i drugim jak już wbiłem profil expo, zrobiłem krzywą, włączyłem memory context restore itd za każdym razem odpalał się od strzała jak już nie grzebałem nic w biosie, na obu płytach ustawiłem jeszcze czas do następnego treningu na 250 dni bo tyle najwięcej się dało.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Pentium D napisał(a):

Ja teraz u siebie z ciekawości sprawdziłem to wyszło 16-17 sekund do ekranu logowania więc mega szybko. Na tamtym AMD to mnie uj czasem strzelał.

No to tyle samo co u mnie na asusie czy gigusiu + 7800x3d :) 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysiak napisał(a):

W każdym razie nie jest to tak uciążliwe jak piszesz, bo i na asrocku + 8400f którego mam w jednym kompie startuje szybko system.

18 sekund na asrocku u mnie, dla mnie to jest obojętne, kompa odpalam raz na dzień zwykle, czasami raz na kilka dni :E Nawet jak okazjonalnie odpalam kilka razy na dzień, obojętne.

Martwiłbym się jakby gierki gorzej chodziły, ale śmigają jak głupie, mam drugiego kompa na intelu, mam dostęp do innych kompów na Intelu i gierki latają tak jak powinny, jeśli jakaś gierka jest zwalona np. na UE i ma problemy z frametime to ma i na intelu.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
6 godzin temu, czarka89 napisał(a):

A z jakiego powodu sprzedałeś? 

dodałem cię do ankiety jako ps ;P. A tak serio kup 7500f za 500 zł i wsadź do tej płyty, a tego reklamuj dalej 9800x3d może dostaniesz teraz nowa wersje 9850x3d i pomyśl nad zmianą płyty innego producenta b850 koszt około 1000 zł.

Opublikowano
20 minut temu, lukadd napisał(a):

dla mnie to jest obojętne, kompa odpalam raz na dzień zwykle, czasami raz na kilka dni :E

Dla mnie też, bo jest podobnie w kwestii uruchomień kompa :E 

Czy to trwa 5sek krócej czy dłużej nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

na obu płytach ustawiłem jeszcze czas do następnego treningu na 250 dni bo tyle najwięcej się dało.

Memory Context Restore mam włączone ale co jakiś czas uruchamia się dłużej. Możesz napisać gdzie to ustawić?

Opublikowano

Dobrze, ze dodajecie jednostke po liczbie bo ktos niesledzący tematu moglby wziac to za konkurs w czym innym :E 

Swoja droga zastanawiam sie panowie - jak tak walczycie o te sekundy przy starcie systemu - co robicie z zaoszczedzonym czasem?

image.png.2ca8486669b5a5f0c234d802d3317fdb.png

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, naitsabest napisał(a):

Memory Context Restore mam włączone ale co jakiś czas uruchamia się dłużej. Możesz napisać gdzie to ustawić?

bezpośrednio pod opcją memory context w biosie

mowa o biosie msi, bo taki masz patrząc na sygnaturę

Opublikowano
17 minut temu, naitsabest napisał(a):

Mam dokładnie tak samo, ogólnie chyba norma, że co jakiś czas jest trochę dłuższy boot.