Skocz do zawartości

Najoszczędniejsze auta: najniższe spalanie (zużycie paliwa) jakie udało mi się uzyskać. Ranking i wyniki użytkowników

Najniższe spalanie jakie uzyskało moje auto to:  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie najniższe spalanie uzyskałeś/uzyskałaś w użytkowanym przez Ciebie samochodzie spalinowym bądź hybrydowym (z wyłączeniem PHEV)

• mniej niż 2,0 l/100 km
      2
    • 2,01 - 2,5 l/100 km
      0
    • 2,51 - 3,0 l/100 km
      1
    • 3,01 - 3,5 l/100 km
      2
    • 3,51 - 4,0 l/100 km
      4
    • 4,01 - 4,5 l/100 km
      5
    • 4,51 - 5,0 l/100 km
      4
    • 5,0 - 6,0 l/100 km
      3
    • 6,0 - 7,0 l/100 km
      2
    • 7,0 - 8,0 l/100 km
      0
    • 8,0 - 9,0 l/100 km
      0
    • 9,0 - 10,0 l/100 km
      0
    • 10,0 - 12,0 l/100 km
      1
    • wszystko wciąga (powyżej 12 l/00 km)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, DjXbeat napisał(a):

@wallec

W swojej pierwszej wiadomości o spalaniu fabii nie informowałeś, że stałeś 10minut na bramkach a to jest kluczowa informacja ;) 

Następnym razem polecam dopytać lub powstrzymać się od zbędnych komentarzy zaśmiecających wątek, bo znowu robi się rozmowa w stylu "moje mojszość jest lepsza niż Twoja twojszość".

Czasem ma wrażenie, że posty są tylko po to by się trochę "pokłócić" z nudów na home office.

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Droga z pracy do domu przez las 1.4tdi 90ps VW polo opona 215 16r rok auta 2015

Kiedyś zrobiłem 3.2 na oponach zimowych 175r ale niemam foto zrobię nowe zimą:)

Screenshot_2026-08-07-09-16-59-23_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

Edytowane przez zlotnik
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, zlotnik napisał(a):

Droga z pracy do domu przez las 1.4tdi 90ps VW polo opona 215 16r

Kiedyś zrobiłem 3.2 na oponach zimowych 175r ale niemam foto zrobię nowe zimą:)

Screenshot_2026-08-07-09-16-59-23_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

Beka, silnik, spalanie, opona i nawet ekran taki sam jak w Fabii :D

Opublikowano
4 minuty temu, wallec napisał(a):

Beka, silnik, spalanie, opona i nawet ekran taki sam jak w Fabii :D

A co to za beka ? Przecież od zawsze Fabia polo Ibiza a1 to jedne auta teraz to odkryłeś?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Następnym razem polecam dopytać 

Moja odpowiedź ukierunkowana była na Twój post, który okazał się nie kompletny także następnym razem polecam doprecyzować informacje, które chcesz przekazać. 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
10 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Moja odpowiedź ukierunkowana była na Twój post, który okazał się nie kompletny także następnym razem polecam doprecyzować informacje, które chcesz przekazać. 

Jaki niekompletny? 

Cytat

oraz autostrada A4 w tym bramki w Katowicach i Krakowie

Chyba logiczne, że pewno tam stał, do tego podał średnią prędkość a ta zawsze będzie niższa z powodu różnych czynników na drodze, korki, marudy itd.

Opublikowano
4 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Chyba logiczne, że pewno tam stał, do tego podał średnią prędkość a ta zawsze będzie niższa z powodu różnych czynników na drodze, korki, marudy itd.

Bez przesady - ja nigdy w sumie nie stoję na bramkach, bo korzystam z videotollingu i tych dwóch bramek gdzie nie trzeba płacić w okienku. Piękna sprawa. :) 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Bez przesady - ja nigdy w sumie nie stoję na bramkach, bo korzystam z videotollingu i tych dwóch bramek gdzie nie trzeba płacić w okienku. Piękna sprawa. :) 

Też z tego korzystam, ale sporo kierowców o ile nie większość stoi na tych bramkach, podobnie jak w sklepach z kasami samoobsługowymi, gdzie widzę kolejki do zwykłych kas.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Cappucino napisał(a):

Też z tego korzystam, ale sporo kierowców o ile nie większość stoi na tych bramkach, podobnie jak w sklepach z kasami samoobsługowymi, gdzie widzę kolejki do zwykłych kas.

W sumie to mnie bawi jak potem cisną, żeby nadrobić stracony czas :E 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Cappucino napisał(a):

podobnie jak w sklepach z kasami samoobsługowymi, gdzie widzę kolejki do zwykłych kas.

Nie płacą mi za bycie kasjerem, żebym sam to robił :E ludzie, szanujmy się! Na samoobsługową mogę iść, jak zakupy mi się mieszczą w dłoni, tzn poniżej 5 przedmiotów. 

Co by nie robi ot - co powiecie na temat z NAJMNIEJ oszczednymi autami? :E

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
Godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

Jaja sąz A4 pod Krakowem ja chyba tylko raz w zyciu zaplacilem ale to przy zjezdzie do Kraka i widzialem ze nie ma korkow-> czesto korki do bramek, same remonty. Zawsze omijam bramki i wjeżdżam w Katowicach nawet jak jade dalej jak Wroclaw

Tam są jaja na odcinku od Balic aż do Targowisko bo kierowcy jeżdżą 90km/h prawym jak i lewym pasem ze względu na to, że jest dużo zakorkowanych zjazdów i zwalniają na sam widok. Może to i dobrze bo wypadków b.dużo 

Opublikowano
1 godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Jaki niekompletny? 

Przecież nie było informacji czy na tych bramkach tylko zwolnił, stał czy przejechał z automatyczną płatnością. 
Dopiero jak odpisałem to uzupełnił informacje, że na bramkach stał 10minut a to zmienia postać rzeczy bo jednak 10 minutowy postój drastycznie wpłynie na średnią prędkość i mocno ją obniży.

1 godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Chyba logiczne, że pewno tam stał

Chyba logiczne, że pewno tam nie stał ma taki sam wydźwięk ;)

• Upvote 1