JohnyWol 165 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca No chyba, że teraz, po powrocie z serwisu nagle okaże się że karta już nie robi problemów i będzie działać jak należy Ze sprzętem PC wszystko jest możliwe
sideband 3 387 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Mało realne chyba, że było grzebane przy karcie tylko nic o tym nie wspomnieli
Kadajo 10 738 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Może chociaż mu PTM położyli na rdzeń ...
Doamdor 3 118 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca @Kadajo Oby śrubek nie pogubili i wszystko śrubki dobrze przykręcili. @userKAMIL Do kiedy masz gwarancję?
Grolshek 1 368 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Jak już nic nie poradzisz to może napisz do Pawła Ostrówki jaki jest problem i czy podjąłby się naprawy. Nie takie kwiatki już reanimował a i film byłby fajny. 2
sideband 3 387 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Nie po to ma gwarancję żeby płacić za naprawę i to nie mały pieniadz.
Doamdor 3 118 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 3 godziny temu, userKAMIL napisał(a): Marzec 2027 To jeszcze sporo czasu masz, żeby dowiedzieć się jaka czynność na komputerze powoduje problem z kartą graficzną. 1
Qrdello 1 265 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Jak na 90h furmarka to dziwnie niskie temperatury i obciążenie tej karty się pojawiło Takiego screena to ja w 5 minut skleję bez większego problemu
janek25 404 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca tyh tez nie wierzę w furmarka 90h poza tym furmarkem sie nie testuje Zbije to to zegar do np 1.6GHZ i gdzie tu sprawdzona stabilnosć w 2.8
userKAMIL 1 329 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Karta wróciła i na razie 48h bez problemów ale pamiętam, że po zmianie tego zasilacza i 2 tygodnie wszystko latało. Zostaje mi obserwować sytuacje. Dzięki raz jeszcze wszystkim za chęć pomocy! Przy okazji tutaj SS z tego programu wyżej co kolega podawał: Edytowane 6 Czerwca przez userKAMIL
userKAMIL 1 329 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Jeszcze ciekawostka: Na 4 str tego tematu macie SS z gpu-z i obciążenia pod Crimson Desert. Hot spot był 90 stopni a teraz 78,5. Temperatura samej karty też niższa. Myślicie, ze nałożyli nową pastę? SS poniżej po godzinie gry na Full w tych samych ustawieniach co wcześniej. Edytowane 6 Czerwca przez userKAMIL
Kadajo 10 738 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Na bank, może nawet to PTM, a nie pasta. 1
sideband 3 387 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Tak jak myślałem było grzebane i się nie przyznali. A co położyli wyjdzie z czasem.
userKAMIL 1 329 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Dziwna sytuacja dlaczego o tym nie wspomnieli jak pytałem co robili? (Tylko od razu wysłali jakieś SS o 90h stres testu) Ostatnie kilka godzin non stop karta katowana i nie pamiętam kiedy takie temperatury miałem. Przypomnę, że karta 3 lata+ ma i nigdy nic nie było tam robione. Edytowane 6 Czerwca przez userKAMIL
sideband 3 387 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Mogli ją od razu rozebrać zanim zaczęli jakiekolwiek testy.
maxmaster027 1 344 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 13 minut temu, userKAMIL napisał(a): Dziwna sytuacja dlaczego o tym nie wspomnieli jak pytałem co robili? (Tylko od razu wysłali jakieś SS o 90h stres testu) Ostatnie kilka godzin non stop karta katowana i nie pamiętam kiedy takie temperatury miałem. Przypomnę, że karta 3 lata+ ma i nigdy nic nie było tam robione. Źle nie wyglada. Ale jezeli wychodzi 5080 Super, to lepiej ja szybko sprzedaj półki cos jeszcze warta.
userKAMIL 1 329 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca 4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Źle nie wyglada. Ale jezeli wychodzi 5080 Super, to lepiej ja szybko sprzedaj półki cos jeszcze warta. Wiesz, że myślałem o tym... U mnie na lokalnych aukcjach takie używki latają 1700-2000 euro. Ludzie realnie takie kwoty chcą płacić.
maxmaster027 1 344 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca No to według mnie jest opcja. Szczególnie jak półki co karta dobrze hula. Potem moze byc znowu wiesz cos nie tak i bedzie Ci trudniej sprzedac. itp jak tam chcesz, ale opcja warta rozwazenia
lukadd 3 935 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Ten 5080S już od roku wychodzi i dalej nie może wyjść Może kiedyś wyjdzie, może nie wyjdzie, ale i tak nawet jak wyjdzie to nie przegoni wydajnościowo 4090. 2
userKAMIL 1 329 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca 3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): jak tam chcesz, ale opcja warta rozwazenia Nie chce też na maxa perfidnie kogoś wjebać na minę za 2K. XD
sideband 3 387 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) 4090 tak traci na wartości, że ponad 3letnia bez gwary w momencie kiedy 5090 jeszcze były w normalnych cenach poszła od strzała za 8k. Edytowane 6 Czerwca przez sideband
maxmaster027 1 344 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 44 minuty temu, sideband napisał(a): 4090 tak traci na wartości, że ponad 3letnia bez gwary w momencie kiedy 5090 jeszcze były w normalnych cenach poszła od strzała za 8k. A w UK sprzedawali pokoparkowe 4090tki za rownowartosc 4400zł jakos tak na pare miesiecy przed premierą blackwellek. Jak sie okazalo, że 5080 ma 16GB vram to cena poszybowala w gore
lukadd 3 935 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Tylko, że na 4090 nic się sensownie nie kopało Chyba pomyliłeś z 3090. A parę miesięcy przed premierą 5090 było już wiadome, że nvidia kończy produkcję 4090 a 5090 specem nie porywa, 5080 szczególnie słabo się zapowiada jak na nową gen i nie będzie znacznego odskoku więc 4090 dalej trzymały cenę Edytowane 6 Czerwca przez lukadd
sideband 3 387 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 26 minut temu, maxmaster027 napisał(a): A w UK sprzedawali pokoparkowe 4090tki za rownowartosc 4400zł jakos tak na pare miesiecy przed premierą blackwellek. Jak sie okazalo, że 5080 ma 16GB vram to cena poszybowala w gore Jak weszła 4090 na rynek skończyło się kopanie na GPU. Poza tym 4090 nie ma dobrej wydajności w kopaniu - zbyt niska przepustowość.
Rekomendowane odpowiedzi