Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, AudRob napisał(a):

Właściciel też testował , podobno parę dni chodziła ok , ale i tak był  czarny ekran po jakimś czasie.

Więc sprzedający wiedział o problemie, że nadal występuje .

Odpusc mu, pan prawnik ma problem z logicznym mysleniem dzisiaj.

Forum sie rozkreca widze, trzeba sie adminow spytac czy w dziale handlu mozna tez "sprawne" produkty oglaszac ;) 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

serwis testował u siebie i nie było takiego objawu jak u OP. Jak pisałem - zarówno prawnie jak i etycznie zrobił właściwie.

Jak serwisy testują , to każdy wie.

Sam nie przetestujesz , to się prawdy nie dowiesz, co koledzy z forum mu doradzali.

Opublikowano

Takie resety z pały miałem na niestabilnym cpu/ram.

wentyle budy lecą na 100% bo kontroler przestaje dostawać sygnał z mobo i kręci na fulla

kazdy z was może zasymulować coś takiego, najłatwiej przez zacieśnienie trfc i w Windows musicie wyłączyć „automatyczne raportowanie błędu” i restart żeby nie waliło blue screena tylko wejdzie w czarny ekran

O i jeszcze seasinic focus gold 550w tak mi odcinał kompa jak zapodałem mu 2080ti na ~300w

Opublikowano
13 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Forum sie rozkreca widze, trzeba sie adminow spytac czy w dziale handlu mozna tez "sprawne" produkty oglaszac ;) 

Opinię reprezentanta moderacji na ten temat już mamy.
userKAMIL.png.44b8fa3019186a7338c4c74d36f11034.png
Kadajo.png.551963caca38c1fc79d6ea514cd91d50.png
Znowu Pan Mateoo jako reprezentant administracji też nie widzi problemu patrząc po jego postach.

admin3.png.137106bb0d4b78aebff28a49bb15a947.png

Sorry Panowie, jak was lubię i szanuję, to tutaj podpadziocha straszna.
Rozumiem walczyć z korporacjami stosując smart shopping, spryt, okazje cenowe, jawnie mówić o marketingowej papce, pułapkach na konsumentów, sztucznym windowaniu cen.
Nigdy jednak nie będzie mojej aprobaty na walkę z innymi ludźmi pakując ich na minę. To już nie istotne czy karta jest niesprawna czy jednak sprawna.
Chodzi o fakt, że wedle autora jego karta jest niesprawna i z premedytacją wystawia ją jako sprawną, a wy nie dość, że nie widzicie w tym żadnego problemu, to jeszcze jeden z was sam jawnie pisze (jak wyżej), że sam by zrobił tak samo, bo w przypadku gdy przyczyną jest karta problem będzie miał z głowy :E 

Nie dziwcie się, że ja, @sideband , @caleb59 , @dawidoxx , @Grolshek , @ODIN85 , @Fenrir_14 , @oldfashioned czy nawet @AudRob podnosimy larum i widzimy w tym problem.   

Na przykładzie ostatnich moich perypetii z monitorem i jego wadliwą matrycą - sytuacja teoretyczna - gdybym po miesiącu dostał monitor w tym samym stanie (z wadą) oraz kwitkiem z serwisu "Wszystko OK" i z bezradności aby pozbyć się "śmierdzącego jajka" wystawiłbym go na sprzedaż pisząc "Stan igła sprawny 100%", to też poklepalibyście mnie po pleckach oznajmiając, iż dobrze robię i sami byście postąpili lustrzanie? Moralność tutaj nie kuleje... ona straciła obie nogi w wypadku tramwajowym.
Powinniście uderzyć się w pierś i przyznać się do błędu. Bo ten błędów nie robi i się nie myli co nic nie robi. Miłego poniedziałku.

• Like 3
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

A może by tak się wstrzymać z sądem kapturowym na jakieś 2-3 tyg i zapytać OP czy Chińczyk zgłaszał jakiekolwiek problemy??? Życie samo zweryfikuje kto w tym sporze miał rację.

Wg waszej logiki: coś mi się dzieje z kompem. Nawet nie wiadomo czy to wirusy, a może gdzieś coś na płycie głównej, ale... NIE WOLNO MI ABSOLUTNIE nic sprzedać: ani RAM, ani GPU ani CPU no bo każda z tych rzeczy może być wadliwa? A i zupełnie nieważne, że część jest na gwarancji...

Jezu.... Rozumiem jeszcze jakby to nie było na gwarancji, ale przecież jest! Miałem sytuację 5 lat temu z amplitunerem, że tylko i wyłącznie (prawdopodobnie?) w mojej konfiguracji miałem problem, że tylko i wyłącznie ze źródła PC obraz mi się rozłączał. 2 lata się męczyłem. Pytałem po forach. Nic nie dało się zrobić. Sprzedałem. Miałem o tym pisać? Nikt nie skomentował mojego argumentu, że jeśli się opisze cokolwiek dokładnie i napisze "być może" dla 99,9% ludzi oznacza to "na pewno"... Więc nie opisałem tego. Po miesiącu super pozytyw, że to najlepszy amplituner na świecie... A i dodam, że był już poza gwarancją... A jak teraz ostatnio miałem problemy z USB i HDMI i Ai mi doradziła ferryty (co w 100% rozwiązało problem) to myślę, że z tym apmli było to samo....

Podsumowując: ktoś sprzedaje GPU na GWARANCJI, po testach w serwisie, nie wiadomo co powodowało ten czarny ekran, a wy uważacie, że powinien o tym pisać. A co najlepsze kupcem jest Azjata który kupił to do zastosowań komercyjnych i rozbierze... No nie... Takie myślenie zerojedynkowe obecne na forach i u większości ludzi. Albo scam i sprzedaje się całkowicie uszkodzone z pełną premedytacją rzeczy (co oczywiście potępiam i nigdy tak nie zrobiłem) albo bycie świętszym od papieża.... A jak już wchodzi jakakolwiek szarość to OP wrzucić do jednego worka do ludzi z pierwszej opcji...

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

byle tylko się wybielić że nie wcisnał komuś bubla.. 

Ja mam chłopie wywalone na Ciebie, jakieś wybielanie czy cokolwiek innego. XD

4 godziny temu, hubio napisał(a):

@userKAMIL proponuję Ci, żebyś nie kupował nowej karty, przynajmniej teraz tylko postawił od nowa kompa... Ja bym na twoim miejscu kupił nową płytę główną, wziął tylko RAM i dyski z tego co masz, dokupił nowe GPU i postawił ponownie windowsa. Kupiłbym też nowy zasilacz. 

Na ten moment mam RTX 2070 super i G-force now. Na tym zamierzam wakacje przelecieć i następnie kupić 5090. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

A co najlepsze kupcem jest Azjata który kupił to do zastosowań komercyjnych i rozbierze...

Nie, nigdzie userKamil nic takiego nie napisał. Wiadomo tyle, że kupiec ma więcej tych RTX4090 i je łączy w jeden sprzęt. Z tym rozbieraniem na części to sobie dopowiedzieliście.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, wamak napisał(a):

Nie, nigdzie userKamil nic takiego nie napisał. Wiadomo tyle, że kupiec ma więcej tych RTX4090 i je łączy w jeden sprzęt. Z tym rozbieraniem na części to sobie dopowiedzieliście.

Tak. Zaraz będzie gadka, że kupcowi pewnie chodziło o sam radiator. Zdemontuje sam radiator, a reszta to jest drugi albo trzeci plan xD

Opublikowano
Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

czy nawet @AudRob

Co to znaczy czy nawet, w tym wypadku każdy zdrowo myślący człowiek , który szanuje drugiego , w tych sprawach musi być solidarny.

Nikt by nie chciał wydać 8k+ , zresztą nieważne nawet 1k na zakup czegoś , co nie jest pewne😊

5 minut temu, wamak napisał(a):

Chłopie za 2k euro nikt nie kupuje niepewnego sprzętu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, AudRob napisał(a):

Co to znaczy czy nawet, w tym wypadku każdy zdrowo myślący człowiek , który szanuje drugiego , w tych sprawach musi być solidarny.

Nikt by nie chciał wydać 8k+ , zresztą nieważne nawet 1k na zakup czegoś , co nie jest pewne😊

Chłopie za 2k euro nikt nie kupuje niepewnego sprzętu.

Jasne. W pełni z Tobą się zgadzam i szanuję Cię, że od zawsze stajesz po stronie innych ludzi w takich sporach.

Tak na marginesie, jak sprzedawałem swojego PNY 5070 Ti to wcześniej uzyskałem informację od PNY, że gwarancja jest transferowalna i nabywca na podstawie FV może przez cały okres 3 lat skorzystać z gwarancji bezpośrednio u PNY. Nie wpakowałbym nikogo na minę ;)

Wrzuciłem nawet screena z maila od PNY na forum jako dowód.

Edytowane przez Lameismyname
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ja mam chłopie wywalone na Ciebie, jakieś wybielanie czy cokolwiek innego. XD

Na ten moment mam RTX 2070 super i G-force now. Na tym zamierzam wakacje przelecieć i następnie kupić 5090. 

Oszust zawsze bedzie kręcił,  ale czego oczekiwać po gościu który masowo handlował wspoldzielonymi kontami z grami na allegro :) 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Tak na marginesie, jak sprzedawałem swojego PNY 5070 Ti to wcześniej uzyskałem informację od PNY, że gwarancja jest transferowalna i nabywca na podstawie FV może przez cały okres 3 lat skorzystać z gwarancji bezpośrednio u PNY. Nie wpakowałbym nikogo na minę ;)

Widzisz dużo rzeczy kupuję na Amazon , kartę też kiedyś kupiłem .

Wiesz  na Amazon jest tak , że przy zgłoszeniu proszą Ciebie o maila , potem dostajesz kod który musisz zatwierdzić.

Dopiero zgłoszenie przechodzi dalej i w tym jest problem.

No chyba że komuś dasz dostęp do swego konta , wtedy ok.

Ale i tak nie do końca , bo jak serwis np. karty nie naprawi , i będzie chciał ci zwrócić kasę i tak wpłynie na twoje konto , które zostało podane przy zakupie.😉

Opublikowano

@AudRob Tak, wiem jak działa amazon, dlatego pytałem bezpośrednio PNY. Jak ktoś kupił tego PNY i ma moją fakturę, to przez cały 3 letni okres gwarancji może skorzystać z gwarancji bez mojego udziału - kontaktując się z PNY. Sam amazon ma niestety takie zawiłości jak piszesz i nie podoba mi się ich praktyka tak szczerze.

• Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dalej handluje tylko na szersza skale. Allegro to kropla w morzu. 🤷

No to jak interes kwitnie, to i karta 5090 nie powinna być problemem:D

1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Sam amazon ma niestety takie zawiłości jak piszesz i nie podoba mi się ich praktyka tak szczerze.

No właśnie .😊

1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Jak ktoś kupił tego PNY i ma moją fakturę, to przez cały 3 letni okres gwarancji może skorzystać z gwarancji bez mojego udziału

To chyba że da się ominąć Amazon , dobrze że PNY się na to zgadza.

Bo np. w Asus zapomnij o takich praktykach .😉

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, AudRob napisał(a):

No to jak interes kwitnie, to i karta 5090 nie powinna być problemem:D

Wielkim nie jest ale mam ostatnio wydatki. Auto zmieniłem zaraz wyjazdy wakacyjne etc. Musze poczekać do tego września. 

Opublikowano
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Jeszcze jako ciekawostka zdarza się teraz po sprzedaży już karty, że odpalam kompa i wentyle na full/czarny ekran. Po chwili dopiero komp startuje. Raz jest to killa sekund a raz minuta czy dwie. 🤷

Zara, zara. Chyba pan coś kręcisz. Wcześniej zarzekałeś się, że tygodniami RTX 2070 w kompie na wymiance siedział i nie było żadnego problemu, afera wystrzeliła i nagle dzisiaj wentyle na full/czarny ekran?

hmmm-thinking.gif

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Zara, zara. Chyba pan coś kręcisz. Wcześniej zarzekałeś się, że tygodniami RTX 2070 w kompie na wymiance siedział i nie było żadnego problemu, afera wystrzeliła i nagle dzisiaj wentyle na full/czarny ekran?

hmmm-thinking.gif

Nie, dalej nic takiego nie wyskakuje podczas grania. Zdarzyło to się przy uruchomieniu kompa. Widać wyraźnie na filmie, że nie ma w środku tego RTX. 
Aferę to Ty teraz z tyłka kręcisz. XD

Edytowane przez userKAMIL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...