Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fifa już się nie kryje, że jest skorumpowana, a łysy to śliski typ. Coś czuję, że sędzia w meczy hamburgerów pokaże czerwoną kartkę lub podyktuje karniaczka dla gospodarzy. Jak Belgia nie zagra na 100% to przegrają.

Opublikowano
W dniu 3.07.2026 o 14:54, Liber8 napisał(a):

3 drużyny z Afryki wyeliminowane przez 3 drużyny z Europy w 86 minucie. Pechowa minuta dla kontynentu afrykańskiego :D 

Mówisz że Maroko albo Francja strzeli zwycięskiego gola w 86 minucie? :cool:

Opublikowano

Ja się dziwie, że Ameryka nie weszła od razu do finału jakimś draftem czy czymś, jako gospodarz powinni. To co się wydarzyło tylko potwierdza, że Łysy z Fifa ma mniej honoru niż Łysy z Brazzers

Opublikowano (edytowane)

Drukowanie w meczu Egiptu z Argentyną ciąg dalszy:

Tłumaczyli bramkę Argentyny(podobna sytuacja jak z nieuznaną bramką dla Egiptu), że Austriacy mieli dużo czasu na zatrzymanie akcji, ba Argentyna w meczu z Egiptem miała go jeszcze więcej- faul był na wysokości pola karnego przeciwnika ale i tak nie uznali bramki Egiptowi ale Argentynie już tak.
Fifa wdraża wytyczne, które raz są stosowane, a raz nie. Do tego to trzymanie przed polem karnym jak i w polu karnym było faulem. Powinien być karny. O tym też mówią przepisy.

https://sport.tvp.pl/94232747/ms-2026-rafal-rostkowski-egiptowi-w-meczu-z-argentyna-nalezal-sie-rzut-karny-wideo

https://www.facebook.com/watch/?v=974652625606899

edit:
Jednemu można innemu nie:

Francja idąc za przykładem USA postanowiła odwołać się od żółtej kartki pokazanej Olise w meczu z Paragwajem. Skrzydłowy został wtedy niesłusznie ukarany, bo sędzia nabrał się na symulkę rywala

FIFA postanowiła jednak ODRZUCIĆ odwołanie Francuzów. Kartka została utrzymana, więc jeśli Olise zobaczy teraz "żółtko" w meczu z Marokiem, to straci możliwość gry w półfinale mundialu

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
9 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Fifa wdraża wytyczne, które raz są stosowane, a raz nie. Do tego to trzymanie przed polem karnym jak i w polu karnym było faulem. Powinien być karny. O tym też mówią przepisy.

https://sport.tvp.pl/94232747/ms-2026-rafal-rostkowski-egiptowi-w-meczu-z-argentyna-nalezal-sie-rzut-karny-wideo

Tylko o to chodzi, że tam chyba nie było kontaktu... Dosłownie minimetry dzieliły... Ludzie się śmieją, że i piłkarzom tak jak piłkom trzeba wszczepiać chipy... :) Oglądałem te powtórki i też mi się wydawało, że nie było kontaktu i dlatego VARowcy tego nie uznali...

Ja tam się cieszę jak i miliony graczy na całym świecie bo ludzie globalnie postawili miliony na Argentynę i by wszystko stracili.. Tylko buki by były zarobione.... Ale nawet to zakładając to i tak mogłoby być 2:2, dogrywka i na bank by Arg ogarnęła w dogrywce bo już od 1:2 to wstąpiło coś niesamowitego w zespół z Argentyny.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, hubio napisał(a):

Tylko o to chodzi, że tam chyba nie było kontaktu... Dosłownie minimetry dzieliły

Mowa o trzymaniu przed polem i w polu karnym, jak i anulowaniu bramki gdzie ta sama sytuacja była w innym meczu i tam uznano, do tego po meczu Colina twierdził, że Austriacy mieli wystarczająco czasu na zatrzymanie akcji. Faulu na Salahu nie było. 
O tym wszystkim mówi były sędzia. 

Ja nie obstawiam kasy, więc mnie to rybka, kto wygrywa. Ja widzę błędy i brak konsekwencji w sędziowaniu, interpretacja przepisów zależy od drużyny i sędziego. 
Sam byłem blisko zostania sędzią, robiłem kursy, jeździłem na mecze i sędziowałem. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Francja - Hiszpania obstawiłem Hiszpanów i pykło. Anglia - Argentyna obstawiam angoli bo za dużo kontrowersji z tą Argentyną a za Autessim jakoś nigdy nie przepadałem. Obstawiam, że ze 4 bramki będą bez karnych.

Też liczę na Anglię, mimo że nie jestem ich fanem, a Francja mam nadzieję że wygra o 3 miejsce z Argentyną. 

Opublikowano

Wolę finał Anglia - Hiszpania. Ciekawe czy mecz nie zostanie ustawiony pod finał Messi - Yamal. Nie przepadam za wyspiarzami ale Argentyna jakoś mnie nie przekonała na tej imprezie, czuć było lekki smrodek. Szczególnie brak kartki na Messiego w pierwszym meczu.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Liber8 napisał(a):

I mamy koniec, Argentyna w finale :D 

Najgorsze że zasłużenie. To co Tuchel odstawił to sabotaż. A finał puszczę sobie na lapku bez komentarza i bez zbytniego zainteresowania bo nie mam ochoty słuchać wycia Yamal-Messi.

Edytowane przez Grolshek
  • Like 1