Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 794
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
8 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

3 morderców powinno grzać puchę dożywotnio a oni sobie posiedzą w poprawczaku kilka lat i będą mieli CZYSTĄ kartotekę.

Coraz bardziej pobłażają tym Ukraińcom! A nie, czekaj... :E 

Opublikowano (edytowane)

@Kris194 nie masz chyba pojęcia jak niektórzy mają zrytą psychę i co ich kręci i co oglądają... A często po substancjach... Nikt normalny takiego czegoś nie zrobi. Powinno się ich prewencyjnie mocno monitorować ale jak jest ogarnięty policjant to po cichu to zrobi, a jak nie... To nie... Bo nie ma na to procedur. I oby następnym razem nie było gorzej w sensie, że nie szczeniaki tylko wiadomo co mam na myśli, ale nawet nie chcę tego pisać.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
5 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jaką trzeba być ku... żeby coś takiego zrobić. Nie ma chyba w języku polskim wystarczająco obelżywych słów, żeby to opisać.

Złapać takiego degenerata i zrobić mu dokładnie to samo i webać to jakiegoś kamieniołomu do końca życia, takiemu delikwentowi żadna resocjalizacja( o ile w ogóle by poszedł siedzieć jak go złapią, ale to Polska to dostanie zawiasy i będzie dalej chodził po ulicy aż okaleczy jakiegoś człowieka) i później się wszyscy będą dziwić gdzie system zawiódł... borok rozum.

Opublikowano

K. prawdopodobnie z Ukrainy staranowała wózek z dziećmi i uciekła:

https://www.facebook.com/Fakty.TVN/videos/policjanci-z-wrocławia-szukają-rowerzysty-który-na-przejściu-dla-pieszych-potrąc/1045869498363332/

Sami Ukraińcy powinni go wydać bo takie gnidy nakręcają właśnie dużą niechęć.

Pomijam fakt, że generalnie ci wszyscy kurierzy na rowerach najczęściej imigranci jeżdżą za szybko po chodnikach co sam wiele razy widziałem i sam 2 razy nie wpadłem pod takiego debila!!!

Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

https://www.facebook.com/Fakty.TVN/videos/policjanci-z-wrocławia-szukają-rowerzysty-który-na-przejściu-dla-pieszych-potrąc/1045869498363332/

Pomijam fakt, że generalnie ci wszyscy kurierzy na rowerach najczęściej imigranci jeżdżą za szybko po chodnikach co sam wiele razy widziałem i sam 2 razy nie wpadłem pod takiego debila!!!

Widzę, że macie podobną plagę k na rowerach. U mnie jeżdżą fatbike'ami, bo to tanie jest i robią za gangusów. Wiele przypadków było, gdzie starszych ludzi nogami pchali, jadąc na rowerze. A to zapiernicza niesamowicie.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, hubio napisał(a):

Skąd info że to Ukrainiec? Z komentarzy na fb?  Pomijając fakt że to było 4 miesiące temu :E czemu oni nie publikują takich rzeczy od razu? Ktoś będzie pamiętał po 4 miesiącach że ktoś jakąś babę potrącił? A takie sytuacje się zdarzają dość często... "prosimy o kontakt osoby które 3-4 albo i nawet 6 miesięcy temu byli świadkami zdarzenia... " 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

@AndrzejTrg z TVN :) Tzn TVN powiedziało, że imigrant... Ale z uwagi na to jak koleś wygląda na zdjęciu odpadają muslimy, a najwięcej w tej kurierce pracuje Ukraińców. A nie opublikowali od razu ponieważ policja szukała na własną rękę. Myślę, że Ukrainiec uciekł z Polski po tym i nie mogą go namierzyć.

To zawsze jest standardowa procedura - policja szuka operacyjnie i dopiero jak nie znajdzie publikuje się zdjęcia.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

No po tym zdjęciu tyle widać że hej :) imigrant to jest dość duże określenie tak że może to być też obywatel Białorusi, Gruzji, Mołdawii, Uzbekistanu. Już tam walić narodowość, ale przecież takie odwlekanie podawania wizerunku tylko daje szanse na ucieczkę takiemu delikwentowi... Moim zdaniem gdyby od razu podali wizerunek, zainteresowali by się tymi dostawcami od razu, to typ by już dawno odpowiadał za swoje czyny, a tak teraz szukają igły w stogu siana :) 

Opublikowano

Statystycznie to wiesz co możesz :) 

Okaże się że to faktycznie Ukrainiec spoko, ale widzę że u Ciebie panuje zasada, imigrant coś przeskrobał to jest to na 100% Ukrainiec... z takim podejściem nie ma co nawet podejmować jakiejkolwiek dyskusji.  

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubio napisał(a):

@AndrzejTrg nie, nie mam takiej zasady. Bronię przecież Ukraińców w każdym temacie. Ale to nie oznacza, że mam nie reagować na to co sami robią. Faktycznie nie mam pewności... Poczekajmy. Więc zmieniam swoje wcześniejsze wpisy na status: "w zawieszeniu"...

https://wiadomosci.wp.pl/krakow/wyzywal-ukraincow-na-ulicy-decyzja-agresora-zszokowala-policje-7316230207621184a

ukraińcy traktowani jak szlachta widzę. Zwyzwyał ukraińców, zatrzymany, szybko postawione zarzuty. Codziennie pijaczki: polacy, ukraincy, inni nie wiadomo jakiej rasy chodzą po ulicach i wyzywają przypadkowych ludzi i git. Chyba że ukraińca obrazi to od razu jak za prezydenta :E kręcenie bata przez państwo polskie na samo siebie. Jak wszyscy są równi to może równie trzeba tępić chołotę nie patrząc jakieś narodowości jest ofiara? Chyba że to naród wybrany v2

Dajmy chociaż na przykład bekacza wrocławiskiego - sprawdziłem dokładnie kiedy "grasował": 2018-2020 - pluł, zaczepiał, bekał i wyzywał głównie kobiety we wroclawiu przez 2 lata - NIKT go w praktyce nie ścigał - sam widzialem go w tamtym czasie bardzo często w samym centrum miasta, dosłownie 1 dzień by wystarczył aby go złapać. W końcu gdzieś w 2020r go już załapali i dostał 60h prac społecznych (XD) i dziękujemy. Dobrze, że nie złapali go w 2026 bo dostałby 3 lata więzienia za ukraińca. Albo inny menel z 2023-2024 roku chodził ze zgnitą ręką i celowo atakował ludzi, dotykał ich krzyczac że ma HIV. Też zajęło im z rok żeby go złapać gdzie codziennie pojawiał się w tych samych miejscach.

To w końcu łapiemy wszystkich czy oddzielny KK za znieważenie ukraińca jest?

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

@Fatality przepisy są dla wszystkich. Jak cię obrazi Polak to też możesz złożyć doniesienie. A w tym wypadku sprawca sam się zgłosił bo mu było wstyd bo poszło to w net.

Jakbyś nagrał kogokolwiek kto cię wyzywa - Polaka, Ukraińca wszystko jedno kogo i to by poszło w net to też może by się sam zgłosił. Więc tu nie było wielkiej akcji poszukiwawczej  z użyciem psów tropiących :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

A ktos tu pisal ze ukraincy popełniają mniej przestępstw od polakow.I ze takie sa statystyki z komendy policji. No to moja dziewczyne chciała oszukac ukrainka a policjantka wzięła tylko jej numer telefonu jakby cos z tego bylo. Czy to idzie w statystyke?? :hihot:

Edytowane przez janek25
Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/informacje/tu-stolica/brutalny-atak-na-budowie-para-pobita-do-nieprzytomnosci/xywyxtq,30bc1058

"44-letni obywatel Ukrainy został tymczasowo aresztowany po brutalnym pobiciu swoich współpracowników na terenie budowy w Janówku Pierwszym. Według ustaleń policji napastnik uderzał kobietę i mężczyznę metalową rurką, doprowadzając ich do utraty przytomności."

To się saszka wkur... zdenerwował. Od razu wysłać na front, nawet niech mu tą rurkę oddadzą do obrony.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.08.2026 o 23:30, janek25 napisał(a):

A ktos tu pisal ze ukraincy popełniają mniej przestępstw od polakow.I ze takie sa statystyki z komendy policji

Liczby za 2025 rok pokazują, że wskaźnik przestępczości wśród Polaków wynosił około 20 na 1000 osób (37,24 mln ludności i 800 446 przestępstw), a wśród obywateli Ukrainy było to 10 na 1000 osób (ok. 1,68 mln ludności w Polsce i 17 027 przestępstw). Polacy popełniają przestępstwa częściej.

¯\_(ツ)_/¯ 

W dniu 8.08.2026 o 23:30, janek25 napisał(a):

No to moja dziewczyne chciała oszukac ukrainka a policjantka wzięła tylko jej numer telefonu jakby cos z tego bylo. Czy to idzie w statystyke?? :hihot:

A czy złożyła oficjalnie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa?

7 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

To się saszka wkur... zdenerwował. 

No to teraz pytanie - czy my takiego oszołoma powinniśmy utrzymywać? Nie da się go jakoś deportowac do zk na Ukrainie albo na front? 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

No to teraz pytanie - czy my takiego oszołoma powinniśmy utrzymywać? Nie da się go jakoś deportowac do zk na Ukrainie albo na front? 

Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa, ale powinien być od razu odesłany pod granicę i bracia z UA już by się nim zajęli. Przecież taki hardy do boju jest, a każdych "wojaków" potrzebują.