Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, huudyy napisał(a):

A czy złożyła oficjalnie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa?

Baba mie przyjela.Wziela tylko nr telefonu,,jakby cos z tego bylo " a bedzie bo innych oszukaja. Moze będzie jeszcze świadkiem i do warszawy bedzie musiała jechać.Taka nasza Policja pomocna.Trudno powiedzieć czy fałszowanie czy to lenistwo.Stswiam na go drugie

• Odpowiedzi 759
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie lenistwo i możesz złożyć na to skargę bądź zgłosić listownie zawiadomienie, z adresem zwrotnym do siebie - wtedy będą zmuszeni do podjęcia jakichkolwiek działań.

Pani policjantka w zasadzie spuściła twoją kobitę na drzewo - przykre, ale niestety takie mamy realia w polskim piekiełku.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Ja nie moge bo to nie moja sprawa. Ja bym to olał

Teraz w nagrode za 3 lata dostanie wyjazd do warszawy i będzie się gimnastykować jak to było 3 lata temu.

W Chojnicach doszło do incydentu z udziałem obcokrajowca i dzieci na placu zabaw przy ul. Lichnowskiej 21, co wywołało duże poruszenie medialne i społeczne. [1]

Kluczowe fakty o zdarzeniu:

Przebieg: 14 września 2025 roku dwie dziewczynki (w wieku 11 i 12 lat) bawiły się na trzepaku. Podszedł do nich ciemnoskóry mężczyzna, złapał jedną z nich za rękę i pocałował w policzek. [1, 2]

Decyzja prokuratury: Policja prowadziła śledztwo z art. 200 §1 Kodeksu karnego (dotyczące doprowadzenia małoletniej poniżej 15 roku życia do innej czynności seksualnej). 9 października 2025 roku Prokuratura Rejonowa w Chojnicach umorzyła postępowanie, uznając, że zachowanie to nie wyczerpywało znamion czynu zabronionego. [1]

Zwrot w sprawie: Po nagłośnieniu sprawy w mediach społecznościowych i złożeniu oficjalnego zażalenia przez matkę dziewczynki, 20 października 2025 roku śledczy uwzględnili protest i nakazali policji dalsze prowadzenie postępowania

Acha jakby ktos myślał ze nie jest mozliwe sfałszowanie

Opublikowano
57 minut temu, janek25 napisał(a):

Baba mie przyjela.Wziela tylko nr telefonu,,jakby cos z tego bylo " a bedzie bo innych oszukaja. Moze będzie jeszcze świadkiem i do warszawy bedzie musiała jechać.Taka nasza Policja pomocna.Trudno powiedzieć czy fałszowanie czy to lenistwo.Stswiam na go drugie

Nie będzie musiała, bo policja przesłucha ją w jej komendzie rejonowej. 

Byłem świadkiem przestępstwa popełnionego w Szczecinie i zeznawałem w Poznaniu 2km od domu. 

Co do tego, że policja zbywa poszkodowanych to nic nowego. Mnie próbowali zbyć jak zostałem oszukany przez OLX. Debil nieudolnie próbował mi wcisnąć, że to jest sprawa cywilna i że mam się udać z tym do sądu :E

Z innej beczki: https://wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198072,32959944,sad-zdecydowal-ws-zakazu-wjazdu-do-schengen-dla-patostreamera.html#s=BoxPWDImg1

Nie rozumiem dlaczego takie złamasy dostają bana tylko na 10 lat. Jeśli gość jest dorosły, jest patusem i notorycznie łamał prawo w naszym kraju to nie widzę powodu dla którego za 10 lat miałby się zachowywać inaczej. Teraz będzie obrażać Polskę w socjalkach, będzie nas wyzywać a za te 8 lat wróci tutaj i znowu będzie robić syf. 

Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Nie będzie musiała, bo policja przesłucha ją w jej komendzie rejonowej. 

Nieprawda,jakby była sprawa sądowa to moze jechać jako świadek ,to juz tylko decyzja sedzego a nie tylko ze operuje na papierach.

Poza tym watpie czy to było przesłuchanie.Raczej jakaś notka

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie rozumiem dlaczego takie złamasy dostają bana tylko na 10 lat. Jeśli gość jest dorosły, jest patusem i notorycznie łamał prawo w naszym kraju to nie widzę powodu dla którego za 10 lat miałby się zachowywać inaczej.

Ja w szoku jestem, że AŻ 10 lat dostał, i to na całe Schengen, a nie tylko Polskę - jak dla mnie kara jak najbardziej adekwatna, surowa, acz zasłużona.

52 minuty temu, janek25 napisał(a):

Acha jakby ktos myślał ze nie jest mozliwe sfałszowanie

Ale jakie sfałszowanie :E tutaj nie było żadnego fałszerstwa, tylko beztroskie podejście prokuratury do sytuacji, a że opinia publiczna się rozpaliła, to nagle służby zmieniły zdanie. Okropne to jest, że jeśli chce się wskórać coś w tym kraju, to trzeba robić gównoburzę we wszystkich mediach, krzyczeć ile sił w płucach, bo żadne inne argumenty nie trafiają...

Opublikowano
6 minut temu, janek25 napisał(a):

Nieprawda,jakby była sprawa sądowa to moze jechać jako świadek ,to juz tylko decyzja sedzego a nie tylko ze operuje na papierach.

Poza tym watpie czy to było przesłuchanie.Raczej jakaś notka

Nie nieprawda, tylko pisałeś o policji, nie pisałeś niczego o sądach i nie wynikało to z kontekstu. 

Oczywiście, że może zostać wezwana do sądu jako świadek ale po kolei, najpierw sprawą musi się zająć policja. 

Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Ja w szoku jestem, że AŻ 10 lat dostał, i to na całe Schengen, a nie tylko Polskę - jak dla mnie kara jak najbardziej adekwatna, surowa, acz zasłużona.

Zasłużona ale za niska. Moim zdaniem nie ma sensu dawać 10 lat, w takiej sytuacji dożywocie ma większy sens bo szansa, że taki patus się zmieni jest nikła.