Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, kubon napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-zotac-geforce-rtx-5070-ti-solid-sff-oc-16gb-gddr7-256bi-18737755449

Masz jako-takie chlodzenie z 5lat gwarancji w niezłej jak na dzisiaj cenie

o fajnie że tam jest wtyczka na 2 kable  więc bez problemu bym mógł podpiąć 2x 8pin a nie jak przy asusie na 3 . Jeszcze zastanawiam się nad https://pl-store.msi.com/products/geforce-rtx-5070-ti-16g-gaming-trio-oc?variant=52559451586903 ale tam też wtyczka z rozgałęzieniem na 3 ;/  Więc chyba ten zotac będzie trzeba wybrać jeszcze poczytam co ludzie o nim piszą

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, janek25 napisał(a):

Sprawdz czy na tych 2 kablach nie ma rozgaleznika. Skoro msi robi mniej decybeli to jest lepsza.Wyglad to nie wszystko. Widocznie jakosc radiatora lub wentylatora kuleje

tak to dokładnie wygląda  lecą 2x8pin bezpośrednio a każdy z 2 kabli ma jeszcze swój rozgałęźnik 

gpam7ho.png

czyli 

SQ3zcPe.png

więc 1 kabel musiałby być podłączony do 2 wtyczek. Ale powinien sobie dać radę 

ZeN1oGp.png

Edytowane przez wowo470
Opublikowano (edytowane)

Ale dla czego spamujecie temat, gdzie są proste pytania odnośnie GPU? :E 

Dawać, spamować do tematu o upalonych prockach, procków upalonych nie ma żadnych aktualnie od dłuższego czasu, a temat trzeba podtrzymać przy życiu :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
6 godzin temu, janek25 napisał(a):

Dyskwalifikacja to dyskwalifikacja chyba ze lubisz sobie popilolić

@wowo470

MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio  wez sobie oblukaj.Moze być jednak cichsza niz zotac

https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-5070-ti-amp-extreme/40.html

tu test z oc + ktory ma rurke wiecej.Niewyglada ale decybele to decybele

Gaming Trio jest w moich warunkach obudowy bardzo cicha. Po UV karta obraca się praktycznie zawsze w przedziale 30-40% rpm. Temperatury są przy tym też zupełnie OK - na profilu pod większość gier, czyli uv na 0,85mV@2800Mhz mam 58-60C. W grach gdzie potrzeba więcej FPS - wiele takich nie ma ale jednak - mam profil O/C 0,98mV@3200Mhz i vram na 17000Mhz. Wtedy maks co widziałem to 66C przy 45% rpm. Karta pionowo - phanteks NV5.

Opublikowano (edytowane)

A na ich sklepie czyli

https://pl-store.msi.com/products/geforce-rtx-5070-ti-16g-gaming-trio-oc?variant=52559451586903&srsltid=AfmBOop0PzdM60bNuBF9UqM01kXMXlIipAYUfo0C6ouD1uLP0V-3MvPjdt0

Ktoś kupował?  Bo trochę dziwne że nie ma tam zadnych ocen ani recenzji  jak na sklep w ktorym ta karta jest w niższej cenie niż w innych sklepach i trochę mnie to dziwi...

Edytowane przez wowo470
Opublikowano
5 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@wowo470Wydajesz 5k, to doloz 150zl do porzadnego kabla od Seasonic. Lubisz zapach palonego plastiku? Kombinuj dalej. %-) 

Akurat nie rtx, ale w jednym kompie leci u mnie od 1.5 roku 6950xt 3x8pin swoje lubiący wciągnąć wpięty w pod jeden kabel i drugi z rozgałęzieniem, nic się nie dzieje ;) No chyba że przejściówki od nv słabej jakości, to ok (nie śledzę tematu aż tak dogłębnie).

Opublikowano (edytowane)

Ale tutaj będzie podlaczone wszystko na rozdzielaczu dołączonym do karty z kablami nie jakiegoś no name zasilacza + ta karta ma TDP 300W z czego cześć idzie też przez złącze Pcie więc przez te kable nawet nie poleci 300w tylko mniej. Jak dla mnie nie ma prawa się nic wydarzyć  a dodatkowo przy tym zasilaczu i tak nic innego nie podłączę tylko musi to być tak rozwiązane....

Edytowane przez wowo470
Opublikowano (edytowane)

@RTXnietylko4060tiUSER Pisał, że ma starszy wypust zasilacza bez tego kabla.

@wowo470 Podepnij przelotkę tak. 1. (od lewej) pełny kabel, 2. (środek) pełny kabel, 3. (od prawej) złodziejka od kabla co jest wpięty na środku. Będzie cacy ;) 

EDIT: Czyli tak ale na przelotce. Teoretycznie nie powinno mieć większego znaczenia ale ja tak robię i jest ok ;) 

20260820_003513.thumb.jpg.28927699f6959902bd15a0cf6de45473.jpg

Edytowane przez Lameismyname
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@wowo470 Ty czytasz wogole ten watek? Podlaczaj sobie to jak chcesz, Twoja karta. 

ale ja nie mam tutaj takiego gniazda w zasilaczu !

Spoiler

image.png.fcea62fdfe120eba16319827c656a134.png

Bo jak pisałem wcześniej jak kupowałem taki zestaw czyli 2020r to wtedy takich gniazd jeszcze nie było wtedy była premiera rtx3000 i  dopiero w rtx 4000 wprowadzili takie gniazda. Więc sory ale to Ty nie czytasz co się pisze w tym temacie :) 

Edytowane przez wowo470