Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Pewnie i tak już pierwszego dnia będzie mod na nexusie, który całkowicie wyłącza mechanikę czasu lub też ją w jakimś stopniu ogranicza.

Mam nadzieje bo nic głupszego jak granie ''na czas'' nie widziałem. 

Opublikowano
5 minut temu, CavieZ napisał(a):

Fenomenem to są na przykład rozwiązania i mechaniki  w Mass Effect, Expedition 33 itp..

Przepraszam bardzo, ale 33 nie robi niczego wybitnego. Podobne mechaniki były znane na długo wcześniej. Dodatkowo spłyca całą turowość do sekwencji QTE i ciągłego wciskania uniku oraz parowania.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, CavieZ napisał(a):

Niestety zepsuli grę u podstaw. w grach RPG dla mnie priorytetem było eksplorowanie świata i wykonywanie misji pobocznych.. A tu czas mija gdy wykonujemy niektóre te misje...I jak przekroczymy to skończy się czas 30 dni i koniec.... Nie wiem jaki mądruś w firmie wpadł na ten idiotyczny pomysł..

Brak doświadczenia? nie wiedzą że gracze mają mnóstwo innych gier do ogrania i nie mają czasu by kilkukrotnie przechodzić grę? 

Dlatego zrezygnowałem z zakupu.

To ustaw sobie poziom trudności na minimalny nie rozwijają bohatera to przejdziesz pewnie wszystkie zadania

Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Wrzućcie na luz, pewnie zaraz wyjdą mody na zatrzymanie czasu :hihot:

Tylko wtedy trochę zabijamy cały sens tej mechaniki.  :E  W survivalach w Stalkerze 2 też ktoś tam chciał mody na brak udźwigu i zmęczenia. :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś lubi to nie sobie gra jak lubi. Mi w Personie też się podobały te mechaniki z ograniczeniami czasowymi, określona ilość aktywności dziennie i czas na wykonanie pałaców.

W tej grze też może to być ciekawe, ale ja wręcz z miesiąca na miesiąc i roku na rok tylko bardziej jestem zawalony grami :E Więc spokojnie mogą jeszcze sobie łatać tą grę zanim kiedyś zgram :E 

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, CavieZ napisał(a):

Rojson też średnio zadowolony. Wystarczy posłuchać jego końcowych wypowiedzi.. jeśli on tak opowiada to jest źle.

Wyrocznia growa. Prawdziwy influencer co to jak coś gnoi to musi być beeee. Dla mnie jego zdanie nie ma kompletnie znaczenia. Sam sobie sprawdzę i tak jak pisałem wcześniej u mnie nie ma syndromu że jak coś kupiłem to to wychwalam bo ja potrafię się przyznać do błędu i wyrazić swoje zdanie.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

W Falloucie 1 masz 180 dni na odnalezienie Water Chipa i jeśli ci się nie uda, gra się kończy. W Dawnwalkerze masz 30 dni na uratowanie rodziny. Jeśli ci się nie uda, tracisz ją i tyle, grasz dalej. Dzień jest podzielony na segmenty i to od ciebie zależy, jak go spędzisz, co zrobisz, żeby popchnąć czas do przodu.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, DITMD napisał(a):

Podczas eksploracji świata i robienia side contentu w grach często spędzasz dwa razy tyle czasu niż trwa główny wątek, ale to szczegół :lol2:

Albo wcale tego nie robisz:E

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Jak ktoś lubi to nie sobie gra jak lubi.

No i spoko, każdy może grać jak chce. Tylko trochę nie rozumiem podejścia, że jak mi się nie podoba mechanika, to ją wyłączę. Jak wybieram survival, to chcę survival z jego ograniczeniami, jak Soulsy, to chcę Soulsy. :E  :hmm:

• Like 2
Opublikowano

To nie do końca tak. Są pewne mechaniki, które są małą składową wielu i potrafią być fajne, innowacyjne, ciekawe... ale do czasu. Gdy z grą się otrzaskasz, masz 100h na liczniku, to może się okazać, że normalnie na tym etapie grania JUŻ Cię nużą / utrudniają / zniechęcają - zamiast być "fajne", jak na początku. Tak często jest z limitami udźwigów, albo brakiem fast travel (jak już byłeś w każdym miejscu 20x, to nie kręci Cię droga tam po x 21). Ale jak coś jest kluczową mechaniką (jak tu czas), to to jest "patent na grę" lub "inność" wedle jej twórców. Po coś to zrobili. To tak, jak by wyłożyć figury szachowe na szachownicy i... grać w wracaby. Pytanie - po co? No i... to nie jest gra w szachy. ;)  

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Jaycob napisał(a):

No i spoko, każdy może grać jak chce. Tylko trochę nie rozumiem podejścia, że jak mi się nie podoba mechanika, to ją wyłączę. Jak wybieram survival, to chcę survival z jego ograniczeniami, jak Soulsy, to chcę Soulsy. :E  :hmm:

Zupełnie nie rozumiesz sprawy kolego. ;)   

• Confused 1
Opublikowano
25 minut temu, CavieZ napisał(a):

Rojson też średnio zadowolony. Wystarczy posłuchać jego końcowych wypowiedzi.. jeśli on tak opowiada to jest źle.. 

Rojson jest tak ostry jak rapsy Andrzeja Dudy we mgle. Prosto mówiąc, to przygłup którego przerasta najbardziej prosta rzecz. 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Słucham Rocka i mówi, że dla niego ta gra to Topka, zrobił jedno zakończenie na maksymalnym poziomie trudności w 40 godzin- zamierza nadal grać, mógł już nawet w 15 dniu zakończyć grę ale jeszcze te kilka dni pociągnął kończąc pewne wątki, czy ulepszyć postać. 
Największym dla niego minusem są chrupnięcia w mieście, skakanie z dachu na dach potrafi złapać freeza i są spadki fpsów. Powiada, że ma potężny sprzęt i martwi się o to jak to może działać na słabszym sprzęcie albo na konsolach.

Rock to taki A.L.E.X wszytko chwali i wszystko się mu podoba.. Każda gra u niego 10/10

Edytowane przez CavieZ
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, CavieZ napisał(a):

Rock to taki A.L.E.X wszytko chwali i wszystko się mu podoba.. Każda gra u niego 10/10

Nie wszystko jak leci, tutaj jemu się podoba ale technicznie gra lezy przez spadki fpsów. Rojson chwali grę ale on jej "nie czuje" i nie został kupiony ale jest w porządku. Gra nie jest zła, dubbing jak dla mnie jest dużym plusem, gra ma podstawę by ją oceniać wysoko czyli 8+ ale może komuś się coś nie podobać i będzie ją ganić i da niższą ocenę. 
Nie raz miałem, że potrafiłem psioczyć na grę i sam potem zmieniłem zdanie albo grało się mimo wszystko w porządku wiedząc, że to wiele nie zmieni w moim mniemaniu. Obydwaj panowie nie są jakimś guru. Ja i tak z tego co poczytałem i posłuchałem wiem, że kiedyś może zagram ale cena musi zlecieć, w tej cenie nie zaryzykuję jeśli mam takie spojrzenie na grę. Gra nie ucieknie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co mnie obchodzi, co jakiś Rojson myśli o grze? Sam w nią zagram i ją ocenię. Zamiast grać w gry pozwalacie żeby recenzenci za was to robili :lol2: Obejrzałem parę recenzji, od ludzi których gust mniej więcej pokrywa się z moim, i zapowiada się dokładnie na to, czego się spodziewałem, czyli solidne rpg. Spadki fps dotyczą głównie tego największego miasta, więc to pewnie tylko kwestia czasu zanim to poprawią. 

Edytowane przez DITMD
  • Like 2