Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale było :sex:?

23 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Juz nawet nie chodzi o te mycie plecow czy tulenie sie; jest po prostu fatalnie napisany, ciapa mameja i taki lider ze pozal sie panie. Jego mamejowaty dubbing jeszcze bardziej go pograza.

.

Opublikowano
22 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Juz nawet nie chodzi o te mycie plecow czy tulenie sie; jest po prostu fatalnie napisany, ciapa mameja i taki lider ze pozal sie panie. Jego mamejowaty dubbing jeszcze bardziej go pograza.

Znaczy sam początek jak go spotykasz w lesie jeszcze był ok i było to w porządku napisane imo, ale w mieście później jakby inny typ nagle się pojawił , pewnie się zakochał :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

No ale było :sex:?

Moze z Toba, ja zaliczylem obie panie. 

1 godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Znaczy sam początek jak go spotykasz w lesie jeszcze był ok i było to w porządku napisane imo, ale w mieście później jakby inny typ nagle się pojawił , pewnie się zakochał :E

To sie chyba zaczelo od questa z

Spoiler

Sara

, momentalnie szlo odczuc ze "lider" robi sie ciepla klucha w kierunku Coena, kompletnie nie pasowalo to do tego co bylo wczesniej. Caly ten watek byl kompletnie niepotrzebny - z

Spoiler

Anka

to sie naprawde dlugo rozwijalo od samego poczatku gry i bylo naturalne, z druga pania charakter tej relacji byl zupelnie inny, bardzo dynamiczny i pasowal do jej historii, ale tutaj koles doslownie nagle znikad - jeden quest i chodz umyj mi plecki podrap mnie xD

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

mapa zwiedzona, wszystkie questy raczej porobione - zostaly "zakonczenia"
od polowy gry gniazd, prob itd juz mi sie nie chcialo robic - duzo pozostawiane... za duza powtarzalnosc - troche nuda. mogliby dodac wiecej rodzajow mobów czy aktywności. 

build pod miecze i crit chance (55%) - wszystkie itemy legendarne - hity po 5k... troche ZA LATWO :D 
itemy - oprocz legendarnych to reszta to taka zbieranie dla zbierania - mogloby ich wcale nie być bo wiekszosc do sprzedaży i staty sie powtarzają - wiekszosc bezuzyteczna. rzemiosla czy potek/wzmocnien nie uzylem ani razu. - mozliwe ze zarezerwowane tylko dla najwyzszego poziomu trudnosci

czas gry 31h 25min
DZIEN 42

zakonczenia jeszcze nie znam... ale daje 7.5/10 - dosyc wciagajaca gra, chce sie wracać
to ich pierwsza gra - oby 2ka byla lepsza.

a porownania z wiedzminem... przypomnijcie sobie jak wiedzmin 1 i 2 wygladaly 
+ nie bez powodu BYLI pracownicy CD sa BYLI

Edytowane przez Ali
Opublikowano
50 minut temu, Ali napisał(a):

mapa zwiedzona, wszystkie questy raczej porobione - zostaly "zakonczenia"
od polowy gry gniazd, prob itd juz mi sie nie chcialo robic - duzo pozostawiane... za duza powtarzalnosc - troche nuda. mogliby dodac wiecej rodzajow mobów czy aktywności. 

build pod miecze i crit chance (55%) - wszystkie itemy legendarne - hity po 5k... troche ZA LATWO :D 
itemy - oprocz legendarnych to reszta to taka zbieranie dla zbierania - mogloby ich wcale nie być bo wiekszosc do sprzedaży i staty sie powtarzają - wiekszosc bezuzyteczna. rzemiosla czy potek/wzmocnien nie uzylem ani razu. - mozliwe ze zarezerwowane tylko dla najwyzszego poziomu trudnosci

czas gry 31h 25min
DZIEN 42

zakonczenia jeszcze nie znam... ale daje 7.5/10 - dosyc wciagajaca gra, chce sie wracać
to ich pierwsza gra - oby 2ka byla lepsza.

a porownania z wiedzminem... przypomnijcie sobie jak wiedzmin 1 i 2 wygladaly 
+ nie bez powodu BYLI pracownicy CD sa BYLI

To nie uratowałeś ich:placz:

Opublikowano (edytowane)

Zamiast skupić się na błędach, to oni jakimiś pierdołami się zajmują

Ten wojownik nie żył i gnił, a tu se stoi :woot:

Była z nim jakaś interakcja z ożywieniem, ale nie działała za dnia (a powinna), a w nocy denat postanowił wstać :woot:

1.thumb.jpg.dbeadfc4a933cfd5d02cd96f9c1ab984.jpg

Nadal jak na pochyłym terenie ubijemy coś, to nie zbierzemy rzeczy z leżącego poniżej truchła, a trzeba szukać miejsca gdzie go ubiliśmy ...

2.thumb.jpg.c835111343fd0746cdc779ae4c929229.jpg

Puste kartki

Dawnwalker_2026_09_07_22_30_20_880.thumb.jpg.8e48843c16ce3a73d4c685881397c926.jpg

Niedostępne rzeczy do przeszukania lub zebrania, które tkwią w teksturach

4.thumb.jpg.93f50b01fb31c7b5d37a7184466f9de0.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano

Ja nie ogarniam tej mechaniki z czasem. Po co to w ogóle jest? Wychodzi na to, że jeśli będziemy robić wszystkie questy, to nie zdążymy z głównym wątkiem. Twórcy piszą questy, a potem nas ograniczają i zmuszają, żebyśmy ich nie robili? Nie rozumiem tego.

Opublikowano

mi nie dziala jak mam odpalone rivatuner (msi afterburner czy capframex)

wlasnie przeszedlem gre , na razie 1szy raz - wybralem zakonczenie kanoniczne i... nie spodziewalem sie takiego obrotu spraw - ciaryy :D
oby nie zjebali 2ki :D teraz czekac do 2029 :D

Opublikowano (edytowane)

ale ta gra jest niedorobiona ja pierd... finałowa misja, nie mogę znaleźć wejścia, zamiast tego ciągle wylatuję poza tekstury

nie mam już zielonego pojęcia gdzie mam iść, co zrobić, gdzie nie pójdę góra dół lewo prawo ląduję w teksturach albo spadam w nieskończoność ktoś to kurwa w ogóle testował 

znacznik pokazuje idź w dół a mogę iść tylko do góry ja pierdolę 

Zrzut ekranu 2026-09-11 200049.png

Zrzut ekranu 2026-09-11 200244.png

Zrzut ekranu 2026-09-11 200711.png

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Niech łatają grę.

Gothic Remake po tygodniu dostał dużego patcha, a ci się bawią w homeopatyczne hotfixy. 

Mam nadzieję, że za szybkie poprawki odpowiedzialne są dwie osoby, a 50 następnych rzeźbi potężną aktualizację. Aktualnie wygląda to tak, jakby większość składu deweloperskiego wzięła urlop po premierze 🏖️ 🏝️ 

• Like 1