Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

AppData Local Folder gry i tam

GameUserSettings.ini dodać to:

[SystemSettings]
r.AllowHDR=1
r.HDR.EnableHDROutput=1
r.HDR.Display.OutputDevice=5
r.HDR.Display.ColorGamut=2

To już lepiej RTX HDR wł. bo tutaj nawet nie masz opcji do kalibracji HDR i wł. nic nie da z wyjątkiem tego że będzie świecić

1 godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Weź łopatologicznie napisz jak to zrobić?

Faktycznie odpalisz tak natywny HDR czy jakieś cuda jak reshade etc?

I wygląda to tragicznie

Opublikowano

Z jakim dubbingiem gracie? Niektóre polskie głosy włącznie z samym protagonistą wydają mi się jakieś kiepskie, czasem zbyt teatralne. Chyba, że to niefortunny dobór scen i materiałów jakie widziałem, swoją kopie pudełka odbieram jutro. 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, azgan napisał(a):

To już lepiej RTX HDR wł. bo tutaj nawet nie masz opcji do kalibracji HDR i wł. nic nie da z wyjątkiem tego że będzie świecić

I wygląda to tragicznie

Nie insaluje tej lipnej apki nvidii.

Opublikowano
1 godzinę temu, azgan napisał(a):

Polski jak w Wiedźmin 3 i Gothic Remake :flaga2:

No właśnie Wiesiek nie powodował u mnie nawet chwili zastanowienia, polski był ZNACZNIE lepszy niż angielski. Ale w przypadku już Cyberpunka tu dla mnie zdecydowanie lepiej wypadł angielski, a robiło to samo studio. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TmK napisał(a):

No właśnie Wiesiek nie powodował u mnie nawet chwili zastanowienia, polski był ZNACZNIE lepszy niż angielski. Ale w przypadku już Cyberpunka tu dla mnie zdecydowanie lepiej wypadł angielski, a robiło to samo studio. 

Nigdy nie grałem w cyberpunka w taki sposób, jak ty tutaj opisujesz, że po angielsku. Chyba ze dwa razy po polsku grałem. Pierwszy raz przy premierze, a później dodatek, jak wyszedł. Ale chyba może skłonię się, żeby trzeci raz zagrać po angielsku i zobaczyć, jak to wygląda wtedy, jaki jest odbiór.

• Like 1
Opublikowano

Myślę, że "setting" jest ważny. Murzyni, ta wszędobylska hamerykańskość - tutaj akurat polski język jakoś mi wyjątkowo nie pasował, kwestia immersji. W Tsushime też mi się super grało z japońskim dubbingiem. 

• Like 1
Opublikowano

Dobra więc wczoraj zarwałem nockę...

Zmęczony już trochę Onimushą mówię a odpalę na chwilę. XD

Dubbing mnie porwał w tak fantastyczną opowieść, że dalej zbieram się w całość. ;) Naprawdę czuć ten vibe z wiedźmina i przy tym inna liga (mimo wszystko) względem Gothika ostatniego. Nie odbiłem się a wręcz przeciwnie.

Klimatyczne lokacje momentami wyglądają naprawdę zjawiskowo! Szkoda tego HDR bo sporo by to wiosło do danej sceny. Te bzdury co Odin podawał to między bajki można włożyć.

Nawet walka po chwili ogarnięcia nabiera rumieńców. Te bloki kierunkowe i ataki... Fajnie to w dłoniach leży. 

@Jaycob Naprawdę nie ma dramatu po Onimushy i odnajdziesz się. 

Kurczę no jest naprawdę świetnie!

P.S. Moment gdzie w dialogach nagle w wyborze ''podświetla'' się rządza krwi to patent 10\10. Nigdy chyba czegoś takiego nie widziałem. ;)

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jak nie umiesz ustawić to już nie moja wina. Chyba widać na screenach jak noc wygląda u mnie a jak u niego.

Co Ty za farmazony wypisujesz Odin? Jak to możesz ''ustawić'' skoro natywnie nie zostało dodane. Jak pisał Azgan już lepiej ten bieda ''autoHDR" włączyć.

Mam wrażenie, że Ty łykasz jak bocian te wszystkie filmiki na YT 'Hiper HDR' gdzie każdy TV jest inny. Nie masz chłopie pojęcia o czym piszesz w tej kwestii... 

Ja pewnie na szerszą skalę też ale takich farmazonów nie wypisuje jak ''zmień sobie w ini'' XD

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

@userKAMIL walka dopiero później robi się fajna jak odblokujesz zdolności na starcie to jest straszne drewno 

Ściągnij sobie moda żeby lvl nie zabierało dni i się rozkręci 

Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Co Ty za farmazony wypisujesz Odin? Jak to możesz ''ustawić'' skoro natywnie nie zostało dodane. Jak pisał Azgan już lepiej ten bieda ''autoHDR" włączyć.

Mam wrażenie, że Ty łykasz jak bocian te wszystkie filmiki na YT 'Hiper HDR' gdzie każdy TV jest inny. Nie masz chłopie pojęcia o czym piszesz w tej kwestii... 

Ja pewnie na szerszą skalę też ale takich farmazonów nie wypisuje jak ''zmień sobie w ini'' XD

RTX HDR od NVIDIA za pomocą AI konwertuje w locie metadane na HDR a dodanie wpisu w pliku ini kompletnie nic nie da bo gra jest zrobiona pod SDR :hihot:

I w RTX HDR masz normalnie kalibracje obrazu pod HDR z poziomu nakładki 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, voltq napisał(a):

Właśnie pytanko co z tym HDR w takich gierkach bo Google mi mówi żebym wyłączył auto HDR w Windowsie a włączył auto HDR NVIDIA , to co jest lepsze ?

AutoHDR z Win11 nie wspiera color gamutu BT2020 ani DCI-P3 

Rozwiązanie NVIDIA wykorzystuje tensory i za pomocą AI "dodaje" HDR 

@voltq tak AutoHDR w Win11 musi być wył. jak chcesz grać z RTX HDR

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, TmK napisał(a):

Z jakim dubbingiem gracie? Niektóre polskie głosy włącznie z samym protagonistą wydają mi się jakieś kiepskie, czasem zbyt teatralne. Chyba, że to niefortunny dobór scen i materiałów jakie widziałem, swoją kopie pudełka odbieram jutro. 

Ja po angielsku. Czytalem w wywiadzie z wilkami ze pisali wszystko po ang i dopiero na podstawie tego przekladali na pl I inne jezyki. No i tez synchronizacja animacji jest pod ang.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Ten silnik ma natywny hdr i to działa w każdej grze gdzie twórcy byli leniwi i go nie dali.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Sheenek napisał(a):

Czytalem w wywiadzie z wilkami ze pisali wszystko po ang i dopiero na podstawie tego przekladali na pl I inne jezyki. No i tez synchronizacja animacji jest pod ang.

Każda gra jest tak robiona, bo pracuje się językiem angielskim. Widocznie nie zrobili tego jak powinni, patrząc po problemach w grze nawet tutaj są błędy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Daj linka konkretnie do tego. Na nexusie pewnie sporo podobnych jest.

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/10?tab=files

6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Ten silnik ma natywny hdr i to działa w każdej grze gdzie twórcy byli leniwi i go nie dali.

Silnik wspiera HDR ale Ty nadal nie rozumiesz że żeby ten HDR działał prawidłowo to nie wystarczy dodać wpis w plikach ini. bo co z tego że gra wysyła info o sygnale HDR jak nie ma kalibracji, ani metadanych? W HDR nie chodzi o samo świecenie ekranu tylko o szeroki zakres dynamiki i color gamut robiący użytek z BT2020 lub DCI-P3. Ta gra jest zrobiona pod SDR, nie wspiera HDR - koniec i kropka 

Edytowane przez azgan
  • Like 1
  • Upvote 1