Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Tutaj fajnie widać, jak widoczna jest granica między dobry, stosowny, należyty, zadawalający a... wybitny. Pomimo podobieństw "mechaniki" oprawy dźwiękowej do W3 brak... iskry Boga. ;)
Ostatnich kilka wieczorów kładłem się do łóżka ze Spotify na uszach i OSTem z gry i... brak choćby jednego kawałka wybitnego. Który wyryje się banię, który będzie kojarzył się z marką (tak wiem, to nie W3 na 200h grania, ale jednak).
Ścieżka dobra, poprawna i... tylko tyle. Bez szramy na mózgu.

Przy W3 współpracowali z Percivalem i do gry wykorzystali praktycznie wszystkie ich bangery. Głos Joanny Lacher zostaje w głowie na długo.

Tu pojawia się problem z dodatkiem do W3 i W4, bo zespół w ostatnich 10 latach mocno się zmienił i brzmi zupełnie inaczej :(

Opublikowano
9 minut temu, slafec napisał(a):

Tu pojawia się problem z dodatkiem do W3 i W4, bo zespół w ostatnich 10 latach mocno się zmienił i brzmi zupełnie inaczej :(

Byłeś na jednym z tych 100 koncertów granych na całym świecie w ramach trasy Witcher in Concert? Rzeczywiście brzmią słabo?

Opublikowano
10 minut temu, tgolik napisał(a):

Byłeś na jednym z tych 100 koncertów granych na całym świecie w ramach trasy Witcher in Concert? Rzeczywiście brzmią słabo?

Byłem w 2016 roku na oficjalnym koncercie, jeszcze w pełnym składzie, a później również na organizowanym przez Percival (Wild Hunt Live). 

Utwory brzmią inaczej, gorzej. Zwłaszcza jak się jest przyzwyczajonym do głosów wokalistek, które już nie są w zespole.

• Like 1
Opublikowano

obraz.thumb.png.8ccd9eff85b4f7e9b34777b6fd888bce.png

46h za mną no i mam problem, chyba przejadła mi się gra. Jak grałem w Wiedźmina to taki czas to było preludium dopiero, a tutaj jest taki spadek mocy i chęci do dalszej gry. Muszę sobie zrobić przerwę i chyba dopiero wrócę, ale nie świadczy to o tej grze najlepiej.

Po początkowym zachwycie jest po prostu miałko. A szkoda, wielka szkoda. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Tyle to można mieć w Asasinie a nie tu.

@PaVLo

Ile w Ghoticu miałeś?

Niecałe 150h

3 godziny temu, tgolik napisał(a):

Przybij piątkę. Ja też spodziewam się 100 godzin. Na razie skupiam się na walce i eksploracji. Fabułę posuwam z wolna.

Zbliżam się powoli do miasta, ale cały czas próbuję wbić na wyższy poziom, więc latam po okolicy i biję co się da, odkrywając ciekawe historie i miejsca, a czasem i zadania :)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Strilok napisał(a):

46h za mną no i mam problem, chyba przejadła mi się gra. Jak grałem w Wiedźmina to taki czas to było preludium dopiero, a tutaj jest taki spadek mocy i chęci do dalszej gry. Muszę sobie zrobić przerwę i chyba dopiero wrócę, ale nie świadczy to o tej grze najlepiej.

Po początkowym zachwycie jest po prostu miałko. A szkoda, wielka szkoda. 

Po tylu to już mnie każa gra męczy. Max 30h a najlepiej 15:red:

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 10.09.2026 o 15:34, tomcug napisał(a):

U mnie ten mod nie działa wcale, wyświetla błąd, że wynik działania NR jest taki sam jak wejście i na tym się kończy xD

Ale to po przejściu przez instrukcję po bożemu tj. podpinając prawdziwy monitor pod drugą kartę? 

Działam właśnie z dummy plugiem i w logu wyskakuje dokładnie to samo - "NR copied rather than processed" oraz "The result is identical to the raw input". 

Weź się teraz człowieku przez cały log przekopuj, aby ustalić przyczynę problemów. Dobrze, że jutro niedziela :rudolf:

Opublikowano
17 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Ale to po przejściu przez instrukcję po bożemu tj. podpinając prawdziwy monitor pod drugą kartę?

Tak, dwa prawdziwe monitory i ten sam błąd. Można napisać do autora, może będzie miał pomysł.

Opublikowano

Ale chusteczkowy quest mi się trafił, jakaś sekwencja z przeszłości, gdzie odbierają ci uzbrojenie i walczysz przeciwko 30 levelowym mobom z hp jak u bossa jakimś patykiem. Syf to mało powiedziane. Nie lubię czegoś takiego.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, tomcug napisał(a):

Tak, dwa prawdziwe monitory i ten sam błąd. Można napisać do autora, może będzie miał pomysł.

Autor modyfikacji dosłownie 15 minut temu zaktualizował plik README, doszedł nowy plik oraz zmienił się sposób ich ułożenia w folderze. 

mgpu_depth_tap.fx IS NEW AND IS REQUIRED. It goes in ReShade's Shaders folder. Without it the bridge waits for a depth buffer that never arrives and never arms.

https://github.com/maohgad-web/Neural-coprocessor/releases/tag/0.2.0

Miałem już się poddać, ale może na wersji 0.2.0 coś się ruszy. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Like 1
Opublikowano

Tak wygląda u mnie północ. Jest strasznie jasno, bawiłem się ustawieniami, nie wiem co zrobić. Czy u was jest tak samo? Jakieś może małe sugestie, porady, jak to ogarnąć, bo niby wszystko widzę, ale trochę irytuje mnie to, że jest noc, północ dosłownie, a wszystko widać jakby było po prostu pochmurno.

TheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.13-11_14_22_38.thumb.png.83182ae4c4c044a5ab14a871bec60ff5.png

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, samsung70 napisał(a):

Tak wygląda u mnie północ. Jest strasznie jasno, bawiłem się ustawieniami, nie wiem co zrobić. Czy u was jest tak samo? Jakieś może małe sugestie, porady, jak to ogarnąć, bo niby wszystko widzę, ale trochę irytuje mnie to, że jest noc, północ dosłownie, a wszystko widać jakby było po prostu pochmurno.

TheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.13-11_14_22_38.thumb.png.83182ae4c4c044a5ab14a871bec60ff5.png

ghgfffjfffffhhhhhkjk.png

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Sheenek napisał(a):

Jest jasno, spojrz sobie na ksiezyc jak swieci i wielki jest. Jestes wapierzem i noc jest twoim zywiolem.

tak żem właśnie myslał, że to przez ten księzyc u góry bo ostro faktycznie dawał, a w innych scenach było nieco ciemniej podobnie niż u Odin, ale u mnie chyba i tak coś jest rozjaśnione bo nawet elementy UI u niego są ciemniejsze a tych przecież wąpierz nie widzi 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Autor modyfikacji dosłownie 15 minut temu zaktualizował plik README, doszedł nowy plik oraz zmienił się sposób ich ułożenia w folderze. 

mgpu_depth_tap.fx IS NEW AND IS REQUIRED. It goes in ReShade's Shaders folder. Without it the bridge waits for a depth buffer that never arrives and never arms.

https://github.com/maohgad-web/Neural-coprocessor/releases/tag/0.2.0

Miałem już się poddać, ale może na wersji 0.2.0 coś się ruszy. 

Teraz to powinno śmigać, tak mi się właśnie wydawało, że jakiegoś shadera brakuje, mimo że w opisie było, żeby żadnych shader packów nie dodawać. Bo w logu było ostrzeżenie, że nie ma ścieżki z shaderami, stąd to przypuszczenie.

• Like 1