Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Ale ta buda jest wielka :E

Ależ super!
Graty! :thumbup:

Gdybym nie miał swojego Fractala, to teraz chyba wszedłbym w tę budę.
Bardzo mi siedzi.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ShaDow_Pro napisał(a):

@Krzysiak Widzę GT 502 się już znudził, ale ta buda od BQ fajnie wygląda ;)

Trafił się kupiec, to sprzedałem bo w sumie trochę się znudziła ta buda :) 

Ogólnie wahałem się między Hyte Y60, Phanteks evolv x2 i tym BQ...no i ostatecznie wygrał BQ :) 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

To ja pokażę nie co w środku a na zewnątrz bo to open case :)

Wcześniej w tej budzie miałem Z690 Unify-X z DDR5 ale potrzebna mi była do innych celów :D

i5 12600kf
Custom loop D5 + 2x360mm
2x8 GB Trident z RGB
Asus Z690 Tuf Wifi DDR4
RTX 3080 Vision
Endorfy FM5 1000W

6x Fluctus ARGB 120
Case: Bykski B-CE-X

20250329_164322.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Nic specjalnego, odgrzebalem sharkoona, przerzucilem do niego ryza 2700. Mala zgrabna, aczkolwiek pod katem ukladania kabli niewdzieczna obudowa.

Natomiast co tutaj ciekawe, to PNY 2080Ti blower, którego dostalem na testy i moze przytulenie od znajomego.

Karta po serwisie, fabrycznie bez backplate - i ktos podczas demontazu urwal kilka konsensatorów oraz przerysowal scieżki.

Obecnie karta po naprawie, dziala poprawnie pod katem wydajności - teoretycznie nic jej nie jest.

Ogólnie jest w stanie średnim, porysowany shroud, widać ząb czasu na śledziu (utlenia się miejscami), ponadto karta przez wzgląd na chlodzenie - pracuje dość glosno, nawet przy 50% obrotów, i jest wyjątkowo ciepla. Rdzeń potrafi dobić do 78C, core 93C. Pastę wymienilem, ale na NC-H1 - nie wiem czy karta zostanie u mnie, szkoda mi PTMa na nią póki co.

Niemniej, nawet będąc w takiej kondycji karta pokazuje pazur. Nawet AC Shadows na high preset potrafi spokojnie trzymać 60 klatek w 1080p.

W sumie z żadną testowaną przeze mnie grą nie ma z nią problemu. Za takiego blowera trzeba dać okolo 1100-1200zl, zależnie od stanu i miejsca pochodzenia.

Kilka fotek (przemilczamy odwróconego NAVISa - tak jest wygodniej z wężami, oraz dysk m.2 - akurat taki krótki mialem :p )

20250413_091710.jpg

20250413_091715.jpg

20250413_091718.jpg

20250413_091723.jpg

20250413_091729.jpg

20250413_091920.jpg

• Like 2
Opublikowano
19 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Trafił się kupiec, to sprzedałem bo w sumie trochę się znudziła ta buda :) 

Ogólnie wahałem się między Hyte Y60, Phanteks evolv x2 i tym BQ...no i ostatecznie wygrał BQ :) 

No to jak poszła to fajnie bo kasa jakaś zawsze odzyskana :D

Ja też myślałem żeby 502 wymienić, ale na razie ze mną jeszcze zostaje.

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Send1N napisał(a):

I wygląda lepiej niż 90% tych co świecą  :P :thumbup:

Generalnie, niektóre świecące konstrukcje są spoko i się mi podobają, ale tylko jak się je na zdjęciach ogląda. Jakbym miał mieć takie łeło łeło na biurku blisko siebie, to bym chyba oszalał. :lol2:

@Pitt_34Twoja na fotach top, niebieski kolor plus ekranik i napis na karcie dają niezły kontrast.

2 godziny temu, Pitt_34 napisał(a):

Karta Ci świeci i logo Eagle  :E

Tak żeby było wszystko jasne (hehe), obecnie to wygląda tak:

fvlx5hQ.thumb.jpeg.174243ca6f347c0601dfe10a6cba9985.jpeg

A tak bez latarki:

0dvM7xm.thumb.jpeg.c26c55df75da429eb97f48b1f40e046e.jpeg

Zielone i czerwone światełka nie są w obudowie, jedynie światło daje monitor na biurku, stąd napisy wydają są takie widoczne.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, Kakarotto napisał(a):

Generalnie, niektóre świecące konstrukcje są spoko i się mi podobają, ale tylko jak się je na zdjęciach ogląda. Jakbym miał mieć takie łeło łeło na biurku blisko siebie, to bym chyba oszalał. :lol2:

@Pitt_34Twoja na fotach top, niebieski kolor plus ekranik i napis na karcie dają niezły kontrast.

Tak żeby było wszystko jasne (hehe), obecnie to wygląda tak:

fvlx5hQ.thumb.jpeg.174243ca6f347c0601dfe10a6cba9985.jpeg

A tak bez latarki:

0dvM7xm.thumb.jpeg.c26c55df75da429eb97f48b1f40e046e.jpeg

Zielone i czerwone światełka nie są w obudowie, jedynie światło daje monitor na biurku, stąd napisy wydają są takie widoczne.

Te dwa na dole mają odwrócony ciąg? Bo trochę bezcelowe są, jeżeli wieją normalnie :E 

Opublikowano
4 godziny temu, Kakarotto napisał(a):

niebieski kolor plus ekranik i napis na karcie dają niezły kontrast

Zotac już nie ma, na stałe została Gigabyte Master Aice, ale też fajnie się komponuje z pozostałymi podzespołami.