Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.05.2025 o 02:24, Send1N napisał(a):

Dokładnie, pompa nie powinna być najwyższym elementem układu bo będzie się zbierać powietrze, zrobi się głośniej.

Sorry za archeologię ale obstawiam że chodzi o fotkę kolegi @Krzysiak

Jeżeli tak to wszystko jest w porządku, dalej pompa (w AiO) jest niżej niż radiator. Było już wielokrotnie wyjaśniane, nie chodzi o to gdzie są króćce (węże) po stronie chłodnicy. Powietrze ciągnie do góry więc przy takim ułożeniu będzie mniejsza szansa że zostanie zassane do pompy właśnie. Powietrze idzie do góry radiatora (fizyka), króćce i węże mamy na dole chłodnicy. Wszystko w porządku :thumbup:

@aerial bardzo fajny build ;) Phanteks zawsze na propsie :D 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, j4z napisał(a):

U mnie tak o:

Spoko się prezentuje, ale jak dla mnie to ekran za daleko, z moim wzrokiem to bym chyba musiał przez lornetkę patrzeć. xD

2 godziny temu, j4z napisał(a):

Wieczorki najlepsze

Co to za "wieczorek" jak jest tak jasno? Ja bym tak nie mógł wytrzymać, z tyloma rozpraszaczami uwagi. :hmm:

Jako, że nudy, pozwoliłem sobie przerobić to tak, jak ma być:

c9IEGSo.thumb.jpeg.6edf1524fe9c9e15cd1c4baed5bd0332.jpeg

:lol2:

• Haha 2
Opublikowano

@Send1N

Bardzo słaby wzrok mam od urodzenia, czyli na długo przed pierwszym takim graniem.

Za młodu wada powiększała się szybciej niż na starość, czyli im mniej grania tym pogorszenie mniej się zwiększało.

Podsumowując, genetyki nie oszukasz. :kwasny:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Też mam słaby wzrok, ale nie lubię siedzieć za blisko, bo lubie mniej więcej cały ekran ogarniać wzrokiem, a nie błądzić po nim. Siedzę chyba jakieś 2,7m od tych 55' i jeżeli jest w grze opcja powiększenia czcionek, to ją włączam. 

Drugą sprawą jest to, że powinno się grać w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Ta, weź graj przy dzisiejszych błyszczących oledach. Szkoda że na rynku TV tak mało jest matowych ekranów. Dlatego dałem chociaż te lampki z przodu. Trochę doświetlają mi, nie powodują odbijania się światła na ekranie, bo są za nim, a i klimatu dodają. 

Wrażenia z gry poprawiły czarne panele akustyczne i czarne kolumny. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
55 minut temu, wallec napisał(a):

Czy z takiego komputera da się wyciągnąć pamięć ram?

na luzie, EVO XL  duża buda, będzie gdzieś z 10 cm od slotu  do  rurki

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój mały bydlaczek, złożony z gratów znalezionych w garażu i głównie jedną ręką. Nie najładniejszy, nie najwydajniejszy, nie najlepsze ułożenie kabli, ale poskładany samodzielnie. :smiech:

biZmkvL-1.thumb.jpeg.a94436f00598655c0f699dc7bb69f3de.jpeg

Obudowa była tania, ponieważ była pokrzywiona, ale szmatka, listewka, kolano i zadek naprawiły prawie cały defekt:

0jad5Pf.thumb.jpeg.1f2b480a1209ef3c9b641e80edd721cc.jpeg

Cóż, jedyna wada kupowania obudowy na tanio i szybko, to to, że się bierze co jest... I białe znamię bestii to tego dowód. xD

• Like 5
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Dziś widzę wątek nt temperatur to pochwalę się zmianami. SFF mnie nie zadowoliło w kwesti temperatur więc dziś wleciała nowa buda na grubo. Śmiesznie mini ITX wygląda w tej budzie ale kultura pracy wentylatorów i navisa to jest coś pięknego. Teraz rozmiar gpu nie będzie mnie ograniczał jak wcześniej więc może jakieś zmiany nadejdą 😎

W CB23 przepasc miedzy AIR a AIO (56st i 1000rpm na przelocie, a w trybie silent w bios aio nie rozkreca sie wiecej jak 800rpm w cb23), a do tego ryzen 8st mniej w idle. Przepasc..

W tej budzie SFF gpu mi krecilo na bios performance w cyberku 1800rpm przy 65-67st ale buda parzyla i kotlowalo sie w niej , a teraz 60st i 1100rpm, az sprawdzilem czy napewno mam bios performance, a to wszytsko na skreconych wentylach jeszcze w budzie na 600rpm.

Nigdy wiecej malej budy i air :D

IMG_1962.jpeg

IMG_1963.jpeg

IMG_1964.jpeg

IMG_1966.jpeg

IMG_1968.jpeg

IMG_1976.jpeg

IMG_1979.jpeg

IMG_1980.jpeg

IMG_1984.jpeg

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 8
  • Thanks 1
  • Upvote 7
Opublikowano
14 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Dziś widzę wątek nt temperatur to pochwalę się zmianami. SFF mnie nie zadowoliło w kwesti temperatur więc dziś wleciała nowa buda na grubo. Śmiesznie mini ITX wygląda w tej budzie ale kultura pracy wentylatorów i navisa to jest coś pięknego. Teraz rozmiar gpu nie będzie mnie ograniczał jak wcześniej więc może jakieś zmiany nadejdą 😎

W CB23 przepasc miedzy AIR a AIO (56st i 1000rpm na przelocie, a w trybie silent w bios aio nie rozkreca sie wiecej jak 800rpm w cb23), a do tego ryzen 8st mniej w idle. Przepasc..

W tej budzie SFF gpu mi krecilo na bios performance w cyberku 1800rpm przy 65-67st ale buda parzyla i kotlowalo sie w niej , a teraz 60st i 1100rpm, az sprawdzilem czy napewno mam bios performance, a to wszytsko na skreconych wentylach jeszcze w budzie na 600rpm.

Nigdy węcej małej budy i air

Zmień to Ty tą płytę bo komicznie wygląda xD ale ważne, że tempy spadły, poziom hałasu i że jesteś zadowolony. No i dla czego biała do czarnych komponentów?

• Upvote 2
Opublikowano

Plyta zostanie juz do konca bo jest dobra i ma dwa banki na pamiec wiec idealnie do prowadzenia pamieci :D Co do bialego koloru to nie mial byc zestaw jak w aptece, a przeciez czarne z bialym to nie jest najgorsze polaczenie , ponoc :D Az taki freakiem na białe nie jestem ale lubie po prostu jak buda jest biała bo fajnie wszytsko rozswietla w srodku :D 

To nie mial byc i nigy nie planowalem sticte bialego buildu :D 

• Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nigdy wiecej malej budy i air :D

IMG_1962.jpeg

IMG_1963.jpeg

IMG_1964.jpeg

IMG_1966.jpeg

IMG_1968.jpeg

IMG_1976.jpeg

IMG_1979.jpeg

IMG_1980.jpeg

IMG_1978.mov 86.41 MB · 1 pobranie

IMG_1984.jpeg

Widzę, że "Ekipa" taka sama jak u mnie wariacie 😅

Btw. Najlepsza jest nazwa tej budy, Dark ale White 😅

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

To ja mam teraz fazę żeby sobie kompa przełożyć do Lian LI Dan A3 i zrobić miniaturyzację :P

Duży m-atx jest bardzo spoko. Sam do tej pory żałuję, że zmieniłem Evolve matx na DarkBase 700 bo mnie do tego zmusił brak sensownych high endowych płyt m-atx pof ryzena 3000 

Opublikowano (edytowane)

Teraz zamówiłem za 640 Dark Base 701 White, tylko na ten moment sam nie wiem po co, cena się spoko wydawała %-)

Ale jednak odpuszczam, wielka buda ale strasznie mało miejsca na chłodnicę na topie. 

Edytowane przez ShaDow_Pro