Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 21.02.2025 o 22:19, Kris194 napisał(a):

Mnie ciekawi jedno, jak dużo czasu minie nim Trump i jego gabinet zajdą za skórę odpowiednio ważnym ludziom w ich służbach. FBI czy CIA to nie nasze przedszkolaki tylko potężne organizacje.

I to jest kluczowe pytanie. Na ile pozwoli szeroko rozumiany deep state? Gdzie jest ta granica i czy została już przekroczona, czy nie. Może odpowiednie działania neutralizacyjne wobec pomarańczowej małpy z brzytwą są już wdrażane. CIA, FBI, wojsko, oni są zdolni wywoływać rewolucje i obalać rządy obcych krajów. Jakieś tam żałosne próby impeachmentów to nie ich styl. Potrafią korzystać z szerokiego wachlarza środków, od bardzo subtelnych do bardzo krwawych. Czy teraz będą się biernie przyglądać, jak państwo jest zwijane, służby rozmontowywane, gospodarka sabotowana cłami, kluczowe sojusze osłabiane, polityka zagraniczna rujnowana, a budowany dekadami Pax Americana rozwalany w ciągu kilku tygodni? Sądzę że wątpię. Pożyjemy, zobaczymy.

No chyba, że USA w pełni świadomie abdykuje z roli supermocarstwa i cofa się do poziomu autokratycznego tworu zarządzanego dekretami przez (najwidocznej) ruskiego agenta. To spoko. Tylko niech potem się nie zdziwią, jak się okaże że powrót na stołek światowego szeryfa okaże się nie tak prosty. Bo np. już ktoś inny na nim usiadł. 

W dniu 21.02.2025 o 20:37, ghostdog napisał(a):

GkRewUaWIAAMjDE.jpg

"Idiokrację" obejrzałam wieki temu. Wtedy nie zrobił na mnie wrażenia (taki przerysowany!) i dałam mu 5 pkt/10 na filmwebie. Coraz częściej rzeczywistość przypomina mi poszczególne kadry z tego dzieła i co jakiś czas czuję się zmuszona podwyższać ocenę. Aktualnie ma już u mnie 8 gwiazdek  %-)

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

I bardzo dobrze, niech się społeczeństwo amerykańskie dowie, czym pachnie populistyczna prawica

hej hej hej, żeby im się nie spodobało jak rosjanom carat w rosji. To przeciętnie rzecz biorąc nie jest inteligentny naród.

Opublikowano

@crush czyli miałeś też gdzieś fakt, że skarbówka przez 3 lata miała dostęp do Twojego konta bankowego i mogła je w każdej chwili zablokować od tak, bo im się jakaś transakcja nie spodobała zanim wszczęto jakiekolwiek postępowanie? Spoko, a potem narzekanie właśnie że tak się dzieje jak się dzieje...

Niby tylko mem, ale bardzo dobrze przedstawia takie podejście

901609_autobus-pelen-samcow-beta.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, LeBomB napisał(a):

czyli miałeś też gdzieś fakt, że skarbówka przez 3 lata miała dostęp do Twojego konta bankowego i mogła je w każdej chwili zablokować od tak, bo im się jakaś transakcja nie spodobała zanim wszczęto jakiekolwiek postępowanie? Spoko, a potem narzekanie właśnie że tak się dzieje jak się dzieje..

Ile urzędów lata na Win XP? Pytanie kto tam ma dostęp do danych.

Ja nie mam gdzieś. Tylko mnie bawi ta naiwność, że z oburzenia powstanie zmiana.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mam w pracy takiego, jak ten w górnym lewym rogu. Wygląda, jak walnięty piorunem i ma głos, jak chłopaki z Modern Talking :rotfl2:

Edytowane przez Winter
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, crush napisał(a):

Jeszcze co do wyborów w Niemczech...

GkkLA1QbAAAdeh9?format=jpg

To zgarnęło ponad 4 000 000 głosów. 🙃

Łykaj dalej te fotoszopki... 

5:34:39 jest choćby ten człowiek na wózku. Wskaż mi miejsce w materiale, w którym jest na mównicy jako jakiś ważny członek partii.

Spoiler

Dla ułatwienia masz też od razu pierwszą część całej konferencji z której pochodzi zdjęcie mównicy. Wskaż miejsca w których jest również pozostała trójka przedstawiona na zdjęciu.

Edit: dobra ułatwię Ci, bo i tak wątpię czy to sprawdzisz:

1. znajdziesz ich w wypowiedziach, ale np. Bernard Bonsu (ten czarnoskóry na wózku) występował jako kandydat do władz partii. 

2. Ogólnie znajdziesz ich krótkie wypowiedzi, ale to są po prostu członkowie partii, zobacz sobie najpierw kto może zostać członkiem partii (jakie to zasadniczo nie jest trudne) i sprawdź sobie jaką wagę w ogóle miały ich wypowiedzi.

3. Nie zmienia to faktu, że 4 zdjęcie jest montażem, 2 zdjęcie to facet również na wózku. 

4. Czy ktoś z nich zdobył obecnie mandat? To dodatkowe pytanie, żebyś może chociaż to sprawdził.

5. Fajnie że Cię boli, że polityka może być dla każdego, bo nie wiem czy wiesz, ale każdy też może mieć prawo głosu, nawet jak jest niepełnosprawny fizycznie czy umysłowo. Podejrzewam też, że nie sprawdziłeś np. czy fakt, że ci ludzie poruszają się na wózku i mówią jak mówią, wynika z tego że tak mają od urodzenia, czy np. w wyniku choroby, choćby stwardnienia rozsianego czy innych chorób, nie wpływających wcale na rozumowanie i zdolność postrzegania a na motorykę i aparat mowy.

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, LeBomB napisał(a):

Łykaj dalej te fotoszopki... 

5:34:39 jest choćby ten człowiek na wózku. Wskaż mi miejsce w materiale, w którym jest na mównicy jako jakiś ważny członek partii.

Pokaż ukrytą zawartość

Dla ułatwienia masz też od razu pierwszą część całej konferencji z której pochodzi zdjęcie mównicy. Wskaż miejsca w których jest również pozostała trójka przedstawiona na zdjęciu.

Edit: dobra ułatwię Ci, bo i tak wątpię czy to sprawdzisz:

1. znajdziesz ich w wypowiedziach, ale np. Bernard Bonsu (ten czarnoskóry na wózku) występował jako kandydat do władz partii. 

2. Ogólnie znajdziesz ich krótkie wypowiedzi, ale to są po prostu członkowie partii, zobacz sobie najpierw kto może zostać członkiem partii (jakie to zasadniczo nie jest trudne) i sprawdź sobie jaką wagę w ogóle miały ich wypowiedzi.

3. Nie zmienia to faktu, że 4 zdjęcie jest montażem, 2 zdjęcie to facet również na wózku. 

4. Czy ktoś z nich zdobył obecnie mandat? To dodatkowe pytanie, żebyś może chociaż to sprawdził.

5. Fajnie że Cię boli, że polityka może być dla każdego, bo nie wiem czy wiesz, ale każdy też może mieć prawo głosu, nawet jak jest niepełnosprawny fizycznie czy umysłowo. Podejrzewam też, że nie sprawdziłeś np. czy fakt, że ci ludzie poruszają się na wózku i mówią jak mówią, wynika z tego że tak mają od urodzenia, czy np. w wyniku choroby, choćby stwardnienia rozsianego czy innych chorób, nie wpływających wcale na rozumowanie i zdolność postrzegania a na motorykę i aparat mowy.

Przynajmniej 2 osoby z fotki powinny trafić do zakładu zamkniętego. Ten czarny na wózku mnie nie przeszkadza, ale pytanie, czy jako poseł byłby w stanie wykonywać swoje obowiązki w pełni.

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Co?

Kojarzysz zmarłego nie tak dawno Marka Plurę?

A kojarzysz posła Polski 2050 z fotki poniżej? Wg Ciebie on naprawdę poradzi sobie w roli posła? Śmiem wątpić. To jednak bądź co bądź dynamiczna praca.

Wicemin._Łukasz_Krasoń_(cropped).jpg

1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

W sumie ja podziwiam, że jeszcze się chce odpisywać temu emigrantowi zbierającemu warzywa w Holandii.

Trzeba częściej patrzeć na nicki.

Widzę ból tyłka, że jednak osiągnąłem coś więcej niż ty :E 

Jak będziesz kiedyś potrzebował pracy to się odezwij, może cię wezmę na sprzątanie biur.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

A kojarzysz posła Polski 2050 z fotki poniżej? Wg Ciebie on naprawdę poradzi sobie w roli posła? Śmiem wątpić. To jednak bądź co bądź dynamiczna praca.

Yyyy, nie - to nie jest dynamiczna praca.

To praca, która wymaga bycia na sali głosowań, w swoim biurze i przygotowywania projektów ustaw.

Ale on nie jest posłem, a sekretarzem stanu w ministerstwie.

2 minuty temu, Winter napisał(a):

Widzę ból tyłka, że jednak osiągnąłem coś więcej niż ty :E 

Nie rozśmieszaj mnie :E 

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Yyyy, nie - to nie jest dynamiczna praca.

To praca, która wymaga bycia na sali głosowań, w swoim biurze i przygotowywania projektów ustaw.

Ale on nie jest posłem, a sekretarzem stanu w ministerstwie.

Nie rozśmieszaj mnie :E 

Gordonowskie przekonanie, że ci nie głosujący na liberałów to osoby gorzej wykształcone i mniej zarabiające. Ręce nie mają gdzie opaść.