Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, crush napisał(a):

UWAGA WYPRZEDZAM!

Zaraz ktoś (najpewniej @LeBomB) napisze, że one będą musiały spełniać normy, zapewne jeszcze bardziej wyśrubowane

Zdziwiłbyś się. Nie miałem zamiaru pisać, bo już temat był poruszany i zaznaczałem wielokrotnie, że to będzie zależało wyłącznie od uczciwości importerów. Dopóki ludzie będą głupi i będą omijać przepisy a inni głupi będą to kupować, to ja takiego betonu do niczego przekonywał nie będę.

@jagular najpierw ptasia grypa dotknęła USA, teraz jest również zakaz importu jaj i drobiu z Meksyku, stąd w niektórych regionach brakuje jaj lub ceny dość szybko rosną.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie. 
Ale jak szukasz rozwiązania to przeczytaj artykuł.

Jak chcesz tylko bezsensownie narzekać to najlepiej na priv z crushem - pasujecie w tym względzie do siebie. 

Pogadaj sobie w tej sprawie z pisowcami a nie ze mną. To ich musisz przekonać jeśli chcesz coś osiągnąć. Bez tego to tylko stanowisko eksperta z jednej strony barykady. Pisowcy mają swoich.

Przekonywanie przekonanego jest bez sensu

Opublikowano
4 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Ważne co zrobią w drugiej, gdy wybór będzie między Trzaskowskim a Nawrockim.

Pisałem o drugiej turze... Oby się nie przejechał na takich umizgach do prawaków. 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Ponieważ powstał ten artykuł automatycznie wszyscy zostali przekonani i już nie będzie sporu.

Gdybyś przeczytał ten artykuł to byś nie mówił o jakimkolwiek sporze. Władza zarówno ustawodawcza jak i wykonawcza oraz sądownicza mają obowiązek działać na podstawie prawa i w jego granicach. Ustawy niezgodne z konstytucją są warte tyle co papier, na którym zostały wydrukowane.

31 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Pogadaj sobie w tej sprawie z pisowcami a nie ze mną. To ich musisz przekonać jeśli chcesz coś osiągnąć. Bez tego to tylko stanowisko eksperta z jednej strony barykady. Pisowcy mają swoich.

Przekonywanie przekonanego jest bez sensu

Z nikim poza partiami będącymi w koalicji rządzącej nie trzeba rozmawiać żeby zmieniać ustawy.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, Kris194 napisał(a):

Gdybyś przeczytał ten artykuł to byś nie mówił o jakimkolwiek sporze. Władza zarówno ustawodawcza jak i wykonawcza oraz sądownicza mają obowiązek działać na podstawie prawa i w jego granicach. Ustawy niezgodne z konstytucją są warte tyle co papier, na którym zostały wydrukowane.

Dlaczego są więc tak wolno zmieniane? Dlaczego są nadal stosowane?

Opublikowano (edytowane)

No to czekamy.

A no i jeszcze jedno. Jeśli to co jest napisane w artykule się zgadza Szymon Hołownia jest następnym prezydentem, bo izba uznająca wybory nie jest sądem z rozumieniu konstytucyjnym.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Suchy211 napisał(a):

No to czekamy.

A no i jeszcze jedno. Jeśli to co jest napisane w artykule się zgadza Szymon Hołownia jest następnym prezydentem, bo izba uznająca wybory nie jest sądem z rozumieniu konstytucyjnym.

A to akurat jest niestety faktycznie śliski temat, zobaczymy jak się uda z tego wyjść.

Swoją drogą to jest coś co obecny rząd też ma na uwadze

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9719092,sejm-uchwalil-ustawe-incydentalna-wybory-prezydenckie-2025-zatwierd.html

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)

Pisiory w skowronkach bo Musk atakujo Tuska niemca jednego!!!.

Cytat

Wiadomości Onet  Kraj  Nowy prezes Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych. Jest decyzja

Prezydent Andrzej Duda powołał w czwartek sędziego Krzysztofa Wiaka na nowego prezesa Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego — poinformowała Kancelaria Prezydenta. W czwartek upływa kadencja dotychczasowej prezes tej Izby Joanny Lemańskiej.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowy-prezes-izby-kontroli-nadzwyczajnej-i-spraw-publicznych-jest-decyzja/h261t4s

Cytat

Co z pozwoleniem Zbigniewa Ziobry na broń? Już wszystko jasne

Zbigniew Ziobro zachowa swoje pozwolenie na broń. Policja zdecydowała nie weryfikować jego uprawnień. Po analizie zleconej przez szefa MSWiA funkcjonariusze nie znaleźli podstaw do podjęcia działań wobec byłego ministra sprawiedliwości — wynika z informacji RMF FM.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/co-z-pozwoleniem-ziobry-na-bron-juz-wszystko-jasne/w8346q2

Cytat

Kanadyjskie sondaże oszalały. Słowa Donalda Trumpa odmieniły polityczny układ sił

Po raz pierwszy od 2021 r. sondaż Ipsos wskazuje, że kanadyjscy liberałowie (LPC) mają niewielką przewagę nad konserwatystami (CPC). Jeszcze sześć tygodni temu różnica między ugrupowaniami sięgała 26 pkt proc. na korzyść konserwatystów. Wpływ na poglądy Kanadyjczyków ma rezygnacja premiera Justina Trudeau oraz wypowiedzi prezydenta USA Donalda Trumpa, który zapowiada nałożenie na kraj 25-procentowych ceł i nazywa go "51. stanem USA".

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/sondaze-w-kanadzie-oszalaly-slowa-trumpa-odmienily-polityczny-uklad-sil/2bv2pzc

Cytat

Donald Trump wycofuje się ze słów o Wołodymyrze Zełenskim. "Naprawdę tak powiedziałem?"

— Jesteśmy na zaawansowanym etapie negocjacji pokojowych z Rosją — powiedział prezydent USA Donald Trump podczas spotkania z brytyjskim premierem Keirem Starmerem. Ponownie ocenił też, że Władimir Putin dotrzyma danego słowa i nie złamie ewentualnego porozumienia. Najwyraźniej zmienił jednak zdanie o Wołodymyrze Zełenskim i wycofał się ze słów o "dyktatorze".

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-wycofuje-sie-ze-slow-o-wolodymyrze-zelenskim-naprawde-tak-powiedzialem/ydk13jw

:rotfl2:

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Camis napisał(a):

Pisiory w skowronkach bo Musk atakujo Tuska niemca jednego!!!.

https://x.com/ProfesorPingwin/status/1895075297336389690

Część naszych rodaków może jest głupia ale nie aż tak. Póki co wszędzie gdzie się miesza to wychodzi odwrotnie niż by chciał :E

14 minut temu, Camis napisał(a):

Wiadomości Onet  Kraj  Nowy prezes Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych. Jest decyzja

Prezydent Andrzej Duda powołał w czwartek sędziego Krzysztofa Wiaka na nowego prezesa Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego — poinformowała Kancelaria Prezydenta. W czwartek upływa kadencja dotychczasowej prezes tej Izby Joanny Lemańskiej.

Niesędzia będący prezesem niesądu, abstrakcja. Niech się cieszy, z pół roku na stołku się utrzyma :E

Opublikowano
10 godzin temu, Camis napisał(a):

Pisałem o drugiej turze... Oby się nie przejechał na takich umizgach do prawaków. 

To już rola lewicowych kandydatów z I tury, by skutecznie przekazać poparcie. W tym utrzymać frekwencje swoich wyborców w II turze.

Opublikowano
12 godzin temu, Camis napisał(a):

Nawet jeśli Trzask robi te umizgi do osób konserwatywnych, to trzeba będzie przede wszystkim pójść do urn i na niego głosować, gdyż taka jest polska racja stanu oraz zdrowy rozsądek. U nas zdrowy rozsądek to jest niemal wszystko oprócz PiS-u i Konfederacji. Inaczej ludzie powinni sobie pluć w brodę.

• Upvote 3
Opublikowano
16 godzin temu, voltq napisał(a):

Normalny człowiek nie zagłosuje na Nawrockiego , Platforma to też zły wybór ale PiS to jest najwieksza zaraza w historii Polski od 1989 roku

Normalny człowiek nie zagłosuje ani na Nawrockiego, ani także na Mentzena. Konfederacja to także zaraza Polski i wrzód na tyłku.

19 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Zresztą centrum na Nawrockiego i tak nie zagłosuje. Za dużo brudów. Nawet pisowscy nie chcą na niego głosować.

Teraz centrum coraz śmielej skłania się na zagłosowanie... na Mentzena, serio. Ci ludzie to zupełnie rozum potracili?

Zresztą co do Nawrockiego, to sami widzimy, wystarczy mu tylko dać mówić, żeby się kompromitował, PiS-owskiemu kandydatowi wychodzi to świetnie :D. Nie bez powodu wiewiórki mówią o tym, że Nawrocki to jest gość, który się na debatach kompletnie wyłoży, więc jest coś na rzeczy, skoro w PiS już kombinują, żeby Nawrockiego nie wystawiać do debat oraz co robić w przypadku przegranej, która nieuchronnie im nadchodzi, gdyż Kaczyński postawił na złego konia. A w razie wygranej Trzaskowskiego będą używali swojej karty, którą mają w rękawie, mianowicie Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych ma orzec nieważność wyborów prezydenckich przed sierpniem pod pretekstem nieuczciwości kampanii, braku środków od MF za subwencje i środki z kampanii uchwalone przez PKW.

Również CBA miało wejść do gry, realizując operację o kryptonimie "Parytet", który ma wydać zebrane brudy na Trzaskowskiego, ale chwilowo to im szlag trafiło, gdyż byla już szefowa CBA, która dawno wielu odkryło, że jest klaczą PiS-u musiała poświęcić siebie, broniąc PiS-owców przed komisją śledczą :E.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
33 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Nawet jeśli Trzask robi te umizgi do osób konserwatywnych, to trzeba będzie przede wszystkim pójść do urn i na niego głosować, gdyż taka jest polska racja stanu oraz zdrowy rozsądek. U nas zdrowy rozsądek to jest niemal wszystko oprócz PiS-u i Konfederacji. Inaczej ludzie powinni sobie pluć w brodę.

Zapominacie, że u nas sporo ludzi może nie iść do urn, nie dlatego, że nie mają swojego kandydata, czy nie chce im się już iść głosować przeciw komuś ale myślą, że jak nie idą to dają wyraz sprzeciwu. To jest ten problem z niezdecydowanymi chociażby, bo zakłada się, że 100% z nich pójdzie kogoś wybrać.

• Upvote 1
Opublikowano

Nawrocki niewybieralny ale Memcen ma szansę w drugiej turze z Trzaskowskim.
Może nastąpić jakiś zryw narodowy bo kandydat nie z największych partii.

Zagłosują na niego pisowcy, konfederaci i część niezadowolonych z rządów.