Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

W sensie, że zadzwoniłeś do tej placówki kierowanej przez panią Magdę? 🤔

Aha. Mogę kłamać bo ktoś kłamie.

Wybitny debilizm.

W sensie, ze nie ma zadnej Pani Magdy W. (jak na screenie) w oswiecie w Siedlcach. Teraz zrozumiales?

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, offensive napisał(a):

W sensie, ze nie ma zadnej Pani Magdy W. (jak na screenie) w oswiecie w Siedlcach. Teraz zrozumiales?

Nie zwróciłem uwagi na "W", a na liście jest placówka kierowana przez Magdę.

Mea culpa.

• Upvote 1
Opublikowano

W końcu coś mądrego. Ciekawe czy dojdzie do skutku czy część koalicji od Żukowskiej coś odwali.

Cytat

Resort spraw wewnętrznych kończy prace nad projektem ustawy odbierającym świadczenie 800 plus nieaktywnym zawodowo cudzoziemcom z państw trzecich

https://www.money.pl/gospodarka/projekt-ws-800-plus-dla-cudzoziemcow-na-finiszu-wiemy-co-zaklada-7141461065825120a.html

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Niestety EU jest za miękka na kacapów.

Do listy trzeba dopisać konforuskich oni też są przeciw. 

Konfiskata aktywów państwa rosyjskiego faktycznie oznaczałaby nieuchronną konfrontację militarną w najbliższym czasie. To jest realna czerwona linia i to nie nastąpi. Ale pogadać i popisać sobie jest dozwolone.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Brawo jechać z kacapem.

1743572233181-jpeg.8999403

Na razie jeden sondaż, ale się chyba wystraszył jak wyrzygał taki wpis na X.

Cytat

Sławomir Mentzen traci poparcie. To pokłosie słów o aborcji? [SONDAŻ]
Sławomir Mentzen zanotował spadek na trzecią pozycję względem poprzedniego sondażu w wyścigu o najwyższy urząd w państwie. Rafał Trzaskowski utrzymuje się na czele z wynikiem 35 proc. poparcia. Drugie miejsce przypadło Karolowi Nawrockiemu, który zdobył 23 proc. głosów — wynika najnowszego sondażu prezydenckiego Instytutu Badań Pollster na zlecenie "Super Expressu".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/slawomir-mentzen-traci-poparcie-to-poklosie-slow-o-aborcji-sondaz/r8sfsm4,79cfc278

To łon nie powiedział, to fejk!!!11

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Lewaki pewno sfałszowali!

Cytat

Miażdżąca porażka Elona Muska. Jego wyborczy plan się posypał jak domek z kart. "Jestem szczerze zszokowana. Myślałam, że mamy to w kieszeni"

Demokraci odnieśli olbrzymie zwycięstwo w wyborach w stanie Wisconsin i wkroczyli do dwóch głęboko republikańskich okręgów na Florydzie. To sygnał ostrzegawczy dla partii zdominowanej przez Donalda Trumpa. Przedstawiciele GOP nie ukrywają zaskoczenia i rozczarowania. — Jestem szczerze zszokowana. Myślałam, że mamy to w kieszeni — mówi Pam Van Handel, przewodnicząca Partii Republikańskiej hrabstwa Outagamie w Wisconsin. Republikanie wytoczyli najcięższe działa, ale nie pomogły brudne gry Elona Muska. "Pierwszy kumpel" Donalda Trumpa stracił gigantyczną sumę pieniędzy, a dziś chowa głowę w piasek.

https://wiadomosci.onet.pl/politico/miazdzaca-porazka-elona-muska-jestem-zszokowana-myslalam-ze-mamy-to-w-kieszeni/0z0v3tl

e11f9b687de4a3cc201e43019e0df16e,0,0,0,0

Cytat

Roman Giertych reaguje po awanturze z Jarosławem Kaczyńskim. Będzie zawiadomienie do prokuratury

Na początku rozpoczynającego się w środę posiedzenia Sejmu doszło do awantury z udziałem Jarosława Kaczyńskiego i Romana Giertycha. Prezes PiS nazwał polityka "głównym sadystą", a posłowie Prawa i Sprawiedliwości otoczyli mównicę, wykrzykując w kierunku Romana Giertycha: "złaź z mównicy, złaź morderco!". Poseł KO zapowiada złożenie zawiadomienia do prokuratury.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/giertych-reaguje-po-awanturze-z-kaczynskim-wylapiemy-na-mikrofonach/h7n094d

Cytat

"Jarku, mów mi wuju". Wyjaśniamy słowa Romana Giertycha w Sejmie

Ostre spięcie w Sejmie między Jarosławem Kaczyńskim a Romanem Giertychem. Poseł KO zwrócił się do prezesa PiS po imieniu. — ‎ Nie jestem z tobą po imieniu, łobuzie — odpowiedział mu Kaczyński. Giertych w związku rzucił do niego: "mów mi wuju". To oczywiste nawiązanie do "Potopu" Henryka Sienkiewicza i słów wypowiedzianych w nim przez Onufrego Zagłobę. Później polityk Koalicji Obywatelskiej wytłumaczył, że jest rzekomo spokrewniony z prezesem PiS. — Genealodzy wykazali, że ja jestem wujkiem Jarosława Kaczyńskiego — powiedział dziennikarzom. W 2019 r. Giertych nazwał Kaczyńskiego "kuzynem".

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jarku-mow-mi-wuju-wyjasniamy-slowa-romana-giertycha-w-sejmie/z0vej4s

Ale byłaby imba jak by to była prawda :rotfl2:

1743543052750-png.8998089

Edytowane przez Camis
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

RG, 2019:

Cytat

Pewnie się zdziwisz, że piszę na ty, ale przesłano mi Kochany Kuzynie wywód genealogiczny Minakowskiego, z którego wynika, że mój prapraprapradziadek Kacper Kazimierz Saski był prapradziadkiem Jadwigi Sarć, która wyszła za Stanisława Święckiego, którego brat Czesław Święcicki ożenił się z Kazimierą Jasiewicz, która była siostrą Aleksandra Jasiewicza, twojego Kuzynie dziadka

Wiec jakies tam dalekie wiezy moga faktycznie istniec :)

Down:

ale bedzie jutro ciekawy dzien na gieldzie 

Edytowane przez offensive
Opublikowano

Łoł, widzę że już wszyscy mają stracić na tych cłach. I Ameryka ma zbankrutować i jej kontrahenci też źle. Toż handel to gra o sumie zerowej. Można to ubierać w pierdolety, że jak coś się zrobi to wszyscy zyskują, ale realnie zawsze są ci co do biznesu muszą się dołożyć. Tutaj mają wszyscy stracić. Będzie ujemne perpetuum mobile. Może nawet cała cywilizacja upadnie, bo USA wprowadzi cła importowe. Zgaduję co będzie jak się szury o tym dowiedzą. Głód za dwa lata oraz upadek religii i ogólnoświatowa wojna. Znowu coś trzeba będzie kupywać aby się uratować.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, adashi napisał(a):

Łoł, widzę że już wszyscy mają stracić na tych cłach. I Ameryka ma zbankrutować i jej kontrahenci też źle. Toż handel to gra o sumie zerowej. Można to ubierać w pierdolety, że jak coś się zrobi to wszyscy zyskują, ale realnie zawsze są ci co do biznesu muszą się dołożyć. Tutaj mają wszyscy stracić. Będzie ujemne perpetuum mobile. Może nawet cała cywilizacja upadnie, bo USA wprowadzi cła importowe. Zgaduję co będzie jak się szury o tym dowiedzą. Głód za dwa lata oraz upadek religii i ogólnoświatowa wojna. Znowu coś trzeba będzie kupywać aby się uratować.

To znaczy, przez jakiś czas, mówiąc w uproszczeniu może być dla wszystkich gorzej w krótkiej perspektywie bardziej, a w długiej mniej. Bo takie zmiany powodują tymczasową stagnację i konieczność przezbrojenia się na rzeczywistość. Poza tym ograniczenie globalizacji sprawia, że poszczególne części świata nie mogą być tek wyspecjalizowane i zajmować się tym, co potrafią najlepiej, tylko każdy kraj musi być do większego niż dotychczas stopnia wszechstronny. Jednak po przystosowaniu będzie mniej światowo, banany będą drogie a jabłka znowu super tanie i tak dalej, będzie ogólnie mniejszy wybór, wszędzie, albo za taki sam, trzeba będzie więcej zapłacić. Więc tak, w ogólnym rozrachunku "wszystkim" będzie trochę gorzej, ale nie bez pewnych korzyści.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Camis napisał(a):

No k*** powinno wyjść inaczej :boink:

1743592998446-png.9000609

Ciekawe jak to sprzedadzą swoim wyznawcom

- Wycofujemy się z Europy, bo nie chcemy uczestniczyć w czyichś wojnach! Ukraina jest w wojnie przez demokratów, którzy robią dobrze koncernom zbrojeniowym! Dość dojenia nas, Amerykanów przez Europę! Niech się sami bronią!

- brawo!

- Ci niewdzięcznicy jeszcze mają czelność chcieć się zbroić lokalnie, zamiast dawać zarobić naszym koncernom zbrojeniowym!

:hmm::wariat::hmm::hmm::hmm::wariat: klap klap (z końca sali, bo gość w ogóle nie słuchał i się zagapił)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Napisałbym co może zrobić ten czy inny ruski podnóżek w tej kwestii ale nie będę wulgarny.

edit

W sumie jeden obrazek powie więcej niż 1000 słów

Edytowane przez Kris194
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Niestety nie łapię tego. Kim jest ten duży? To chyba nie personifikacja dinozaura? Kto będzie miły i mnie uświadomi?

Giertych.

roman-giertych-i-jaroslaw-kaczynski-sa-d

Edytowane przez crush
  • Thanks 1