Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Obecne rządy pokazały, że szerokie koalicje w Polsce prowadzą do nieudacznictwa.

Obecne to nawet dwóch lat nie mają, więc bez przesady. Też trudno mi wskazać coś tak bardzo nieudacznego w porównaniu do 8-letniej patologii, która była wcześniej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Dla mnie to jest ewidentna zdrada i dziwię się, że służby tak spokojnie do tego pochodzą. Podejrzewam, że cyrk Muska nie został odpowiednio sprawdzony przed nadaniem im dostępu do tajnych informacji.

Edytowane przez indexinfio
  • Upvote 2
Opublikowano
44 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Nie wiedziałem, że mamy tak niebezpiecznie w okolicy :E

Po wsiach w okolicy powstającej krainy 1000 jezior i podwodnej obwodnicy strasznie dużo było włamań w 2024r i 2023. I chyba jeszcze w 2022. Ogólnie to było powodem, że założyłem do domu kamery, alarm i firmę ochroniarską :) 

Opublikowano
4 minuty temu, indexinfio napisał(a):

że służby tak spokojnie do tego pochodzą.

A jak mają podchodzić jeśli Trump wsadził na szefów wydziałów swoich ludzi, którzy dodatkowo też mają mocno kontrowersyjne życiorysy?

Opublikowano
Cytat

Debaty bez Rafała Trzaskowskiego. Polacy ocenili decyzję polityka KO [SONDAŻ]

Rafał Trzaskowski nie pojawił się na dwóch debatach organizowanych przez Republikę. Sondaż SW Research w Onecie pokazuje, że najczęściej badani negatywnie oceniają decyzję kandydata KO. Co więcej, od tego czasu pojawiają się badania, które pokazują spadek poparcia dla tego polityka.

keSMJoa.png

https://wiadomosci.onet.pl/wybory/wybory-prezydenckie/debaty-bez-rafala-trzaskowskiego-polacy-ocenili-te-decyzje-sondaz/2k5sfm6

Opublikowano

Wczoraj był Nawrocki w Kanale Zero...

I znowu kolejne punkciki zbierze.

Skoro Trzaskowski nie chce ewidentnie być tym Prezydentem to trzeba było brać Sikorskiego... on był zdeterminowany.

Często Stanowski gada o osobie "formatu Prezydenckiego"... dla mnie taką osobą jest właśnie Sikorski.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Obecne to nawet dwóch lat nie mają, więc bez przesady. Też trudno mi wskazać coś tak bardzo nieudacznego w porównaniu do 8-letniej patologii, która była wcześniej.

8 lat też pokazały jedno. Przez ten czas PiS mając własną większość bez koalicjantów w parlamencie oraz mając swojego człowieka jako Prezydenta pokazał, że jest sprawczy w najważniejszych swoich sprawach i ludziom to dowieźli, a obecna koalicja, tym bardziej, że nie mają swojego prezydenta tej sprawczości niestety nie ma i ludzie to widzą i o dziwo to co nawyprawiał PiS złego, to nagle przestaje mieć znaczenie :E. W niemal każdej sprawie wszyscy w tej koalicji muszą iść do mniejszych bądź większych konsensusów, bo jeden mówi weto, a jeszcze gdzie indziej drugi mówi weto i tak w kółko.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Szambo napisał(a):

Często Stanowski gada o osobie "formatu Prezydenckiego"... dla mnie taką osobą jest właśnie Sikorski.

W Polsce nie ma czegoś takiego, bo prezydent może tylko wetować ustawy.

Więc niech już nie bredzi ten chłopskorozumny pajac.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano

Szury dorwaly się do władzy w USA:

1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

W niemal każdej sprawie wszyscy w tej koalicji muszą iść do mniejszych bądź większych konsensusów, bo jeden mówi weto, a jeszcze gdzie indziej drugi mówi weto i tak w kółko.

Nie dojdzie, niestety ten rząd długo nie potrwa, władze stracą tylko przez swój debilizm. 

9 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Obecne to nawet dwóch lat nie mają, więc bez przesady.

A w poparciu stracili tyle co PIS w 6-7 lat... I na dzień dzisiejszy przestali by rządzić. A prawie zawsze jest tak że pierwsze lata rządzący mają "premie'.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

W Polsce nie ma czegoś takiego, bo prezydent może tylko wetować ustawy.

Więc niech już nie bredzi ten chłopskorozumny pajac.

Nie zgodzę się.

Prezydent może też skutecznie przynosić nam wstyd jak Duda.

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Szambo napisał(a):

Wczoraj był Nawrocki w Kanale Zero...

I znowu kolejne punkciki zbierze.

Mnie to zaskakuje, że nawet ani trochę nie wyciągają wniosków z kompanii Trumpa, gdzie pokazywał się wszędzie, gdzie tylko możliwe zbierając punkciki w przeciwieństwie do Kamali.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Szambo napisał(a):

Prezydent może też skutecznie przynosić nam wstyd jak Duda.

Zapowiada się w przypadku Nawrockiego, że przyniesie nam jeszcze większy wstyd i co zrobił na tej funkcji Duda to nie jest ostatnie słowo.

Mało tego, wygrana Nawrockiego to przegrana Polski, wygrana Rosji. Putin tylko zaciera ręce na takie wydarzenia. Te wybory to wcale nie będą plebiscytem za/przeciwko rządowi Donalda Tuska, jak można to usłyszeć w PiS-ie czy na Republice, wPolsce24. To będzie plebiscyt za lub przeciwko Rosji w tym kraju.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

Zapowiada się w przypadku Nawrockiego, że przyniesie nam jeszcze większy wstyd i co zrobił na tej funkcji Duda to nie jest ostatnie słowo.

Mało tego, wygrana Nawrockiego to przegrana Polski, wygrana Rosji. Putin tylko zaciera ręce na takie wydarzenia. Te wybory to wcale nie będą plebiscytem za/przeciwko rządowi Donalda Tuska, że można to usłyszeć w PiS-ie czy na Republice, wPolsce24. To będzie plebiscyt za lub przeciwko Rosji w tym kraju.

Skoro jest tak jak mówisz, to czemu Trzaskowski nie stara się, żeby te wybory wygrać?

Skoro jemu nie zależy to czemu ma zależeć milionom obywateli, którzy dostają już drgawek od plebiscytu na "mniejsze zło"?

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, MaxaM napisał(a):

Mnie to zaskakuje, że nawet ani trochę nie wyciągają wniosków z kompanii Trumpa

Oni nawet nie wyciągnęli lekcji z 2015 gdzie przerznęli przez własna głupotę i teraz też tak będzie prawdopodobnie. 

• Upvote 2
Opublikowano

Nie wyciągnęli też lekcji z 2020r., kiedy Trzaskowski bał się debaty w niesprzyjających warunkach w Końskich. Teraz boi się debat w niesprzyjającej mu TV Republika. Tylko na tym traci, również w moich oczach.