Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Szambo Więcej by stracił na tych występach. Trzaskowski ma bogatą historię fikołków. Przy nastawieniu Stanowskiego łatwo by go było orać. Pewnie w dziele pt. "Rafał" jest tyle tego, że czasu antenowego by zabrakło. Właściwie jest to instrukcja Rafała.

Opublikowano
34 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie, to problem wszystkich. Problem jest taki, że konsekwencje poniesiemy wszyscy.

Konsekwencje poniesiemy wszyscy, a pierwsi do narzekania to będą... ci, którzy nie poszli głosować, nie wykorzystując szansy.

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Konsekwencje poniesiemy wszyscy, a pierwsi do narzekania to będą... ci, którzy nie poszli głosować, nie wykorzystując szansy.

No to zagłosuj na Zandberga. Wtedy z czystym sumieniem pójdę zagłosować w II turze na niego.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Szambo napisał(a):

No to zagłosuj na Zandberga. Wtedy z czystym sumieniem pójdę zagłosować w II turze na niego.

Właśnie przeczytałem postulaty na jego stronie i wygląda to sensownie. Podoba mi się stawianie na atom, rozwijanie przemysłu i państwowe budownictwo mieszkaniowe.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, wamak napisał(a):

Właśnie przeczytałem postulaty na jego stronie i wygląda to sensownie. Podoba mi się stawianie na atom, rozwijanie przemysłu i państwowe budownictwo mieszkaniowe.

Zawsze jest też Ciemna Strona.

Prawdopodobnie sporo osób czeka zderzenie z większymi podatkami.

Opublikowano (edytowane)

Zandberga akurat rozważam. Mam trzy opcje do wyboru na I turę: Trzaskowski, Szymek lub Zandberg, gdzie na Trzaskowskiego w I turze oddałbym głos pod warunkiem, że byłby blisko wygrania wyborów już w I turze. Ale na to coraz mniej się zanosi, więc wybiorę Szymka albo Zandberga. Pozostałych nie biorę pod uwagę.

II Tura to wybór bezapelacyjny: Trzaskowski i tylko Trzaskowski, nie odpuszczę wyborów, gdyż są zbyt ważne i mój głos nie może polecieć na konto Nawrockiego.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Szambo napisał(a):

No qrde powinien iść do tego Kanału Zero.

Tak samo jak powinien pojawić się w tej Republice.

On nie idzie do Zero z tego samego powodu, z którego Nawrocki nie idzie do Dudka/SE.

Zresztą Zero jest tak propisowskie z Mazurkiem, że w sumie nie wiem, co to zmienia.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)

W jednym bloku można bardzo łatwo odróżnić fana PiS-u od fana KO. Ten z PiS-u to "patriota", gdzie musi wyraźnie zaznaczyć Polskę, Radio Maryja, polską i amerykańską flagę oraz Trumpa, a ten z KO ma kulturę bez zbędnego afiszowania.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano

@Kamiyanx W sumie, okrutna jest historia i los. PO przejęło władzę w 2008 roku w czasie kryzysu, i musieli z tym walczyć przez kolejne lata, i stracili władzę w czasie prosperity. A teraz znowu przejęli władzę po kryzysie, który nie został rozliczony czy naprawiony, i znowu stracą władzę w czasie lekkiego prosperity :E No mega fart :E 

Ale z kolei dużo jest racji. Sztab RT nie rozumie Polaków, nie rozumie że nie można deptać jego “ynteligencji” chociaż byłby to największy burak na wsi, bo społeczeństwo tego nie lubi. Nie lubi również twardych faktów, wolą populizm. Tylko RT jak i i całe KO nie potrafi w populizm, źle ocenia i nie trafia w ten populizm który gawiedź by przejęła. Później internet wszystko rozdmuchuje - bo już zostało pokazane że największy ruch tworzą partie prawicowe o dziwo. 

Opublikowano
5 minut temu, skypan napisał(a):

Ogólnie się odnoszę. Można jeszcze kulturalnie nazwać kogoś planktonem itd. Wszędzie jest pełno talibów.

Albo silniczkiem albo koalicją 13 grudnia XD po jednej i drugiej stronie są zjeby, tego nie unikniesz 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ale z kolei dużo jest racji. Sztab RT nie rozumie Polaków, nie rozumie że nie można deptać jego “ynteligencji” chociaż byłby to największy burak na wsi, bo społeczeństwo tego nie lubi. Nie lubi również twardych faktów, wolą populizm. Tylko RT jak i i całe KO nie potrafi w populizm, źle ocenia i nie trafia w ten populizm który gawiedź by przejęła. Później internet wszystko rozdmuchuje - bo już zostało pokazane że największy ruch tworzą partie prawicowe o dziwo. 

Nie zgodzę się, mam inny punkt widzenia. Już o tym pisałem.

RT i KO zapomnieli, że ich wyborcy to nie są idioci właśnie i umieją w 2+2.

Niestety dla nich ich elektorat to w głównej mierze elektorat, który potrafi na nich spojrzeć krytycznie i być niezadolonym z postepowania i po prostu porzucić pomysł głosowania ponownego.

Aaa i ich wyborcy wiedzą, że mają przerąbane po PiSie.

Oni już na tą okazję dostali taryfę ulgową.

W skrócie... na wyborcę PiSu ich paria może wylewać hektolitry guano a będą i tak wierni.

W przypadku Koalicji Rządzącej to nie następuje.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, TheMr. napisał(a):

A mi się wydawało, że część społeczeństwa nie lubi w ludziach z KO sztuczności, opdychającego elitaryzmu, udawania grzecznych i mądrych i gadania wykutych na blachę durnot oraz kłamania na tak żenującym poziomie, że ledwo, ledwo wyższym od dna dołu wykopanego przez pisuarię.

Ja na przykład nie lubię jak ktoś działa na szkodę Polski, potem mówi, że to wcale nie on i teraz to zmienił zdanie o 180 stopni, ale jakby miał gadać do wyborców którym podobała się początkowa postawa, to chętnie do niej wróci, a po wyborach i tak zrobi odwrotnie do tego co mówił i obiecywał.

Nie ma żadnej różnicy w jakości albo tragiczności wyboru między Trzaskowskim a Nawrockim. 

Wszyscy kandydaci liczący się w tym wyścigu to rak, gangrena i zgnilizna.

Wybrać będzie trzeba tego, na widok którego krócej się rzyga.

Opublikowano
3 minuty temu, skypan napisał(a):

Mamy festiwal populizmu a tu czytam, że są wybitni kandydaci mówiący prawdę, przedstawiający twarde fakty itd. Ale niektórym mocno weszła ta propaganda.

Hołownia nie manipuluje i nie uprawia populizmu i to jest główny powód dla którego dostanie mało procent. Takie mamy czasy, że ceni się manipulację, kłamstwa i populizm.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

KYBrPEZ.png

Tu akurat gdyby nie debata w TVP to praktycznie nikt by nie zwrócił na to wcześniej uwagi i nie rozpatrywał sprawy pod tym kątem, bo większość ludzi nawet by nie zastanawiała się nad paragrafami dotyczącymi debat i tego kto i jak ma za to płacić. Raczej drugorzędne znaczenie ma w tym momencie wizyta Nawrockiego.